Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Boks İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Genç Erkekler Boks İl Birinciliği” müsabakaları sona erdi. 


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Boks İl Temsilciliği tarafından Ferdi Sporlar Merkezi’nde düzenlenen ve 10 kulüpten 85 sporcunun katılımı ile yapılan yarışmalar sona erdi. Gençler ve şıldızlar kategorilerinde yapılan müsabakalarda başarılı olan 10 sporcu, Türkiye Boks Federasyonu tarafından 2016 yılı içerisinde düzenlenecek olan Türkiye Boks Şampiyonası’nda Van’ı temsil edecek. 20 farklı sıklette yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ve Boks il hakemleri tarafından verildi.


Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, boks branşımızda 2016 yılının il birinciliği müsabakalarında 10 kulüpten 85 sporcunun 20 farklı sıklette mücadele ettiğini belirterek, “Yapılan il birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren boksörlerimizi boks camiası adına kutluyoruz. Kendilerine ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inandığımız, Türkiye Boks Şampiyonası’nda başarılar diliyoruz. İlimiz boks takımı olarak 2015 yılında katıldığımız her müsabakada ve şampiyonalarda ilimizin adını en güzel başarılarla nasıl duyurduysak, inşallah 2016 yılında da başarı çıtamızı daha fazla yükselterek daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. İlimizde son iki yılda boks sporcu sayılarının her gün artması bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Sporcu sayılarımızın artması ilimiz adına katıldığımız müsabakalarda alacağımız başarılarımızın daha da yükselmesi demektir. İlimizde boks branşına gösterilen ilgilerinden dolayı bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün emeği geçenlere kendim ve sporcularım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, yapılan il seçmelerinin oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçtiğini belirterek, “Sporcularımız Türkiye Boks Şampiyonası’na katılabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Yapılan il birinciliği müsabakaları sonunda dereceye giren boksörlerimiz federasyonumuz tarafından düzenlenecek olan Türkiye Boks Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştır. Temennimiz şampiyonadan çok iyi derecelerle dönmek. Şimdiden dereceye giren sporcularımızı kutluyor, kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim