Fenerbahçe'nin, Manchester United'dan ayrılması gündemde olan Robin Van Persie'nin durumunu yakından takip ettiği, fırsat doğması halinde harekete geçebilmek için maliyet hesaplarının da yapıldığı belirtildi. Sarı-lacivertli kulüp, böylece Pierre van Hooijdonk ile başlayan ve Dirk Kuyt'la devam eden Feyenoord'da parlayan yıldız oyuncu transfer etme geleneğini de Robin van Persie ile sürdürecek. 

Bonservisi 8 milyon euro 

Van Persie'nin 8 milyon euro civarında bir bonservis maliyetinin bulunduğu, oyuncunun ise 3 yıllık toplam 12 milyon Euro istediği, toplam maliyetin 20 milyon Euro'yu bulduğu kaydedildi. Fenerbahçe'nin şampiyon olunması halinde böyle bir marka golcüye imza attıracağı, maliyetin de Şampiyonlar Ligi geliriyle karşılanacağı bildirildi. 

Müslüman ülke istiyor 

Dirk Kuyt ile milli takımdan yakın arkadaş olan Robin van Persie'nin, Türkiye hakkında vatandaşından aldığı bilgiler doğrultusunda Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak baktığı ifade ediliyor. Hollanda'ya göçen Faslı eşi Bouchra'nın Müslüman olması sebebiyle Van Persie, Müslüman bir ülkede futbol oynamaya sıcak bakıyor. Bu da Fenerbahçe'nin şansını artıran bir faktör...
Sabah


KAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim