Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı, Ordu'da yapılacak Türkiye Finallerine uğurlandı.

 

Başarılı sporcuları, idmanlarında ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı'nın 22-26 Aralık 2015 tarihleri arasında Ordu'da yapılacak olan Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandığını ifade etti. Ordu Atatürk Spor Salonu’nda 22-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya 40 ilden 140 sporcunun katılacağını hatırlatan Özgökçe, boksörlerden kendi sıkletlerinde şampiyon olanların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları eleme müsabakasına katılım hakkı elde edeceğini belirtti.

 

Özgökçe, "İnşallah disiplinli çalışan, gayretli ve tecrübeli sporcularımızın olimpiyata gidecek yolu Ordu'dan geçecektir. Ordu’dan Rio müjdelerini bekliyoruz. Sporcularımızdan 49 kiloda Turgay Öner, 60 kiloda Remzi Uyar, 64 kiloda Bulut Haykır ve 91 kiloda Zafer Elasan, bölgede dereceye girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı" diye konuştu.

 

Daha sonra finallere katılacak sporcular ve ekiple sohbet eden Özgökçe, sporcuları özgüven ve cesaretlerinde dolayı kutladı. Her alanda Tuşba’nın farkını ortaya koyacaklarından ekin olduğunu da sözlerine ekleyen Özgökçe, şöyle konuştu: "Yenseniz de yenilseniz de asla centilmenliği ve sporun güzel yönünü elden bırakmayın. Sporun evrensel kavramı 'Fair Play' olgusunu başta Van'ımızda ve sonra Türkiye genelinde tüm spor alanlarında yaygınlaştırmak zorundayız. Hatta rahatlıkla şunu söyleyebilirim, Fair-play galibiyetten daha önemlidir. Gerek sporun asaleti, gerekse de seyircilere karşı gösterilmesi gereken hürmet noktası nazarından sporcuların müsabaka esnasında her türlü kaba, terbiye dışı, münasebetsiz hal ve sözlerden uzak durmaları, temiz, muntazam, ahlaka ve kurallara uygun giyinmiş olmaları lazımdır. Ayrıca sizler başarılı oldukça zamanlarını sanal ortamda geçiren, kahvehane ve kulüp köşelerinde, internet kafelerde zaman öldüren gençliğin kendi özlerine dönmeleri için sizlerin başarıları onlara çok önemli örnek ve ışık olacaktır. Spor onları gerçek hayata yöneltecek, spor alanlarındaki başarılı ve örnek yıldızlarımızı takip edeceklerdir. Ancak o zaman kendilerini sanal ortamdan ve uyuşturucu ortamlarından, sigara ve alkolden ve hatta kötü ortam ve arkadaşlardan çok daha kolay bir şekilde koruyabileceklerdir."

 

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Yaşar Şalem de, Özgökçe’ye destelerinden dolayı teşekkür ederek, "Gerçekten tüm sportif aktivitelerimizde, tüm imkânlarıyla kulübümüzü desteklemektedirler. Ayrıca bizzat kendisi de bir sporcu olan başkanımız kulübümüze sık sık ziyaretlerde bulunarak sporun ve sporcunun yanında olduğunu her zaman göstermektedir. Bizlerin de dünya çapında başarılar elde etmiş, olimpiyatlarda kendisinden söz ettirecek, Nur Tatar gibi başarılara imza atacak sporcularımız var. Sporun öncelikle dünyanın geleceği adına önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde boksa, tekvandoya daha sonra judo ve güreş için daha güzel alanlar oluşturuyoruz" dedi. Sporculara baklava ikramı ve toplu fotoğraflar çekilmesiyle son bulan programa, Tuşba Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ve belediye encümenleri katıldı.

Editör: TE Bilisim