ŞEHRİVAN - 3.lig 3. Grupta lige tutunma mücadelesi veren Van BBSK deplasman da İstanbul ekibi Beylerbeyi' ne 2-0 yenilerek 35 puanla düşme potasına girdi. Adeta 6 puanlık bir maç olan karşılaşmada Play-Off mücadelesi veren Beylerbeyi'ne boyun Vanspor, böylelikle haftalardır uzak kalmaya çalıştığı düşme hattına girdi. 

Oldukça kritik maça çıkan Vanspor, haftalardır düşmeme mücadelesi verirken lig bitimine bir hafta kala düşme potasına girdi. Lig'in 33'üncü haftasında kritik mücadeleye çıkan Vanspor, bir üst lige çıkma mücadelesi veren Bergamaspor ile deplasmanda karşılaştı.

Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Mümin Talip Pazarlı ile ilk golü bulan Bergamaspor, Mustafa Çeçenoğlu'nun 79'uncu dakikada attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Bu skor ile Vanspor ligde kalma adına büyük bir yara aldı. Van'a en yakın düşme potasında bulunan İskenderun spor ise Bergamaspor ile berabere kalarak puanını 36'ya çıkardı. Vanspor ise 35 puanda kalarak 16'ıncı sıraya geriledi.

 

KRİTİK MAÇLAR VAR!

Ligin kalan haftasında Vanspor, hemen üstündeki K. İskenderunspor, Dersimspor ve Manavgatspor ile karşılaşacak. Kalan 3 maçta mutlak 3 galibiyet alması gereken Vanspor, en kritik mücadelelerinden birisi de hemen üst sırada bulunan K. İskenderunspor ile haftaya evinde oynayacağı maç olacak.

 

BİR KÖTÜ HABER DE ELBAK'TAN...

Diğer karşılaşmalar ise Kızıltepe Fırat ile Elbakspor arasında oynandı. 3.lig yolunda çıktığı maçta farklı galibiyet elde etmesine rağmen Elbakspor şampiyon olamadı. Yüksekova ile 12 Bingölspor arasında oynanan maçın skoruna göre şekillenecek olan sıralama günlerdir gündemi muşgel ediyordu. Van'dan da bir çok taraftar önce Van'a  ardından da Batman'a alınan maçı takip etmek için yollara düştü. Elbakspor'un mutlak galibiyet, diğer maçtan ise Bingölspor'un mağlubiyetini beklediği maçta beklenen olmadı. Müsabaka Bingölspor'un 2-0 galibiyeti ile sonuçlanınca BAL ligi şampiyonu Bingölspor olarak 3.lig play-off larına katılma hakkı elde etti.

 

Editör: TE Bilisim