ŞEHRİVAN SPOR - ÖNDER ALTINAL: Van Büyükşehir Belediyespor her hafta rutin olarak gerçekleştirdiği basın toplantısın Altay maçı galibiyeti sonrası dün gerçekleştirdi.

 

Basın mensuplarıyla bir araya gelen takımın Sportif Direktörü Turgay Karatekin ve Teknik Direktör Namık Altunsoy, Kartalspor ve Altay maçının değerlendirmesi yaptı. Bu hafta sonunda evinde Çorumspor ile karşılaşacak olan Vanspor evinde kazanmak istiyor. Evinde son oynadığı maçta Kartalspor’a 3-1 yenilen Vanspor, deplasmanda Altay’ı yenerek moral depoladı. Ayrıca Kartalspor maçında saha içinde yaşanan olumsuzluklardan dolayı Van Büyükşehir Belediyespor kulübü 2 bin 500 liralık para cezasına çarptırıldı.

 

KARATEKİN: GÜZEL BİR GALİBİYET ALDIK

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Sportif Direktör Turgay Karatekin şunları söyledi: “Deplasmanda alınan bir galibiyetin güzel sonucu size de yansımıştır. Kartal maçını çok istedik maalesef 3-1 kaybettik. O maç sonrası yönetimin bize verdiği destek sonucu kazandık. Altay maçından iyi bir sonuçla döndük orada bizi yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu başarımız devam eder. Altay maçında gördük ki o takımın müthiş bir desteği vardı.  Çorum spor maçında bize 12. Adam desteği vereceklerine inanıyorum teşekkür ediyorum.”

 

 

ALTUNSOY: EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

Ardından ilk olarak Kartalspor maç değerlendirmesi yapan Namık Altunsoy, “Şimdi tabi kafamızdaki hesaplarda bir takım sapmalar yaşandı. Biz 4 maça 8 puan hedef koymuştuk. 8 puana ulaşma şansı hafta sonu Çorumspor maçını kazanırsak 7 puan alacağız ve hedefimizin yüzde 90’nını gerçekleşecek. Elbette ki evimizde kazanmak için maça çıktık. Ancak daha öncede sizlere belirttiğim gibi hafta içi maçları ev sahibi takımlar için zor olmuştur. Bizim de ne yazık ki evdeki hesabımız çarşıya uymadı.”

 

“KARTAL MAÇI ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Kartal maçında aldıkları mağlubiyetlerin kafalarında soru işareti bıraktığını ancak verilen destekler ile toparlandıklarını dile getiren Altunsoy şöyle devam etti: “Kartalspor maçı çok önemliydi. Bir seri yapmak istediğimizi söyledik onu gerçekleştirmek açısından önemliydi. Maalesef Kartal maçını kaybettik. İstediğimiz olmadı. Rakibe verdiğimiz pozisyon sayısı, tartışmalı hakem kararları vs. bunların gölgesinde kaybettik. Bizi üzen şey 7 uzun oyuncu ile oynamamıza rağmen iki uzun topla gol yedik. Tabi burada adam paylaşımı yanlış yapıldı. Kartalspor maçından sonra 12’nci sıraya geriledik ve kafamızda soru işaretleri oluştu. Bu müsabakadan sonra oyuncularımızla görüştük ve her takımın her takımı yenebileceğini söyledik.”

 

 

ALTUNSOY’DAN TEŞEKKÜR

Kartalspor maçında alınan mağlubiyet ve Altay maçı öncesinde aldıkları desteklerden dolayı teşekkür eden Altunsoy, “Gelinen noktada teşekkür edeceğimiz birimler var. Yönetim kurulumuz bizi yalnız bırakmadı. Basınımızdan ciddi tepkiler gelmedi. Zannediyorum Kartalspor maçı tatminkâr olacak ki çok fazla eleştiri geldi. İzmir’de Altay vakfı yöneticileri bizi ikramları ile karşıladı onlara teşekkür ediyorum. İki güzide takımın hak etmediği yerde olduğunu da söyledik.” Dedi.

 

“BÜYÜK BİR CAMİAYIZ”

Kartalspor maçında üzülen taraftara galibiyeti hediye ettiklerini söyleyen Altunsoy konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Arkadaşlar biz lig liderini yendik Pazar günü, oyuncularımızla fikir birliği yaptık. Oyuncularımızla bire bir görüştük. Altay maçında üst üstü iki gol bulduk daha fazla gol da bulabilirdik. Hızlı toplarla hücuma çıktık ve netice aldık. İkinci yarı başında hemen gol yemimiz bizi demoralize olduk, Berkay’ın kendi becerisi ile attığı golle daha iyi oynadık. Kartalspor maçında üzdüğümüz taraftarları sevindirdiğimizi düşünüyorum. Camiamızın büyük olduğunu her yerde görüyoruz. Her zaman Van’ı ve Vanspor’u seven insanları görüyoruz. Camiamızın büyüklüğünde her gittiğimiz maçta görüyoruz. Yani iki haftada 5 puan kaybetmiş takımların mücadelesiydi. Biz ve Altay aynı kadere sahiptik. İki takımda çok istekliydi maçı kazanmak için ama biz mücadele ettik ve 3 puanı hanemize yazdırdık.”

 

ALTUNSOY: TRİBÜNLERİMİZ COŞKULU OLSUN

Kartalspor maçında yaşanan olumsuzluklarla ilgili de konuşan Altunsoy, “Kartal maçından sonra yaşanan bir takım olaylar var Tabiî ki Kartalspor kalecisinin yaptığı hareketleri kimse tasvip etmiyor. Provakatif hareketler vardı ve kulübümüz ceza kuruluna girdi. Sonuç açıklanacak inşallah bir ceza ile karşılaşmayız. Bundan sonra da bu tür provakatif eylemlere abartılı şekilde cevap verilmemeli. Bu hafta sonu oynayacağımız Çorum belediye spor ligin ilk 3 takımı arasında güçlü bir ekip ama bizde hava yakalamış durumdayız bu tür takımlardan alacağımız 3 puan bizi ileriye taşıyacak. Bunu oyuncularımıza anlatıyoruz. Sorumluluk almaktan kaçmayan oyuncular var.  Kaptanımız Ali sakatlığı nedeniyle antrenmana katılmayacak. Ceza kurulundan çıkacak sonuca göre inşallah seyircisiz oynama cezası verilmez seyircilerimiz umarımı bizi yalnız bırakmaz. Altay tribünlerini gördük umuyorum bizim tribünlerde coşkulu olur.”

Editör: TE Bilisim