Ağabey Özbey Anadolu Lisesinin kız kriket takımının sporcuları, Türkiye Kriket Federasyonu tarafından nisan ayında Ankara'da düzenlenen Genç Kızlar Kriket Turnuvası'nda şampiyon olmalarının ardından, antrenmanlarını okulun bahçesinde sürdürüyor. 

  Vanlı öğrenciler, 13 kız ve 17 erkek takımının katıldığı turnuvada, tüm maçlarını kazanarak Türkiye şampiyonluğuna uzandı. 

 Öğrenci Büşra: "Zorluklara rağmen kazanmayı bildik"

Turnuvada en iyi sporcu seçilen öğrencilerden Büşra İşlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beden eğitimi öğretmeni ve takımın antrenörü Uğur Ermiş sayesinde kriketle tanıştıklarını söyledi.

   Türkiye şampiyonu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büşra, şu ifadeleri kullandı:  

  "Antrenmanlarımız çok zorlu geçti. Okulun bahçesinde kar kış demeden çalışıyorduk. Bazen hocamız konferans salonunda kriket hakkında bilgi veriyordu. Ankara'ya turnuvaya gittik, bilmediğimiz bazı kurallar da çıktı önümüze. Ama bu zorluklara rağmen kazanmayı bildik. Milli takıma çağrıldım. Çok güzel bir duygu, umarım herkes bu duyguyu yaşar. Bu spor dalında kendimi daha da geliştirmek istiyorum." 

Okul Müdürü Çetin Meral ise turnuvaya çok zor şartlarda hazırlandıklarını söyledi. 

Takımın turnuvayı namağlup tamamladığını anlatan Meral, "Geçen yıl erkek takımımız turnuvaya katılmış, Türkiye beşincisi olmuşlardı.  Bu yıl hem kız hem erkek takımları olarak katıldık. Erkek takımımız ilk maçlarda elendi ama kızlarımız ilk defa katılmalarına rağmen bütün takımları yenerek Türkiye şampiyonu oldular. Bu çocuklarımız, onlarla ilgilendiğimiz zaman elde edemeyecekleri başarı olmadığını gösterdi." diye konuştu.

Antrenör Ermiş: "Okul bahçesinde kar kış demeden çalıştık"

Antrenör Uğur Ermiş ise öğrencilerin zorlu koşullara rağmen şampiyonluğu kazandığını ifade ederek şunları kaydetti: 

"Dönem boyunca okul bahçesinde kar kış demeden çalıştık. Öğrencilerimiz zorluklardan yılmadan mücadele vererek şampiyon oldular. Kasımdan nisana kadar turnuvaya hazırlandık. Bu, spor salonunda oynanan bir oyun ama salonumuz olmamasına rağmen öğrencilerimiz sanki yıllardır salonda oynuyormuş gibi çok iyi mücadele ettiler. Kendilerini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum." 

Editör: TE Bilisim