Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, bir iftar programında Vanspor'un geleceğiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yeni transfer, hedefler, yönetim, takıma verilen destek ve daha birçok konuya açıklık getiren Yenitürk'ün açıklamaları haberimizde... 

 

İftar programında konuşan Van Büyükşehir Belediyespor (Vanspor) Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ilk olarak şunları söyledi: "Uzun yıllardır Vanspor’umuzu hiç yalnız bırakmayan cefakar taraftarımıza teşekkür ederim. Bilindiği gibi 1. devre sonu görev başına geldik. Bizler göreve geldiğimizde takımımızda çok eksiklikler vardı. Geçtiğimiz sezon istediğimiz transferleri yapamadık. Tüm bu sıkıntılara rağmen, eksikliklere rağmen takımı 12. sıradan getirip 8. sırada ligi bitirdik. Bizler inşallah gelecek sezon iyi transferler yaparak şampiyonluk için mücadele etmeye başlayacağız."

 

YENİTÜRK: 12 YENİ TRANSFER YAPACAĞIZ

 

Yeni sezon için transfer çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yenitürk, "Hocalarımızın bizzat izleyip onayladığı 12 tane futbolcu transferi yapacağız. Yapacağımız bu transferler ile ilgili Vali Bey ile görüşüp sonra transferlerimizi gerçekleştireceğiz. Bu transferlerimizi gerçekleştirerek önümüzdeki sezonda hedefimizin sadece şampiyonluk olduğunu söylemek isterim. Bu sezon ki hedefimiz sadece şampiyonluk olacaktır, bunun için hiçbir bahane üretilmeyecektir. Şampiyonluk için ne gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır. Bizleri bu iftar programında bir araya getiren Karakobralar Taraftarlar Derneği Başkanı’na ve siz değerli taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." Dedi.

 

VANSPOR YÖNETİMİ SİL BAŞTAN

 

 

Yenitürk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz Haziran ayında Olağan Genel Kurulumuz olacak. Bizler Ramazan Bayramı öncesinde tüm iş adamlarımızın, esnaflarımızı, il dışında olsun, Van’da olsun bir iftar yemeği programı düzenleyeceğiz. Öncelikle maddi ve manevi elini taşın altına koyabilecek gönüllü olacak ağabeylerimiz varsa o gece yönetim için bizler teklif edeceğiz. O geceden gönüllü arkadaşlarımız çıkarsa bu arkadaşlarımızı Haziran’da yapacağımız Olağan Kongremizde yeni yönetime alacağız. Eğer o gece kimse yönetimde olmak için herhangi bir talepte bulunmaz ise kendi yönetimimizi kendimiz oluşturacağız. Van Büyükşehir Belediyespor olarak hiçbir ayrım yapmadan kimsenin siyasi görüşüne bakmadan yönetimde olmak isteyen kişileri yeni yönetim listemize alacağız."

 

YENİTÜRK: TAKIMA SAHİP ÇIKALIM

 

"Bizim bu seneki hedefimiz kentimizde tüm dinamiklerimiz ile birlikte kenetlenip halktan da destek alarak iyi bir sezon geçirmek istiyorum" diyen Yenitürk, "Şu an bütün çalışmalarımız bu yönde, inşallah bunu el birliği ile başaracağız ve takımımızı bir üst lige çıkaracağız. Yeni sezon Van’ın son şansıdır eğer bu sene şampiyon olmazsak bu takım yok olur gider. Bu takımın üstünden kimse rant elde etmesin, nede bu takım sahipsiz kalsın. Geçen sezon iş adamı diye birkaç arkadaşımız yönetime alındı fakat ne yazık ki bu arkadaşlarımızın kulübe herhangi bir katkıları olmadı. Kulübe biz ve Belediye’nin gücü nispetinde katkı sağladık. Bu sene çok farklı bir yönetim anlayışı ile birlikte çalışacağız ve tek hedefimiz dediğim gibi sadece şampiyonluktur." İfadelerini kullandı.

 

"VANLI FUTBOLCULAR İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

 

Vanlı futbolculara ağırlık vereceklerini ifade eden Yenitürk şöyle devam etti: "Dışarıda başka takımlarda oynayan Vanlı futbolcularımız var. Onlarla çeşitli görüşmeler yaptık. Fakat şuan Vanlı futbolcuların olduğu kulüplerde sözleşmeleri ile ilgili bir takım sıkıntılar var bu sorunları aştığımız zaman Vanlı futbolcuları tekrardan getireceğiz. Biz istiyoruz ki takımımızda en az 3 yada 4 tane Vanlı futbolcumuz olsun."

 

"VERİLEN VAATLER HEP LAFTA KALDI"

 

Yenitürk son olarak, "Geçmişte birçok iş adamı, birçok STK Van Büyükşehir Belediyespor’a destek verme noktasında sözler verdi. Fakat bunların hepsi havada kaldı. Bizlerin gelecek sezon için şampiyon olabilmemiz için Van’da ciddi bir lobi oluşturup birliktelik içinde destek vererek bu takımı bir üst lige çıkarmamız gerekmektedir. Biz Van Büyükşehir Belediyespor için düzenleyeceğimiz yemeğe, Vali Beyi, Siyaseti, İş Adamlarını, Belediye Genel Sekreterlerini, STK temsilcilerinin tümünü davet edeceğiz. Van’da ki çeşitli siyasi partiler den milletvekilliği için aday adayı olan yaklaşık 300 kişi vardı. Bunların hepsi ‘’Ben Van için Varım’’ diyordu. Buyurun gelin işte Van, işte Vanspor sahip çıkın. Siyasi Parti adaylarının da hepsini çağıracağız. Söyleyeceğiz ne için çıktınız bu yola Van için diyecekler. Vanspor’da Van’ın üçte ikisini temsil ediyor, buyurun gelin sahip çıkın. Kimse yalan konuşup ben Van için yola çıktım demesin. Eğer diyorsa gelsin Vanspor için görelim. Van’da sağlam bir lobi oluşturup ve tek hedefimiz olan Şampiyonluğa ulaşmamız gerekmektedir." Diye belirtti.

Editör: TE Bilisim