ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ- TFF 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, play-off final maçında Esenler Erokspor’u 2-1 mağlup ederek 2.Lige yükseldi. Geçtiğimiz haftalarda Ankara Eryaman Stadyumu'nda play-off final maçında rakibini 2-1 mağlup eden temsilcimiz, şampiyon olarak 2.lig biletini alarak kentte büyük bir coşkuya neden oldu. Temsilcimizin 2.lige yükselmesinde büyük bir paya sahip olan taraftarlar, yıkık ve kapasitesi yetmeyen stadyum yerine yeni bir stadyum yapılması taleplerini dile getirdi. Sosyal medya üzerinden #VanaStadyumSart hashtag ile kentte yeni bir stadyum yapılmasına dair taleplerini dile getirdi. Kısa süre içerisinde on binlerce kez paylaşılan hashtag’e binlerce kişi destek verdi. Taraftarın mevcut stada sığmadığı, kentin yeni bir stadyuma ihtiyaç duyduğu çağrısı günlerce sosyal medyanın gündeminde kalırken Şehrivan’a konuşan önemli isimler de çağrıya destek verdi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç yeni stad yapılması konusunda ilgili mercilere girişimleri hız kesmeden sürdürdüklerini belirtirken, efsane Vanspor’un süper lig yıllarındaki efsane başkanı Feridun Irak ise stadın ivedilikle siyasilerin gündemine alınması gerektiğini vurguladı. Taraftar adına çağrıda bulunan Kara Kobralar Emektar Başkan Ercan Dülger ise “Bize stat şarttır” diyerek taraftarın çağrısını dile getirdi.

Van Büyükşehir Belediyespor’un müthiş bir sezonun ardından 2. Lige çıkması kentte büyük bir heyecan yarattı. Vanspor’un süper lig yıllarındaki gibi bir kenetlenmenin önünü açan başarı kentte haftalarda konuşuldu. Kentin tek yürek olduğu başarının ardından gözler 2. Lig yolunda atılacak adımlara çevrildi. Mevcut yönetim yeni süreçte takımı hemen bir üst lige taşımanın startını verirken taraftar da yıllardır dile getirdiği stat talebini yeniledi. Bu yıl bir çok maçta stadı hınca hınç dolduran ve bir çok taraftarın dışarda kaldığı sezonun ardından Vanlılar 2. Lig için yeni stadın şart olduğunu dile getirdi. Kentte yeni bir stadyum yapılmasına dair taleplerini dile getiren taraftarların bu taleplerini Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, 98-99 sezonunda Vanspor da kulüp başkanlığı yapan Feridun Irak, ve Kara Kobralar Emektar Başkan Ercan Dülger ile değerlendirdik.

İNANÇ: BAŞARIDA PAY SAHİBİ OLAN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM

Kenttin önemli değeri olan Van Büyükşehir Belediyespor’un bir üst lige çıkmasının sevincini yaşadıklarını dile getiren Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Büyükşehir Belediyespor’un kenttin tanıtımı açısından önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. İnanç, “Özellikle Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ailesi adına memnuniyet verici ve mutluluk verici bir netice, bundan dolayı bu başarıda pay sahibi olan başta kulüp başkanımız olmak üzere teknik kadromuzun, futbolcularımızı tebrik ediyoruz. Sezonun başlattığı ilk günden itibaren Ankara’daki final maçına kadar coşkulu ve edepli desteklerinden dolayı özellikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Umut ediyoruz ki bundan sonraki süreçte de bu basamakları çıkmaya alışmış oluruz. Bu bir alışkanlık, bir bağımlılık haline gelir, hiç durmaksızın bu yıl hemen 1.lig, akabinde süper lige doğru ilimizi taşır, ilimizin eski başarılı günlerine tekrar kavuşmuş oluruz. Bu hepimizin arzusudur. İlin spor camiasının üst yöneticisi olarak benim şahsım açısından da oldukça da önemli, biz gençlik spor ailesi olarak ilimin futbol takımının en üst ligde temsil edilmesi benim açımdan da önemli bir prestijdir. Bunun aksini düşünmek asla söz konusu olamaz.” diye ifade etti.

“STADYUM, DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN BÜTÇELERİYLE ÖNGÖREREKTEN VEREBİLECEĞİ BİR KARARDIR”

Stadyum konusuna değinen İnanç, 2011 yılında yaşanan deprem sonrası yıkım kararı verilmiş bir stadyum olduğunu belirtti. İnanç, “Açık konuşmak gerekirse, 2012-2013 tarihleri arasında devletimiz tarafından sınırsız yatırımlar ilimize aktarıldı. Fakat bu süreçte gerek uygun taşınmaz temini, gerekse yatırıma alınıp hayata geçirilmesi noktasında çok iyi bir takip görmemiş stadyum ihtiyacımız. Bahsettiğim dönemlerde stadyumun ilimize kazandırılması çok daha kolaydı. Ancak o dönemde o başarılmayınca sonraki süreçte, göreve başlar başlamaz taşınmaz konusunda alternatifler ürettik. Taşınmaz problemi yoktu ama bu dönemde de yatırımların biraz daha ağırdan alındığı, yatırımların biraz daha askıya alındığı sürece girmiş olduk. Dolaysıyla bugünlere geldik. Stadyumu ilimize kazandıramadık. Tabi bu kolay bir yatırım değil, bu bir il müdürünün takibinde olacak, onun performansının karşılığında ile gelecek bir yatırım değil. Bugün 20 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun maliyeti yaklaşık kabaca 150 milyon civarı bir yatırım. Bu da bizim devlet büyüklerimizin bütçeleriyle öngörerekten verebileceği bir karardır.” dedi.

İNANÇ: BEN İNANIYORUM, İLİMİZE BİR STADYUM KESİNLİKLE KAZANDIRILACAK

İlin stadyum ihtiyacını sürekli gerekli mercilere taşıdıklarının altını çizen İnanç, “Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak stadyum taleplerimizi sürekli yineleyerek gerekli mercilere iletiyoruz. Ben inanıyorum, ilimize bir stadyum kesinlikle kazandırılacak. Uygun bir zamanda bütçe şartlarının uygun olması durumunda, uygun bir zaman diliminde ilimizin hak ettiği bir stadyum kazandırılacaktır. Burada sadece bir miktar gecikme söz konusudur.” dedi.

İNANÇ STADYUM SÜRECİNE DEĞİNDİ

Gelinen süreçte genel seçimler öncesi dönemin valisi ve bakanın görüşmeleriyle bir yere gelindiğini dile getiren İnanç, “Valimiz ve genel müdür yardımcımızın verdiği kararla tribünlerin yıkımı da gerçekleştirildi. Tamamen onların ukdesinde, kendi inisiyatifleriyle verdikleri bir karardı. Seçim sonrası yatırımlarla ilgili tekrar hükümetimizin almış olduğu bir kararla bir tasarruf dönemine geçildi. Yatımlar durdurulunca süreç sekteye uğradı. Sonrası yapısal değişiklikle oldu. Bakanlarımız ve valilerimiz değişti, en son cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında sayın bakanımız da kendilerine refakat etti. O dönemde sayın cumhurbaşkanımız ve bakanımızın verdiği talimatla stadyumun ilimize uygun bir zamanda yapılacağı yönünde, ancak bu süreçte stadyum yapılıncaya kadar mevcut stadyuma bizim yeni yapmış olduğumuz portatif tribünün dışında karşı taraflarında rehabilite edilerek gerekli düzenlemelerin yapılması en azından yeni stadyum yapılıncaya kadar buranın daha sağlık bir halde işlerlik kazanması yönünde talimatları oldu.” dedi.

İNANÇ: TAKIMIN 2.LİGE ÇIKMASI YENİ STADYUM SÜRECİNİ TETİKLEYECEKTİR

Yapımı devam eden tribünlerin bitmek üzere olduğunu ve önceki gün genel müdürlüğünden 4 kişilik teknik heyetin incelemelerde bulunduğu belirten İnanç, “Teknik heyetle beraber stadyumumuzun tüm eksiklikleri tespitini yaptık. Yukarıya raporlarımızı gönderdik. Bununla ilgili proje ve yaklaşık maliyet çalışmaları genel müdürlüğümüzce yapılacak. Bunlar hazırlandıktan sonra ihale süreci başlayacak. Umut ediyorum en kısa sürede genel müdürlüğümüz harekete geçerek başlatacaktır. Dolasıyla yeni stadyum yapılıncaya kadar biz mevcut stadyumumuzun da ıslah çalışmasını da yapmış olacağız. Takımımızın 2.lige çıkmış olması yeni stadyum sürecini tetikleyen unsur haline geldi. Stadyumun giderilebilecek eksikliklerini biz giderirken, takımımızın bu süreçteki ortaya koyacağı yüksek performans yeni stadyumumuzun ilimize kazandırılması sürecini de daha da erkene alacaktır. Bu anlamda takımımıza tekrardan başarılar diliyorum.” diye konuştu.

IRAK: YÜREKTEN KUTLUYORUM

98-99 sezonunda Vanspor da kulüp başkanlığı yapan Feridun Irak, TFF 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor’un 2.Lig’e yükselmesinden dolayı yürekten kutladığını ifade etti. Irak, Bu başarının arkasında bulunanları tebrik ettiğini sözlerine ekleyerek sözlerine şöyle sürdürdü; “Özellikle kulüp başkanı Servet Yenitürk, teknik heyeti, futbolcuları ve muhteşem taraftarı zikrederek teşekkür ediyorum. Son derece zor bir mücadeleden başarılıyla çıkmış bulunmaktadırlar. Takımımız bundan sonra 2.lig’te mücadele verecek. Herkesin bildiği gibi geçmiş yıllarda 1.lig’te yani bugün ki statüyle süper ligde mücadele vermiş bir takımdır.” Dedi.

IRAK: KENTİN SİYASİLERİ YATIRIM PLANINA ALMALIDIR

Irak, Van’ın 1 milyon nüfusa sahip olduğunu ve Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer aldığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer almasına rağmen maalesef kentte yakışmayan küçük bir stadı vardır. Mevcut olan stat 2011 yılında yaşanan deprem de hasar almış bulunmaktadır. 2011 yılından bugüne bunca zaman geçmesine rağmen Türkiye’nin birçok yerinde çok güzel statları olduğu halde ikinci statlar yapılırken, kentimizde maalesef verilen sözler yerine getirilmedi ve stadımız yapılmadı. Bunla ilgili daha fazla zaman kaybedilmemelidir. Kentin siyasetçileri stat konusunu yatırım planına aldırmalı, bu yıl içerisinde stadın yapılmasına başlanılmalıdır.” diye ifade etti.

IRAK: YENİ YAPILACAK STAT KENDİ YERİNDE YAPILMALIDIR

Stadın yapılması halinde aynı yerinde yapılması gerektiğini ifade eden Irak, “Yeni yapılacak olan stat mutlaka yerinde yapılmalıdır. Stadın kendi yerinde yapılması il ekonomisine son derece daha fazla katkı sağlayacaktır. FIFA kriterlerinde statların yürüyüş mesafesinde olması önerilir. Dolasıyla stadımıza nerden taraftar gelmek isterse istesin yürüyüş mesafesinde olan bir konumda yer almaktadır. Yeni yapılacak olan stadın mutlaka kendi yerinde modern bir stat yapılması elzemdir. Bu konuda zaman kaybedilmemelidir.” diye belirtti.

DÜLGER: STADYUM BİR ÖNCE YAPILMALI

Stadın kısa süre içerisinde kentte kazandırılması gerektiğini belirten Kara Kobralar Emektar Başkan Ercan Dülger, kentteki stadyum artık taraftar kitlesini kaldırmadığını ve yeni stadyumun bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. Dülger, “Van Büyükşehir Belediyespor taraftarına yakışan yeni bir stadyum olacaktır. Yeni stadyumun yapılması artık şart oldu. Bu şehrin çocuklarının depremden hasar gören bir statta maç izlemesi yakışmıyor. Bu taraftar güzel bir stadyuma layıktır. Bu kadar emek veren bir taraftara güzel bir dürbünde destek vermesidir. Şu an dürbün kapasitesi artık kaldırmıyor. Yıllardır 2.lige susayan bir taraftar kitlesi vardı şu an 2.lige yükseldik. Kentte atmosfer harika, mutlu ve güzel bir ortam mevcut bunu güzel bir stadyumla daha başarılı yerlere taşıyabiliriz.” diye belirtti.

DÜLGER: BİZE STAT ŞARTTIR

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün verdiği sözü tutuğunu ifade eden Dülger, “Başkan yönetime gelerek söz verdi ve sözünü tuttu. Kentte ve taraftara 2.ligi hediye etti. Bu başarının altında kulüp başkanı, futbolcuların, yönetimin ve taraftarın emeği tartışılamaz. Bu kadar güzel bir atmosferin devamlılığı adına stadyum bu kentte şarttır. Kent nüfusu gün gittikçe artıyor. Bunun sonucunda taraftar kitlesi artıyor. Başarının devamlılığı adına kentte stadyum yapılması adına kenttin siyasileri ve bu işe el atmalı kısa sürede bu kentte yeni stat yapılmalıdır. Nasıl diğer illerde stat yapılıyorsa bize de stat şarttır.” dedi.

TARAFTAR SOSYAL MEDYADAN YENİ STADYUM BEKLENTİSİNİ YİNELEDİ

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, play-off final maçında şampiyon olmasının ardından taraftarlar sosyal medya üzerinden #VanaStadyumSart hashtag ile kentte yeni bir stadyum yapılmasına dair taleplerini dile getirdi. Kısa süre içerisinde on binlerce kez paylaşılan hashtage binlerce kişi destek verdi.

İşte kısa süre içerisinde paylaşılan paylaşımlar;

Necdet Takva (@NecdetTakva) Van’ın stadyumunu yapın!.. #VanaStadyumŞart

Vanlı Möhyedin Dayi - (@vanlimohyedin) Taraftarlar sevinirse stat yıkılır diye 5 maç boyunca evinde gol atmayıp dışarda şampiyon olan takıma Vanspor denir. Taraftarlar rahat sevinsin diye; #VanaStadyumŞart

Abdullah Sayan - (@AbdullahSayan12) Bir şehir düşünün 10 bin kişilik stadyuma 15 bin kişi giriyor 30 bin kişilik bir stadyum olduğunu düşünün valla ben düşünemiyorum #VanaStadyumŞart

Mazhar Fehmi DEDE - (@mazharfdede) Her türlü imkânsızlığa rağmen şampiyon olup kupayı Van'a getiren bir takımımız var. Bu takım için, taraftarlarımız için, şehrimiz için taleplerimizin karşılanması lazım. #VanaStadyumŞart

Reşat Yeşilağaç (@resatyesil65) - Bu taraftar yeni bir Stadyum hak ediyor... #VanaStadyumSart

Hasan Yıldırım - (@HasanYl08225742) Van bu ülkenin şehri değil mi? Bütün illere yapılırken 1milyon 300 bine dayanan nüfusuyla büyük bir şehir neden stat siz bırakıldı? Madem yapmayacaktınız neden yıktınız? #VanaStadyumSart

Av. Zahir Soğanda - (@zahir_soganda) VANSPOR’un taraftarı birçok Süper Lig takımı taraftarından çok daha fazladır. 2 ligde oynayacak 1 milyondan fazla nüfusu olan büyükşehire #VanaStadyumŞart

Editör: TE Bilisim