Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor bugün evinde oynayacağı Kartalspor maçı hazırlıklarını dün akşam gerçekleştirdiği antrenman ile tamamladı.

 

Geçtiğimiz hafta sonu Kocaelispor deplasmanında 0-0 eşitlikle ayrılan Vanspor bugün saat 14.30’da Kartalspor’un evinde ağırlayacak. Kocaelispor maçı sonrası hazırlıklara başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, Kartalspor maçının hazırlıklarını dün akşam antrenmanı ile tamamladı. Saat 15.30’da başlayan antrenman 1 saat sürdü. Yapılan kondisyon çalışmalarının ardından antrenman 2 kale maçla tamamlandı. Yapılan antrenman sonrası gazetecilere maç değerlendirmesi yapan Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, Kartalspor maçı için tüm taraftarları maça davet etti. Toplantıda konuşan Sportif Direktör Turgat Karatekin ise yine destek çağrısında bulundu.

 

“VANSPOR TÜM VANLILARINDIR”

Toplantıda ilk olarak konuşan Vanspor Sportif Direktörü Turgay Karatekin şu ifadelere yer verdi: “Van’daki basın mensupları bizi yalnız bırakmasınlar. Vanspor sadece bizim değil bütün Van halkınındır. Basını ile taraftarı ile bütün idari ve mülki amirleriyle, milletvekilleriyle Van halkınındır. Her fırsatta bunu dile getiriyorum ve fırsat buldukça dile getireceğim. İnşallah bu çağrılarımız duyulur.  İlk 5 haftada takımımızın, kulübümüzün göstermiş olduğu performans taraftarımızda bir hareketlenmeye sebep olmuş bu hareketlenmenin devamı inşallah gelir. Taraftara ihtiyaç duyduğumuzu, bu kentin dinamiklerine ihtiyaç duyduğumuzu her platformda söylüyoruz söylemeye de devam edeceğiz.”

 

KARATEKİN: BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Kocaelispor deplasmanında kendilerine destek olan Vanspor taraftarlarına teşekkür eden Karatekin, “Ben bir konu üzerinde durmak istiyorum; Kocaeli maçında taraftarlar derneği başkanı Ercan Beyin maça gelmesi ve oradaki Vanlıların beraber hareket edip maça gelmesi hepimizi çok mutlu etmiştir. Ben Başkana, Karakobralara ve oraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki maçta taraftarlarımıza ihtiyaç duyduğumuzu ve taraftarlarımızın tribünleri doldurması gerektiğini umut ediyoruz. Bir sportif direktör olarak, Vanspor da görev yapan biri olarak Kocaelispor taraftarını kıskandım. Cumartesi olmasına rağmen çok büyük taraftar kitlesiyle maça geldiler. Bizde taraftarlarımıza sesleniyoruz bizi yalnız bırakmasınlar.” Dedi.

 

ALTUNSOY: İKİ KATIMI DA KUTLUYORUM

Ardından konuşan Teknik Direktör Namık Altunsoy Van TV’nin kapanmasının üzücü bir olay olduğunu söyledi. Altunsoy ilk olarak şöyle konuştu: “Bir deplasman maçını oynadık geçen Bayburtspor maçından sonra da Kocaaelispor ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştum. Marka bir takım, arkasında taraftarları olan bir takım son iki haftada son iki maçını üç sıfır gibi net skorlarla kazanmış moralli bir takım ile oynadık. Öncelikle çok sıcak bir hava vardı. Sıcak havada mücadele eden her iki takımın da sporcularını kutluyorum ben. Deniz olduğu için rutubet ve sıcak insan metabolizmasını olumsuz manada ciddi etkiliyor. Buna rağmen iki takım futbolcuları da 3 puan almak için kıyasıya mücadele verdiler.”

 

“MAÇA OLUMSUZLUKLARLA BAŞLADIK”

Kocaelispor maçında aksilikler yaşadıklarını ifade eden Altunsoy maçtan önce ve ilk yarıda oyuncularının sakatlık geçirdiğini dile getirdi. Altunsoy, “Bizim penceremizden baktığınızda bir takım olumsuzluklarla başladık. Maç gecesi takımımızın oynayana oyuncularından Medeni bir rahatsızlık geçirmesi olumsuzluklarını başlangıcı oldu. Sonrasında saha içerisinde daha ilk yarıda iki tane oyuncumuzu mecburiyetten değiştirmemiz ileride yapacağımız hamle şartlarımızı elimizden aldı. Şu an da Ali İhsan bir süre takımdan ayrı kalacak İstanbul’da tedavi oluyor. Görüştük bilek bağlarında kopmaya varan yırtılma olduğu bilgisi geldi bize, ona da geçmiş olsun diyorum buradan. Buna rağmen sahada oynayan özellikle ilk yarı için söylüyorum pozisyon üreten, rakibe karşılık veren bir Vanspor vardı. Ben bu işin baş mimarları olan futbolcularımızı tebrik ediyorum. Tabi oyunun genelinde oyuna hakim olan takım Kocaelispor’du. Biz akıllı hareketler yaparak onlardan daha fazla pozisyon ürettik ama maalesef gol kaydına muvaffak olamadık. Bütün bunlarla beraber maç hakkaniyetli bir şekilde berabere bitti.” Dedi.

 

ALTUNSOY: TARAFTARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Maçın Fair Play çerçevesinde geçtiğine dikkat çeken Altunsoy şunlar söyledi: “Spor adamı olarak sahanın dışındaki olayları da konuşmak lazım özellikle Kocaelispor taraftarının takımımıza göstermiş olduğu sempati ve ilgi bizi son derece mutlu etti. Fair Play ruhu adına Kocaelispor taraftarlarını tebrik ediyorum. Ayrıca sayıları az da olsa organize olarak gelip yürekten Vanspor’u destekleyen Vansporlu taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Tabi bunlar futbol adına güzel şeyler umarım sezon boyunca bu güzellikler devam eder. Kocaelispor’dan alınan bir puanı hanemizde kar olarak görüyoruz. İki haftadır kaybetmemek çok önemli tabi ama bizim için daha önemli olan konu ise iki haftadır kalemizde gol görmüyoruz ve bu durumu alışkanlık haline getirme istiyoruz, umarım başarırız. Bunlar olumlu yanlarımız, olumsuz yanlarımız nedir diye sorulacak olursa rakipten kazandığımız topları ayağımızda tutmayı becermemiz lazım, kazandığımız topları çok kısa tutup tekrar rakibe geçmesine fırsat tanıyoruz ondan sonra tekrar kazanmak için mücadele ediyoruz bu da aşırı efor kaybına neden oluyor. Onunla ilgili gerekli uyarıları futbolcu arkadaşlarımıza yaptım. İnşallah süreç içerisinde bu handikapımızı atlatabiliriz.”

 

“KOCAELİSPOR MAÇINDAN HASARLI ÇIKTIK”

Kocaelispor müsabakasından hasarlı çıktıklarını söyleyen Altunsoy, “4 tane sarı kartımız var.  Sarı kartlardan ziyade sakatlıklar bizi bunaltacak gibi görünüyor. Temennimiz bu sakat oyuncularımızın biran önce takıma dönmesidir. Tabi Kartalspor ile bir hafta içi müsabakası var. Kartalspor geçen sezon 2.ligden düşmüş Türkiye liglerinin tecrübeli takımlarından, her zaman bu liglerde var olmuş takımlarından. Onlarda iç saha maçlarını kazandılar ben oyuncularımlar da paylaştım hafta içi maçları genelde deplasman takımlarının lehine olur seyahat yaparlar, kamp yaparlar ayrı bir ortamda maça daha çok konsantre olurlar. Biz de bunun önüne geçmek adına antrenmandan çıktık, futbolcularımızla konuştuk inşallah seyircimizin vereceği destekle hafta içi maçından ziyade hafta sonu maçına dönüşür. İç sahada hiç kaybetmedik bütün amacımız yine çıkıp puan almak alacak. Sakat olarak Ali İhsan var onu bu hafta kadroya alamayacağız. Mert Gül’ün sakatlığı hala devam ediyor. Bunun dışında 28 kişilik kadromuz da 26 arkadaşımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ALTUNSOY: TARAFTARLAR MAÇI BİZE KAZANDIRSIN

Kartalspor maçı ve hafta sonu deplasmanda oynanacak Altay maçı için değerlendirmelerde bulunan Altunsoy son olarak şunları söyledi: “Pazar günü İzmir’de Altay ile oynayacağız. Bizim için ilk hedef her zaman önümüzdeki maçtır. Tabi ilk hedef olan Kartalspor maçıdır ama 4 gün sonra Altay maçı var, iki maçı bir konseptte düşünüyoruz buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Ben taraftarlarımıza sesleniyorum. Kartalspor maçı onların bize kazandıracağı bir maç olsun. Belki hafta içi olmanın dezavantajları var. Memuriyet, öğrencilik, iş vs. Ne olursa olsun isterlerse 2 saatlik saat dilimini Vanspor’a ayırabileceklerini düşünüyorum. Dolu tribünlerin karşısında oynamak istiyoruz, verilecek destekle takımın da sahada coşacağına inanıyorum. Ben içerisinde Van kelimesi geçen her olgunun bu şehir tarafından sahiplenilmesini bekliyorum. Her platformda vurguluyoruz. Van şehri değerleri olan bir şehir güzel bir şehirdir. Vanspor da bu değerlerden biridir. Şehrin dışarıya açılan tek sosyal olgusu Vanspor’dur ve bu değere daha çok sahip çıkılmalı bence”


ŞEHRİVAN SPOR: ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim