TFF 3. Lig 3. Grup’ta Lig'in 28. haftasında temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor Atatürk Stadyumu’nda Kayseri Şekerspor’u konuk etti.

 

Ligin ikinci yarısına çok iyi başlayan ancak son haftalarda aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle düşüşe geçen Vanspor, Kayseri Şekerspor’u 1-0 yenmeyi başardı. Altın değerinde 3 puan alan Vanspor, puanını 39’a çıkararak 9. sıraya yükseldi. Ligin 22. haftasında kendi evinde konuk ettiği Bayburt GÖİ'yi 2-1 mağlup ettikten sonra adeta galibiyeti unutan Van Büyükşehir Belediyespor, kendi evinde ağırladığı Kayseri Şekerspor’u 1-0 yendi. Vanspor’a galibiyeti getiren golü 53. dakikada Ali Kurt kaydetti. 5 hafta sonra aldığı 3 puanla taraftarlarını mutlu eden Vanspor, yeniden play-off’a göz kırptı. Temsilcimiz Vanspor karşılaşmaya; Serkan Tunar, Yakup Demir, Muammer Erdoğdu, Hidayet Uca, Furkan Işıkdemir, Medeni Bingöl, Ali Kurt, Bilal Gücüyetmez, Utku Demirel, Anıl Dilaver ve Murat Berge ilk 11’i ile başlarken, Konuk ekip Kayseri Şekerspor ise sahaya; Deniz Çınar, Yaşar Kabakçı, Burak Öztürk, Emre Erol, Kudret Kanoğlu, Mustafa Serkan Güçlü, Rıdvan Gökçe, Mizgin Demir, Cemil Karakum, İsmail Bulut ve Volkan Kabadayı ilk 11’i ile çıktı.

 

GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ilk bölümünde Vanspor, maça hakim bir oyun ortaya koysa da ceza alanına girmekte bir hayli zorlandı. Rakibinin inisiyatif almaktan uzak oyununun karşısında cesaretlenen Vanspor, ilk 45 dakikada aradığı golü bir türlü bulamadı. Zevkli ve çekişmeli geçen maçta ilk devrede taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamayınca soyunma odasına 0-0’lık eşitlikle gitti.

 

53. DAKİKADA GÜLDÜ

Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya nispeten daha tempolu geçti. Mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan taraf yine temsilcimiz Vanspor’du. Bulduğu birçok pozisyonu değerlendiremeyen Vanspor,53. dakikada Ali Kurt’un attığı gol ile Kayseri Şekerspor karşısında 1-0 öne geçti. Bu golden sonra Kayseri Şekerspor, Vanspor kalesine yüklendi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç Vanspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

EŞ BAŞKAN ÇOBAN VANSPOR’A UĞURLU GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban maçı stat da takip etti. Son haftalarda gerek saha kapama cezası ve gerekse de üstü üste beraberlikler alan Vanspor’a destek olmak için gide Eş Başkan Çoban gittiği maçlar ve katıldığı antrenmanlardan sonra Vanspor sahadan galibiyetle ayrıldı. Çoban Vanspor’a hem uğurlu geliyor hem de moral seviyesini yüksek tutuyor.

 

Bu sonuçla Vanspor ligin 28. haftasında puanını 39’a çıkararak, 9. sıraya yükseldi.

Editör: TE Bilisim