ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- Mevcut yönetimin aday olmayacağını açıkladıktan sonra Van Spor’un için adaylığını duyuran Murat Çevik, seçim öncesi Yenitürk’ün hakkında yaptığı değerlendirmelere, takıma ve seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Bir basın açıklaması ile gündeme dair konuları değerlendiren Çevik, Van halkı ve Van Spor için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduklarını belirterek, geniş tabanlı ve güçlü bir yönetim kurmak için çalışmalarının devem ettiğin söyledi. Çevik, Başkan Servet Yenitürk’ün kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi.

Vanspor’da kongreye sayılı günler kala tansiyon yükselmeye devam ediyor. Servet Yenitürk başkanlığındaki önceki yönetimin geçtiğimiz haftalarda aday olmayacağını açıklamasından sonra başlayan tartışmaya Murat Çevik de dahil oldu. Yenitürk’ün “Aday olmayacağım” açıklamasından sonra adaylığını duyuran mevcut yönetim kurulundan Murat Çevik’in adaylığı, ardından Yenitürk’ün kendisiyle ilgili açıklamasına Çevik’ten cevap geldi. Yenitürk’ün kongreye sayılı günler kala adaylığı için “Samimi bulmuyorum” dediği Murat Çevik, kongre öncesi bir açıklama ile hakkındaki söylemlere: “Servet Yenitürk, Van Spor’u yönetim kurulu ile değil kendisi ve yönetimden birkaç kişi ile yönetti” şeklinde cevap verdi.

ÇEVİK: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ!

Kongrenin tarihine değinen Başkan Adayı Çevik, “8 Ağustos Cumartesi günü Van Spor Kulübü’nün olağan kongresi yapılacaktır. Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün aday olmayacağını ve göreve gelecek yönetime de destek olacaklarını ifade etmişti. Biz de bunun üzerine istişarelerde bulunduk. Süreci değerlendirdik ve göreve talip olmak için adaylığımızı açıkladık. Van Spora sahip çıkmak, Van’ın ismini sporda hak ettiği yerlere taşıyabilmek için elimizi taşın altına koymak istiyoruz.” İfadelerinde bulundu. 

ÇEVİK: SERVET YENİTÜRK, HACZİ KALDIRMALI VE VAN SPOR’UN ÖNÜNÜ AÇMALI!

Servet Yenitürk’ün kendi şirketi adına kredi çektiğini ve çektiği paraları da Van spor için harcadığını söyleyen Çevik, “Borcu federasyonda ibra ettirmiş. 5.5 milyon civarındaki bu para 2018 yılından bu güne kadar işlenen faizleri ile birlikte yaklaşık 8 milyon liraya ulaşıyor. Ayrıca bu parayı Van Spor’un hangi faaliyetlerinde kullanıldığını kimse bilmiyor. Bu demek oluyor ki Servet Yenitürk, yaklaşık 4 yıl Van Spor’un kasasına giren her kuruşa el koyacak. Madem takımı düşünüyor. Madem Van sevdalısı o zaman Van Spor hesaplarına koyduğu haczi kaldırarak, Van Spor’un geleceğe güçlü ve güvenli bir şekilde yürümesini sağlamalı. Şayet haczi kaldırmaz ve Van Spor’un önünü açmazsa takıma el koymuş olur. Bir başka ifade ile ben aday değilim demesi hiçbir şey ifade etmez.” Dedi.

“SERVET YENİTÜRK, VAN SPOR’UN GELİRLERİ NEREYE GİTTİ AÇIKLASIN”

Van Spor’un son iki yılda toplamda 32 milyon harcama yaptığını anlatan Çevik, sözlerine şöyle devam etti: “İki yılda Van Spor’un kasasına yaklaşık 20 milyon civarında para girmiş. Bir de 12 milyon lira borcunun olduğunu açıkladılar. Yapılan 32 milyon lira harcamanın içinde bonservisi kulübe ait bir tane futbolcu yok, hiçbir altyapı yatırımı yok. Altyapı hocalarına sahip çıkılmamış. Ödeme yapılmamış. Van Spor’un alt yapısı sıfır diyebiliriz. Maç ve federasyon gelirleri, İstanbul ve Van başta olmak üzere yapıla bağış ve desteklerle birlikte Van Spor’un nereden ne kadar geliri olmuş? Kalem kalem, kim ne kadar bağışta bulunmuş? Nereden ne kadar gelir olmuş? Belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklasın.”

ÇEVİK: YENİTÜRK KULUBU BİRKAÇ KİŞİ İLE YÖNETTİ

“20 milyon civarında iki yılda bir gelir sağlanmış. 12 milyon lirası da borç olmak üzere toplam 32 milyon lirayı Van Spor’un hangi iş ve işlemleri için harcamış. Bunun hesabını şeffaf bir şekilde basın ve kamuoyuyla paylaşsın. Hangi futbolcu veya hoca ile hangi şartlarda antlaşma sağlandığını, futbolcuların kaç paraya alındığını ve satıldığını bilmiyoruz. Bu konuda yönetimdeki birkaç kişi dışında diğer arkadaşlarımızın fikirleri alınmadı. Birkaç kişi dışında kimse kulüpten olup bitenlerden haberdar değil. Servet Yenitürk, Van Spor’u yönetim kurulu ile değil. Kendisi ve yönetimden birkaç kişi ile yönetti.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim