‘Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Van’a gelen Türk futbolunun ünlü isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakıran ve Hasan Vezir, Maraton Halı Saha’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki gençlerle bir halı saha maçı yaptı. Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu’nun da yer aldığı maç 8-8 berabere bitti.

VALİ DOĞAN: MUTLU BİR GÜN YAŞADIK

Maçın ardından bir konuşma Yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Türk Milli takımının ünlü futbolcularının Van’da olması nedeniyle farklı bir gün yaşandığını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sponsorluğunda ünlü futbolcularımız bu gün aramızdalar. Çocuklarımızla gençlerimizle buluşmak istediler. Böylece hem çocuklarımıza, gençlerimize futbolu sevdirecekler hem de sporun asıl amacı olan kardeşliği tesis edecekler. Ben onlara bu organizasyonda başarılar diliyorum” dedi.

ÇOLAK: FUTBOLUN AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR

Van halkının ilgisi ve coşkusunun takdire şayan olduğunu ifade eden ünlü futbolcu Tanju Çolak, amaçlarının gençleri yarına hazırlamak olduğunu söyledi. Van’da startı verilen projenin her hafta farklı bir ilde yapılacağını vurgulayan Çolak, “Amacımız Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla kucaklaşmak, buraya gelmeyen insanların gelmelerini sağlamak yani hep bir arada yaşamanın ne olduğunu göstermek istiyoruz. Futbolun açamayacağı kapı yoktur. Futbol evrenseldir. Bizde futbolla Başbakanımıza destek vermek için buradayız. Bu kapsamda Van halkına da bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca diğer arkadaşlarımızın da buralara gelmelerini tavsiye ediyoruz. Burada korkulacak bir şey yok. Burada kucaklaşmak lazım, sevgiyi paylaşmak lazım. Çünkü sevgi paylaşıldıkça güzeldir. Biz onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

‘PROJEDE YER ALMAK GURUR VERİCİ’

Bu projede yer almanın gurur verici olduğunu vurgulayan futbol ustaları Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakıran ve Hasan Vezir’de Van’da olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Ortak amaçlarının memleketin bütün insanlarına sahip çıkılması gerektiği olduğunu belirten futbolun ustaları, “Amacımız, çocuklara doğru olan şeyleri göstermek, yaşadığımız güzel anıları anlatmak. Futbol bilgimizi onlara aktarmaktır. Çünkü bizlerde onların arasından çıkıp güzel şeyler yaşadık. İstiyoruz ki onlarda güzel şeyler yaşasınlar. Önemli olan gençlerimizin buradan güzle şeyler çıkarıp geleceklerini çizmeleridir. Bu yüzden buralardayız” şeklinde konuştular. Çocuklar ise ünlü futbolcularla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek böyle bir organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Yapılan konuşmaların ardından futbolun ustaları tarafından Vanlı gençlere futbol topu hediye edildi. Program, bir otelde düzenlenen akşam yemeği ile son buldu.

Editör: TE Bilisim