Türk sporunun en büyük destekçilerinden Turkcell, Türkiye Yüzme Federasyonu ile hayata geçirdiği “TYF –TURKCELL OLİMPİK YÜZÜCÜLER” projesinde ilk çalışmalarını Van’da gerçekleştirdi. Van’da gerçekleşen etkinliklerde, 8-12 yaş arası 200 sporcu ve ailesi Turkcell Yüzme Günleri’nde bir araya geldi. Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu’nun, Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştireceği yüzme projesi 28 Ağustos tarihinde Van’da düzenlendi. 8-12 yaş aralığındaki gençlerin ve ailelerin katıldığı yüzme günlerinde minik yüzme severler havuzda keyifli dakikalar yaşadı. Yaklaşık 200 sporcu, geleceğin sporcularının yetişeceği proje kapsamında olimpiyat hedefiyle geleceğe kulaç attı.

SEVİLENGÜL: YÜZMEDE İSTİKRARIN ADIMLARINI ATIYORUZ

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Yüzme Federasyonu ile yürüttüğümüz proje sayesinde, Olimpiyat Oyunları’nda madalya kazanacak sporcular yetiştirerek, yüzmede fark yaratacak bir sıçrama hedefliyoruz. Bob Bowman’ın başdanışmanlığında ve Fernando Canales’in yardımcılığında projeye Van başta olmak üzere, 40 ile yayılan çalışma ile başladık. Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk anda 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo’da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Çok ayaklı bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız” dedi.

BOZDOĞAN: YENİ YETENEKLER KAZANDIRACAĞIZ

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, “Bir seneyi geride bıraktığımız projemizde önemli aşamalar kaydettik. Geçtiğimiz yıl 4 bin sporcunun katıldığı Turkcell Yüzme Günleri’nde bu yıl, 20 bin sporcuya ulaşılacak. Van’da 200 genç sporcumuzun ve ailesinin katıldığı keyifli etkinlikler düzenledik. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri büyük önem taşıyor. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını arttıracağız” dedi. Van’da gerçekleşen etkinlikler sabah saatlerinde başlayarak tüm gün devam etti. Çocuklar 50 metre, okullar arası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının ardından Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanış ile sona erdi. Ayrıca Turkcell standlarının bulunduğu alanlarda katılımcılar çeşitli aktiviteler de yer aldı.

100 BİN LİSANSLI SPORCU

Van’daki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplandı. Yüzmede 32 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40 bine, 2020’de ise 100 bine yükseltmek amaçlanıyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin her yerinde olacak.

Editör: TE Bilisim