ŞEHRİVAN HABER: SONER İZGİ/HAMİT KARAKUŞ- 3. Lig’i ilk 5’te tamamlayarak Play-off müsabakalarında mücadele etmeye başlayan Vanspor, Play-off ikinci maçında evinde Karşıkaya’yı ağırladı. İzmir’de Karşıkaya ile 0-0 kalarak evine avantajla dönen Vanspor, taraftarın hiç olmadığı kadar kenetlendiği rövanş mücadelesini evinde 2-1 kazanarak Play-off finalinde Esenler Erokspor’un rakibi oldu. Vanspor Esenler Erok’u da geçerse 2. Lige yükselmiş olacak!

Van’ın 3. Ligdeki temsilcisi Van BBSK, heyecan dolu bir maçta play-off müsabakalarının finaline yükseldi. İzmir’deki maçtan avantajla dönen Vanspor, evindeki maçta Karşıyaka karşısında şampiyonlar gibi oynadı.

Taraftarın stattaki çalışmaya rağmen akın ettiği, bazı taraftarların yer sıkıntısından dolayı dışarda kaldığı maçta şimdiye kadar görülmemiş bir destek vardı. Sezon boyunca taraftarını yalnız bırakmayan Vanspor taraftarı bu maçta da takımının yanında yerini aldı. Haftalardır Vanspor ile yatıp Vanspor ile kalkan taraftarın müthiş desteği ile maça başlayan Vanspor, rövanş maçında müthiş bir futbolla turu almayı bildi.

MAÇ BOYUNCA BASKISINI HİSSETTİRDİ!
 

Vanspor’a turu getiren gollerin ilki 27’inci dakikada ligin gol kralı olan Batuhan’ın ayağından geldi. Stattakileri coşturan gol sonrası Vanspor ataklarını artırdı. İlk yarıyı bu skorla tamamlayan Vanspor’un baskısı sürmeye devam etti. Üst üste ataklarla rakibin üstüne giden Vanspor, buna rağmen 51’inci dakikada Mustafa’nın attığı gol ile şok yaşadı. Buna rağmen hızlı toparlayan temsilcimiz yeniden ataklarını artırdı. Etkili futbolunu sürdüren takım, 67’de Umut ile tekrar öne geçti. Maçın son bölümlerinde de baskısını sürdüren Vanspor, 85’de Batuhan’ın direkten dönen topuna rağmen ataklarını kesmedi. Maçın normal süresi 2-1 tamamlandı ve Vanspor finale yükseldi.

TARAFTAR COŞTU!

Maç sonrası Vanspor taraftarı, yönetimi ve futbolcular büyük bir sevinç yaşadı. Saha renkli görüntülere sahne olurken Van taraftarı yıllardır yaşamadığı mutluluğu hep birlikte yaşadı.

RAKİP ZORLU!

İlk maçıda Kızılcabölük karşısında 3-1’lik galibiyet alarak avantajla evine giden Esenler Erokspor, play-off final maçında Vanspor’un rakibi oldu. Evindeki maçı da kazanarak Vanspor’a rakip olan Esenler mücadelesi 2’inci lige çıkacak ikinci takımın da belirleneceği kader maçı olacak.

Editör: TE Bilisim