2012 Londra Olimpiyatları'nda kadınlar tekvando 67 kiloda gümüş madalya alarak olimpiyat ikincisi olan Nur Tatar, Vanlı tekvandocular ile bir araya geldi. 


2012 Londra Olimpiyatları’nda gösterdiği performansla göz dolduran Vanlı tekvandocu Nur Tatar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Ferdi Sporlar Merkezi’nde çalışma yapan tekvandocuları ziyaret etti. Bir süre tekvando salonunda çalışmaları izleyen milli sporcu, ardından minik tekvandocularla toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantı salonuna Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Şefi Muttalip Demir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Antrenörü Cüneyt Gülçek ile gelen Nur Tatar, minik sporcuların alkışlarıyla karşılandı. Tekvando sporuna nasıl başladığını ve başarılarını paylaşan Tatar, tekvando sporuna abisinin antrenmanlarını izlemek için gittiği salonda yapmaya karar verdiğini söyledi. Azimle çalıştığını ve ailesinin ise ona olan güven ve desteğinden dolayı bu başarıları almakta büyük önem taşıdığını belirten Tatar, “Tekvando sporu ile tanıştığım dönemde Van’da böyle çalışma ortamları pek bulamıyorduk. Tekvandoya başladığım zaman çocuktum. Antrenmanlara abim elimden tutup götürüyordu. O zamanlar spor salonlarının merdiven altlarında antrenman salonu diye ayrılan yerde antrenman yapıyorduk. Şu anda gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Ferdi Sporlar Merkezi gibi yerde kendilerine ayrılmış salonda antrenman yaptığınızı gördüm çok mutlu oldum. Ayrıca aileler de çocuklarının yapmış oldukları spora gerçek anlamda destek verip onların yanlarında olmaları gerekiyor. Sporcunun başarıya ulaşması için ailelerin desteği oldukça önemlidir. Bu tesisi bu sporculara kazandırdıklarından dolayı da Van Valiliği’ne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e teşekkür ediyorum” dedi.


Nur Tatar’ın olimpiyatta almış olduğu madalyanın Türkiye ve Van adına gurur verici olduğunu belirten Spor Şube Şefi Muttalip Demir ise, “Burada çalışan tüm tekvandocularımız da Nur Tatar ablaları gibi azmi, çalışma hırsını yitirmedikleri takdirde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” dedi. İki saat süren sohbetin ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren milli tekvandocu alkışlar arasında salondan ayrıldı.

 

Editör: TE Bilisim