Bayburtspor’u evinde 2-0 yenerek puanını 24’e çıkaran Vanspor’un Başkanı Servet Yenitürk, maç sonrası Van Postası Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, bir yandan futbolcuları ve teknik heyeti kazandıkları başarılı sonuç için tebrik ederken, diğer yandan olağanüstü gen kurul çıkışı yaptı.

Takımı yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür eden Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, takımın ekonomik sıkıntı çektiğini, artık tıkanma noktasına geldiğini ve gerekli desteğin verilmemesi halinde olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı.

“VANSPOR SAHİPSİZ, BİZ TEK KALDIK”

Vanspor’un sahipsiz olduğundan yakınan Yenitürk, “Vanspor Sahipsiziz. Van’ın gurur tablosuna dönüştürdüğümüz bu yolda biz tek kaldık. Bize siyasilerimiz başta olmak üzere, sayın valimiz, bürokrasimiz, iş adamlarımız ve Van halkı bazı şeylerin farkında değilmişler gibi geliyor. Takımın geldiği nokta ve sahip çıkılmadığında yaşanabilecek sıkıntıların ciddi olarak farkına varıp ortaya sürdürülebilir destek çabalarının çıkmaması bizi üzüyor. Bu takıma ciddi bir planlama ile sahip çıkmak lazım, yakaladığımız bu coşku ve heyecan kaybedilmemeli” dedi.

“VALİ BİLMEZ VE TAMİNCE DESTEK VERDİ AMA YETMEZ”

Son dönemde yaşadıkları ekonomik sıkıntıların büyük olduğunu ve bu devre içinde kendilerine sadece iki yerden toplam 1 milyar lira destek geldiğini ifade eden Servet Yenitürk, “Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez’in girişimi ile Spor Toto’dan 500 bin liralık destek geldi. Bir de Vanlı İşadamı Fettah Tamince 500 bin liralık destek verdi. . Bir de Federasyondan 2-3 kez yol masrafları için ödenekler yapıldı, ancak onlar da icralara kesildi. Öncelikle verdikleri destek için Sayın Valimiz ve Spor Toto Teşkilatı ile Vanlı hemşerimiz Fettah Tamince’ye teşekkür ediyorum. Ancak siz de takdir edersiniz ki bu destekler yeterli değil, bu nedenle takıma sahip çıkılması gerekiyor” dedi.

SAHİP ÇIKILMAZSA VANSPOR CİDDİ SIKINTILAR YAŞAYACAK

Takıma sahip çıkılmaması durumunda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınacağına vurgu yapan Yenitürk, “Sezon başladığından şu ana kadar altyapıyı saymazsak, bizim transferlerimizin ortalama ekonomik değeri 250 bin ila 500 bin lira arasında değişiyor. 22’ye yakın futbolcumuz olduğunu düşünürsek, sadece 8 milyon lira civarı futbolcu transfer giderimizdir. Eskiden kalma borç miktarı ise 4-5 milyon lira civarında. Türkiye’nin bir ucundayız, takımlarımızın deplasmana gidiş gelişlerinde uçakla gidiş geliş mecburiyetindeyiz. Teknik heyetimiz, takım ve diğer ekipler ile birlikte sadece gidiş geliş ücretimiz 25-30 bin lira civarında. Gittiğimiz yerde 2 gün otel konaklama otobüs kiralaması derken ciddi maliyetlerle karşılaşıyoruz”

DEDİ BU HAFTA ELAZIĞ VE KUPA MAÇI MALİYETİ 500 BİN LİRAYI BULUR

Bayburtspor galibiyet primleri ile birlikte bu hafta için yaklaşık 500 bin lira desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Yenitürk, “Biz şimdi TF 2. Lig maçı için önümüzdeki hafta Elazığ’a gideceğiz. Oradan Ziraat Türkiye Kupası Maçı için İstanbul’a geçeceğiz. Bu haftanın pirim ile birlikte düşündüğümüzde oradaki maçları da kazanırsak, bize gerekecek maddi destek 500 bin lira. Ama sahip çıkan kimse yok. Bu devre için başladığımızdan bu yana 3,5 – 4 milyon para harcamışız. İhtiyaca bakıyoruz, dışarıdan gelen paraya bakıyoruz, sürekli eksideyiz. Bu sürdürülebilir durum değil, Vanspor benim şahsi malım ve takım değil, Van’ın ortak bir değeri ve herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

İSTİFA ETMEYE, ÇEKİLMEYE VE OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİTMEYE HAZIRIZ

Takımın içinde bulunduğu maddi sıkıntıların giderilmemesi halinde büyük sorunların oluşabileceğini, bunu önlemek için olağanüstü kongreye gidebileceklerini söyleyen Yenitürk, “Şu anda maddi açıdan çok sıkıntı yaşıyoruz. Yönetimimizden de çok ciddi imkân ve dest olmadığını düşündüğümüzde, bundan dolayı olağanüstü kongreye gitmeyi düşünüyoruz. Gerekirse takıma sahip çıkacak bir iş adamım veya 5-6 kişilik iş adamı grubumuz varsa, ben görevimden istifa etmeye, bırakmaya, Vanspor için her şeyi yapmaya hazırım. Bu coşku ve heyecanın kaybolmaması için, yeterli destek olmazsa, olağanüstü genel kurulu yapmak zorundayız, çünkü Vanspor Van’a lazımdır. Takımda kalite var, teknik heyetimiz güzel, tek sıkıntımız ekonomik sıkıntı. Biz kendi gücümüz ve imkânlarımızla bu noktaya kadar getirdik. Artık tıkandık, bu büyük yük bizim gücümüzü aşıyor. Bu nedenle herkesi takıma sahip çıkmaya davet ediyorum. Yeterli destek sağlayamazsak, gerekirse olağanüstü genel kurula gideceğiz” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Editör: TE Bilisim