Türkiye'yi Güney Kore’de yapılan Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyat Oyunlarında temsil eden milli kayakçı Ömer Ayçiçek, memleketi Van’da çiçeklerle karşılandı.

 

Güney Kore’nin ev sahipliği yaptığı 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi kayaklı koşu branşında temsil eden Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Takımı Milli Sporcusu Ömer Ayçiçek, havaalanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve ailesi tarafından çiçeklerle karşılandı. 95 ülkeden 2 bin 900 sporcunun katıldığı olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi kayaklı koşu branşında temsil eden Ömer Ayçiçek, “Öncelikle kendi branşlarında azimle, kararlılıkla ve disiplinli bir şekilde çalışan birçok arkadaşımla katıldığım yurtiçi ve yurtdışı birçok zorlu ve çekişmeli yarışmalar neticesinde kazandığım derecelerle Güney Kore’de 2 bin 900 sporcunun katılımı ve 35 bin sporseverin ise izlediği PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi kayaklı koşu branşında temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Ülkemiz adına birçok defa milli takım forması ile yarışmalara katıldım, ama bu kez milli formayı bir başka gururla giymek nasip oldu bize” dedi.

 

Kayak İl Temsilcisi İsa Aşkan ise, Güney Kore’de yapılan olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil eden Vanlı bir sporcunun yer almasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Ülkemiz adına mücadele eden kayak milli takımımızın her bir ferdini ve sporcumuz Ömer Ayçiçek kardeşimizi yürekten kutluyoruz. İnşallah sporcumuz Ömer Ayçiçek’in başarı hikayesi, kendinden sonraki sporcularımıza da çok iyi bir rol model olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz adına milli takımımızda yer alan sporcumuz Ömer Ayçiçek’e bundan sonraki yarışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Tuşba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ebubekir Şahin ise, milli sporcu Ömer Ayçiçek’i kutlayarak, “Bugün ilimiz adına mutlu bir gün yaşıyoruz. Geçen hafta Güney Kore’de yapılan 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunlarında kayaklı koşu branşında Milli Sporcumuz Ömer Ayçiçek; ülkemizi ve ilimizi temsil etti ve bugün ilimize döndü. Her zaman sporcumuzun en önemli destekçisi olan il müdürümüzün selamlarını ve tebriklerini sporcumuza ve ailesine ilettik. Bu duygu ve düşüncelerle sporcumuzu ve antrenörümüzü bir kez daha tebrik ediyor, ilimiz için güzel bir başarı ve bu başarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim