Erzincanspor’a konuk olan Vanspor üst sıralar için büyük öneme sahip olan maçtan 3-0 mağlup ayrıldı. Erzincan’ın oyun oynayamadığı maçtan Vanspor puan ya da puanlar çıkaramadı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Büyükşehir Belediye Vanspor deplasmada Anagold 24 Erzincanspor’a konuk oldu. Maça hızlı başlayan Erzincanspor ilk 25 dakika bulduğu 2 gol ile öne geçti. İlk 25 dakikada sahada dökülen Vanspor, ilk önemli atağını ise 28’inci dakikada geliştirdi. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Vanspor, ikinci etkisiz ataklar sonucu ikinci yarıda yediği 3’üncü golle sahadan 3-0 mağlup ayrıldı. Maçın hakeminin verdiği kararlar hem Vansporlu futbolcuları hem de teknik heyeti çileden çıkardı. Vanspor 13 puanda kalırken, Erzincanspor ise puanını 16’ya yükseltti.

 

 

MAÇTAN DAKİKALAR

 

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadından oynana maça Anagold 24 Erzincanspor başladı.

 

Dakika 2- Maçın ilk kornerini Erzincanspor kullandı. ERman’ın kullandığı köşe vuruşu kaleci Onur’da kaldı.

 

Dakika 5- Erzincanspor atakta. Sağ kanattan Sekan’ın ortasına Cemal yükseldi. Ancak top Onur’da kaldı.

 

Dakika 6- Vanspor sol kanattan korner kullandı. Erzincan defansı topu Fuat’ın önünde kaldı. Fuat’ın gelişine vuruşu yandan dışarıya çıktı.

 

Dakika 9- Erzincanspor atakta. Sağ kanattan topu süren Mükail rakibi ekarte ettikten sonra sol ayağıyla şutunu çekti. Şut farklı şekilde dışarıya gitti.

 

Dakika 10- Vanspor serbest vuruş kullandı. Ali’nin ser bir şekilde içeriye açtığı ortaya Fahrettin yükseldi. Fahrettin ile kalesi Bilal’ın çarpışması sonucu Bilal yerde kaldı. Hakem Erzincan lehine serbest vuruş kararı verdi.

 

Dakika 14- Erzincanspor’lu oyuncu Müslüm orta alanda Fuat’a sert müdahale etti. Hakem Vanspor adına serbest vuruş kararı verirken, kullanılan serbest vuruş pas olarak kullanılınca atak sonuçsuz kaldı.

 

Dakika 16- Erzincanspor 1-0 öne geçti. Sağ kanattan etkili atağa kalkan Erzincanspor Atilla’nın golü ile öne geçti. Sağ kanattan topu sürükleyen Mükail pasını Cemal içeri çevirdi. Cemal’in ortasına önce Mükail dokundu Onur’un müdahale etmekte geç kaldığı pozisyonda, Atilla’nın son dokunuşla top ağlarla buluştu.

 

Dakika 20- Vanspor sol kanatta serbest vuruş kazandı. Topu başına geçen geçen Ali topu direk kaleye göndermek istedi ancak top farklı şekilde auta çıktı.

 

Dakika 25- Erzincanspor 2-0 öne geçti. Sefa’nın uzun ara pasına sağ kanattan hareketlenen Cemal rakibinden sıyrıldıktan sonra topu içeri çevirdi. Atilla’nın şutu Onur’un yanında filelerle buluştu.

 

Dakika 28- Vanspor ilk önemli atağını geliştirdi. Ceza sahası önünde rakip oyuncuyu çalışmayan Zafer, topu Ali ile buluşturdu. Ali’nin şutuna kaleci son anda dokunurken defans topu uzaklaştırdı.

 

Dakika 30- Vanspor yine atakta. Haydar orta alanda topu, Aykut ile buluşturdu. Aykut’un şutu defansa çarparak kornere çıktı. Ali’nin kullandığı korneri defans kafa ile uzaklaştırdı ve atak sonuçsuz kaldı.

 

Dakika 33- Vanspor sol kanattan Aykut ile atağa çıktı. Aykut’un pasına sol ayak ile şut atan Ali2nin şutunu kaleci rahat bir şekilde kontrol etti.

 

Dakika 34- Vanspor ataklarını arttırdı. Uzakta şutlar ile kaleyi bulmak isteyen Vanspor bu ataktanda sonuç alamadı. Şutu Aykut ceza sahası dışından kaleyi düşündü.

 

Dakika 35- Vanspor’da oyuncu değişikliği. Mutlu İlengöz oyundan çıktı, Ömer Çetinbaş oyuna dahil oldu.

 

Dakika 40- Erzincanspor serbest vuruş bekledi. Vansporlu Fahrettin defansta hata yaptı, Atilla topu almaya çalışırken yerde kaldı ve serbest vuruş bekledi. Ancak hakem oyunu devam ettirdi.

 

Dakika 42- Vanspor’da Temel Taşkın sarı kart gördü. Erzincanspor’da Mükail atağa kalkarken, Temel’in dirseği ile yerde kaldı. Temel pozisyon sonrası sarı kart gördü.

 

Dakika 44- Vanspor Ali ile soldan atağa çıkmaka istedi. Ali ceza sahası dışında topu uzak köşeye ortalamak istedi ancak top yan taraftan dışarı çıktı.

 

Dakika 45- Dördüncü hakem Halil İbrahim tarafından maçın ilk yarısına 2 dakika eklendi.

 

İlk yarı Erzincanspor’un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

 

 

İKİNCİ YARI

 

Dakika 45- İkinci yarıya Vanspor başladı.

 

Dakika 50- Herk iki takımda ikinci yarıya orta alanda top kayıplarıyla başladı.

 

Dakika 51- Vanspor’da Erdi itirazları sonucu sarı kart gördü.

 

Dakika 52- Vanspor’da Tahir orta alanın sağ kanadında rakibini düşürdüğü için sarı kart gördü.

 

Dakika 55- Zafer orta alandaki top mücadelesi Atilla’ın üzerine düşmesiyle sakatlık geçirdi. Zaferi’nin tedavisinin tamamlanmasının ardından maç yeniden devam etti.

 

Dakika 57- Vanspor atakta. Temel’in ara pasına Emre hareketlendi. Emre’nin sol kanattan yaptığı orta kaleci Bilal’de kaldı.

 

Dakika 59- Vanspor sol kanattan serbest vuruş kazandı. Ali’nin kullandığı serbest vuruşu defans kafa ile uzaklaştırdı ve atak sonuçsuz kaldı.

 

Dakika 61- Vanspor’da Ömer Çetinbaş rakip oyuncuyu formasından çektiği için sarı kart gördü.

 

Dakika 64- Vanspor orta sahada serbest vuruş kulladı. Ali topu sağ kanattan Tahir ile buluşturdu. Tahir’in sağ kanattaki ortası defansa çarpıp kaleci Bilal’de kaldı.

 

Dakika 65- Fahrettin sağ kanattan ortaladı kaleci Bilal tek yumrukla topu taca gönderdi.

 

Dakika 66- Erzincanspor’da Serhat Kesinsoy sarı kart gördü.

 

Dakika 67- Vanspor’da Zafer Özden oyundan çıktı, Onur Bektaş oyuna dahil oldu.

 

Dakika 68- Vanspor sol kanattan atağa kalktı. Fahrettin’in soldan ortasına Fuat yükseldi. Defansın müdahalesi ile top kornere çıktı. Vanspor’un kullandığı korner sonuçsuz kaldı.

 

Dakika 73- Erzincanspor’da Cemal Doğu oyundan çıktı, Fatih Mustafa Baydemir oyuna girdi.

 

Dakika 76- Vanspor sağ kanattan atağa çıktı. Ali’nin ortasına defans müdahale etti. Dönen topa Haydar’ın gelişine vuruşu auta çıktı.

 

Dakika 78- Vanspor’da Haydar Deniz oyundan çıktı yerine Hıfsullah İsmail Erdoğan dahil oldu.

 

Dakika 79- Vanspor’da Emre Topan yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

 

Dakika 83- Vanspor’da Onur Bektaş sarı kart gördü.

 

Dakika 84- Erzincanspor’da Mükail Baydır oyundan çıktı, Gökhan Çakır oyuna dahil oldu.

 

Dakika 85- Vanspor’un en net pozisyonu. Ömer atılan ara pasına hareketli ve kaleciyle karşı karşıya golü kaçırdı.

 

Dakika 87- Vanspor sol kanatta Ali ile korner kullandı. Fahrettin’in iyi yükseldiği kafa topu az farkla üstten auta çıktı.

 

Dakika 90- Erzincanspor’da Erman Kılınç oyundan çıktı, Emre Balki oyuna dahil oldu.

 

Dakika 90- Maçın hakemi tarafından ikinci yarıya 5 dakika eklendi.

 

Dakika 90+3- Vanspor son dakikalarda sağ kanattan etkili olmaya çalıştı ancak ataklar sonusuz kaldı.

 

Dakika 90+4- Erzincanspor durumu 3-0’a getirdi. Kontra atağa çıkan Erzincanspor ara pasta Gökhan kaleci ile karşı karşıya golü attı.

 

90+5- Vanspor deplasmanda Erzincanspor’a 3-0 mağlup oldu.

 

Maçı; Çağdaş Altay, Yakup Bulut, Kerem Yükünç ve Halil İbrahim Yıldırım dörtlüsü yönetti.

 

- Van Büyükşehir Belediyespor Erdoğan Yılmaz öncülüğünde sahaya; Onur Bilgin, Ali Kuleli, Mutlu İlengöz, Aykut Emre Yakut, Emre Topan, Zafer Özden, Temel Taşkın, Tahir Kurtuluş, Fahrettin Bıyıklı, Mehmet Fuat Gölbaşı ve Haydar Deniz ilk onbiriyle çıktı.

 

- 24 Erzincanspor ise Mehmet Kaya öncülüğünde sahaya; Bilal Atmaca, Müslüm Aydoğan, Serhat Kesinsoy, Cemal Doğu, Erman Kılınç, Erdi Kasapoğlu, Atilla Aybars Karhan, Sefa Küpeli, Cebrail Serçek, Mükail Baydır ve Serkan Yola ile sahaya çıktı. 

Editör: TE Bilisim