Lige güzel başlayan ve som olarak deplasmanda lig lideri Sancaktepe Belediyespor’a konuk olan Van Büyükşehir Belediyespor aldığı 1 puan ile ligde 6’ncı sıraya yükseldi.

Ligde son olarak Sancaktepe Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Van Büyükeşehir Belediyespor puanını 16’ya yükseltti. Bu puanla 6’ncı sıraya yükselen Vanspor’da bu hafta sonu evinde oynayacağı Beylerbeyi karşılaşmasının hazırlıkları devam ediyor. Bir yandan maç hazırlıklarını sürdüren Vanspor teknik heyeti diğer yandan Vanspor U19 oyunları ile A takımda yer alan genç oyuncular arasında bir hazırlık maçı oynandı.

 

KARATEKİN: ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Gerçekleştirilen hazırlık maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Van Büyükşehir Belediyespor Sportif Direktörü Turgay Karatekin şu ifadelere yer verdi: “Bundan böyle sık sık altyapı takımlarımız ile A takımımızda yer alan ve forma şansı bulamayan oyuncularımızdan oluşan takımların hazırlık maçlarını yapacağız. Yaptığımız bu hazırlık maçları ile hem altyapıya vermiş olduğumuz önem ortaya çıkıyor hem de maç yapamayan oyuncularımızın eksiklerini gidermiş olacağız.”

 

“BÜYÜKŞEHRİN BÜYÜK TAKIMI VANSPOR”

Altyapıdaki oyuncuların her zaman A takım için hazır olması gerektiğini ifade eden Karatekin, “Teknik direktörümüz yapmış olduğumuz bu çalışma ile altyapıda oynayan oyuncularımızın her zaman A takımına hazır olduğunu göstermek istiyoruz. Altyapılar takımlar için her zaman büyük önem taşıyor. Bizde büyük bir şehrin, büyük bir kulübüyüz. Altyapıya verdiğimiz önemle takımımıza büyük katkılar sunacak sporcular yetiştirmek istiyoruz. Belediyemizin de bu konuda büyük çalışmaları ve gençlerimize destekleri var.” Dedi.

A takımda yer alan diğer oyuncular ise hazırlık maçından uzak bir şekilde önümüzdeki maçın hazırlıklarına teknik ekip eşliğinde devam etti.


ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL / HAKAN İZGİ

Editör: TE Bilisim