Diyarbakır'dan öğle saatlerinde helikopterle Van'ın Erciş ilçesine gelen Bakan Kılıç, İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, AK Parti Van Milletvekilleri Fatih Çiftçi, Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile diğer ilgililer tarafından karşılandı. AK Parti Erciş Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programına katılan Bakan Kılıç, ilahi sanatçısı Celalettin Ada'nın seslendirdiği ilahileri dinleyerek, semazen gösterisini izledi. Bakan Kılıç burada yaptığı konuşmada, insanlığın iftihar tablosu olan Hazreti Peygamberi anmak, onun güzel adı etrafında toplanmak ve onun bütün insanlığa verdiği mesajları bir kez daha anlamak üzere bir arada olduklarını söyledi.

 

İslam aleminde özelikle Türkiye'de iyi ve güzel gelişmelerin yaşandığı dönemlerde hain eller tarafından nifak tohumlarının atıldığına bir kez daha dikkat çeken Bakan Kılıç, bunların yeşermesine, insanları etkilemesine, insanların arasına düşmanlık sokmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Helikopterden gelirken, yeniden inşa edilen şehirlere, yapılan binalara, mahallelere, sokaklara, apartmanlara baktığını ve ‘Allah, Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun’ dediğini ifade eden Kılıç, "Depremden 6 saat sonra Van'a gelen ve devletin birliğini temsil eden bir başbakanımız var. Depremlerin yaralarını lafla değil, icraatla sardık. Birinci gün çadır kentleri kurmaya başladık, birinci hafta kalıcı konutların ihalesini yapmaya başladık. Birinci yılda hak sahiplerini sıcak evlerinde sıcak çorbalarını içmelerini sağladık. Ne dediysek tam zamanında, hatta daha önce yerine getirdik. Başbakan Erdoğan, Türkiye’yi en büyük sıkıntıdan, ayak bağından, terör belasından kurtarmak için ‘Ya Allah, Bismillah’ diyerek yola çıkmıştır. Allah yolunu açık etsin. Diyarbakır'dan geliyorum. Diyarbakır sokaklarında esnaf ziyaretleri yaptık. Herkesin söylediği şu; 'Başbakanın arkasında sağlam durun. Artık çözüm gelsin.' Türkiye'nin her tarafı bu işe inandı. Sürece destek vermeyen herkesi ziyaret ediyor konuşuyoruz. Kısa sürede onlar da bizi anlayacak. Bu ülkenin 30 yıllık terör belasına rağmen yaşadıklarımıza bakın. Terörle mücadelemize, kaynaklarımızı teröre harcamamıza rağmen Türkiye'de ne gibi gelişmeler yaşandı. Hastaneler, okullar, sosyal yardımlar, evde bakım hizmetleri, fakir fukaraya her ay düzenli olarak yaptığımız yardımlar, 10 yıldır okullarda ücretsiz ders kitapları, depremden sonra yapılan konutlar teröre rağmen, terörle mücadeleye rağmen Türkiye’nin gücüne bakın” dedi.

 

“Türkiye'de helalleşme döneminin kapıları açılacak”

 

Terörün bitmesi ve Türkiye'nin ayağındaki prangadan kurtulması ile çok daha hızlı bir büyümenin yaşanacağının da altını çizen Bakan Kılıç, terörün bitmesi ile devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlarına daha iyi hizmet sunacağını, imkanların daha da artacağını söyledi. Başbakanın liderliğinde bütün Türkiye'de, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle her yerde huzurun olacağını, bunu sağlamak istediklerini altının çizen Kılıç, şunları söyledi:

 

"Üstünlük ancak hizmetledir, iyi insan olmakladır. Milletine hizmet etmektir. Kim ihtiyaç sahibinin yardımına koşuyorsa, vatandaşına hizmet ediyorsa, muhtacın yanında yer alıyorsa, üstün ve değerli olan odur. Peygamber efendimizin kutlu mesajlarına her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. Bu mesajı vatandaşımızla buluşturduğumuz sürece sıkıntılar bir bir çözülecek, yollarımız aydınlanacak. Dargınlıklar unutulacak, Türkiye'de bir helalleşme döneminin kapıları açılacak. Düşmanlar üzülecek ama dostlarımız bizimle gurur duyacak. Türkiye'de 75 milyon insanı birbiri ile kenetlenmiş, herkes kardeşlikten söz etmektedir. Birbirimize et ve tırnak gibi kenetlendik diyoruz. Doğusuyla-batısıyla, Van’ıyla-Samsun’uyla hepimiz her yerde biz tek vatan, tek devletiz. Tek bayrak ve tek milletiz diyoruz. Bizi biz yapan asıl unsurlar bunlar. Herkes, milletimizin vicdanına uygun, hukuka demokrasiye uygun, terör belasından herkesi kurtaracak, insanları birbirine daha da yakınlaştıracak sürecin başarıyla neticelenmesini bekliyor. Bu herkes için bir samimiyet testidir."

 

Bakan Kılıç, ‘Kutlu Doğum Haftası’ programının ardından Çelebibağı beldesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi binasının açılışını yaptı. Ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu’na geçen Bakan Kılıç, burada yüksek öğrenim öğrencilerinin sorunlarının dinledikten sonra karayoluyla Van'a hareket etti.

 

Editör: TE Bilisim