Takımın başına gelmesiyle başarısını konuşturan Vanspor’un ‘Efsane Kaptan’ı Zeki Yılmaz, Vanspor’un dününü ve bugününü gazetemize değerlendirdi. İkinci devre de herkesin farklı bir Vanspor izleyeceğini söyleyen ‘Efsane Kaptan’ “Benim olduğum yerde asla ve asla başarısızlığın yeri yoktur. Ben başarılı olmak için buradayım.” Dedi.

 

YILMAZ: İKİNCİ YARI FARKLI BİR VANSPOR İZLEYECEĞİZ

Takımın başına takımın zor durumda olduğu bir dönemde gelen ‘Efsane Kaptan’ lakaplı Zeki Yılmaz, “Buraya gelmemdeki en büyük sebep takım zor durumdayken, biz de bu ilin çocuklarıysak, daha önce bu takıma emek verdiysek zor durumda olduğu süre içerisinde de bizim gelip bu takıma mutlaka bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bu sorumluluk ile geldim. Ben zaten bir takımda çalışıyordum. Değerli büyüklerimiz, dostlarımız sağ olsun bizi böyle bir göreve layık gördüler. Bizde oradaki kulübümüzle görüşerek buraya geldik. Bizde bu takımı nasıl ayağa kaldırabiliriz, bu takıma neler katabiliriz düşüncesiyle bu göreve geldik. Geldikten sonra daha önce bu takımda görev yaptığımdan dolayı takım içerisindeki sorun ve sıkıntıları da az çok biliyorduk. Bu da bizim için büyük bir avantaj oldu. Kısa sürede futbolcularla, personelle ve yönetimdeki arkadaşlarla iyi bir iletişim sağladık ve eksiklerimizi çözdük. Kısa süre içerisinde yapmamız gerekenleri görüştük. En azından birinci devrenin bitimine kadar yapılacakları konuştuk ve çözdük. Toplayacağımız tüm puanları toplayacağız. İkinci yarıya inşallah herkes çok farklı bir Vanspor izleyecek. Çünkü Büyükşehir olmuş bir kentin takımı bu durumda olmamalıdır. Bir de özeleştiri yapmak istiyorum. Eğer bugün takım bu durumdaysa bunun tek sorumlusu da biz Vanlılarız. Biz futbolun içerisinde olan Vanlılarız. Demek ki biz bu takıma karşı samimi değiliz. Sadece ben duygusu olduğu zaman herkes bu takımı destekliyor. Kendimiz burada olmadığımız zaman demek ki bu takımı sevmiyoruz anlamına gelir. Bu takımın bu durumda olmasının tek sebebi biz Vanlılarız. Biz bu takıma çok fazla sadık olamamışız.” Dedi.

 

“NOKTA TRANSFERLER YAPACAĞIZ”

İkinci devrede takıma ciddi anlamda takviyelerin de yapılacağını aktaran Yılmaz, “İkinci yarıda takviyeler yapılacaktır. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce teknik bir sorumlu vardı bu takımın başında. Ona da teşekkür ediyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu takıma emek vermiş bir arkadaşımızdır. Onun kendi oyun yapısı farklı bizim ki farklı olacaktır. Bizim yönetimle birlikte görüştüğümüz oyuncular var. Takip ettiğimiz oyuncular karakter olarak Van’ı benimseyecek, takımı benimseyecek ve bize katkı sağlayacak oyuncular ile görüşüyoruz. İnşallah şu devrenin son maçını da iyi şekilde atlattıktan sonra ikinci yarıda atacağımız doğru adım ve nokta transferlerle daha farklı daha iyi futbol oynayan bir takım kurma niyetindeyiz. İnşallah bunu sağlamak içinde elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı. 

 

“TAKIMI MENFAAT KAPISI OLARAK GÖRMEMELİYİZ”

Takımın kötü gidişatını takıma sahip çıkmamaya başlayan Kaptan Zeki Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu takımın bu durumda olmasının nedeni. Demek ki biz bu takıma farklı şekilde yanaşıyoruz. Biz bu takımı kendi çocuğumuz olarak görmüyoruz, her zaman menfaat kapısı olarak görüyoruz. Biz böyle gördüğümüz sürece de bu takım başarılı olamaz. O nedenle hep birlikte el ele verip bu takımı başarıya ulaştırmalıyız. Takımın içerisinde olan olmayan, futbolun içerisinde olan olmayan, herkes yani taraftarı, basını, yönetimi yani bütün Van olarak bu takıma destek verdikleri taktirde ve doğru adımlar atıldıktan sonra bu takımı üst liglerde görebiliriz.”

 

“BENİM OLDUĞUM YERDE BAŞARISIZLIK OLMAZ”

Başarılı olup olamayacağını da sorduğumuz Yılmaz, “Benim olduğum yerde asla ve asla başarısızlığın yeri yoktur” diyerek ekledi: “Ukalalık yapmayayım ama ben şu düşüncedeyim. Benim olduğum yerde asla ve asla başarısızlığın yeri yoktur. Ben başarılı olmak için buradayım. İnşallah bizi seven insanların dualarıyla da biz burada başarılı olacağız ve bu takıma verebileceğimiz ne varsa da vereceğiz. Vanspor’u geçmişte efsane yapan şey birlik, beraberlik insanların bir birine karşı güveniydi. En büyük etken ise kentte yaşayan herkes bu takımı sahipleniyordu. Büyük şartlar vardı. Şuan da ise takıma tek destek veren Belediyedir. Bu takımı sadece belediyeye bırakmamak lazım. Bu takım kentin takımıysa hepimizin bu takıma destek vermesi gerekiyor.”

 

“TAKIMI HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRALIM”

Takımın iyi gitmesiyle taraftarların büyük destek verdiğini ancak alınan yenilgiler sonrası eleştiri yağmuruna tutulduğu konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Futbolun doğasında olan bir şey vardır. Takım iyi gittiğinde taraftar mutlaka bütün maçlara geliyordur. Özellikle Van’daki Belediye Vanspor’u seven taraftarlarımız ve halkımızdan ricamız takımı sadece bize bırakmayın. Bu takımı hep birlikte ayağa kaldırıp başarıya ulaştıralım. Herkesin bir yerlerden tutup bu takıma destek vermesi gerekiyor. Takımın şuan ki kadrosu yeterli mi değil mi bu tartışılacak bir konudur. Tabi ki iyi bir Vanspor için bu kadro yeterli değil. Yönetimle çalışmalarımız devam ediyor. İkinci devre de takviyelerimizi yapacağız. Amaç sadece takviye yapmak değil, amaç yapacağımız takviyelerin bize katkı sağlamasıdır. İnşallah bu konuda da başarılı olacağız.” Dedi.

 

“BU TAKIM BENİM ÇOCUĞUM GİBİ”

Vanspor’u kendi çocuğu olarak gördüğünü ifade eden Yılmaz, “Bu takım şu an benim çocuğum gibidir. Ben bu kentin çocuğuyum. Ben bu takıma yıllarca emek verdim. Futbol oynadım, takım kaptanlığı yaptım. Şuan Van’da binlerce genç varsa, bu gençlerin benim yerimde olma hayallerinin olduğunun farkındayım. Ben de bunun farkında olarak attığım her adımda kesinlikle Belediye Vanspor’a ve camiasına asla kötü bir söz getirmeyeceğim. İnşallah bu ‘efsane kaptan’ ‘yeni genç hoca’ teveccühü ve insanların dualarıyla da farklı bir başarı yakalayacağız.

 

“ALTYAPIDAN YARARLANMALIYIZ”

Altyapıdan yararlanılması gerektiğini de ifade eden Yılmaz, altyapı çalışmaların şartlarına da değindi. Yılmaz, “Ciddi anlamda alt yapıdan yararlanmalıyız. Ben şuna inanıyorum. Bir takımda 5 veya 6 yerli oyuncu oynadığı zaman takıma büyük katkı sağlayacaktır. Her yıl farklı transferler yaparak değil de her yıl 10 transfer yerine 5 transfer yap ki, hem maddi hem de manevi anlamda bu takıma katkı sağlansın. Altyapı konusunda da ciddi çalışmalarımız var. Ancak yine her şey gelip şartlara takılıyor. Altyapının çalıştığı şartlar çok zor. İmkanlar maalesef el vermiyor.” Dedi.

 

EN ACİL STADYUM YAPILMASI GEREKEN YER VAN’DIR

Yılmaz son olarak 2011 yılında yaşanan depremlerde ağır hasar raporu verilen ve birçok kez yapımı için siyasilerin hatta Bakanların bile söz verdiği şehir stadyumuna değindi. Büyükşehir statüsü kazanmış bir ilin stadyumunun olmamasını rezalet olarak değerlendiren Yılmaz, “Baktığınız da Büyükşehir olmuş bir kentin bir stadyumu yok halen. Bu gerçekten rezalet bir durumdur. Bu ülkede acil stadyum yapılması gereken bir yer varsa Van’dır. Deprem yaşamış bir kentin halen bir stadyumu yok. Maalesef bu ülkede stadyum yapılacağına farklı işler dönüyor. Kimin amcası, dayısı varsa onun işleri görülüyor. Bu kente çok iyi bir stadyum yapılmalıdır. Ama stadyum yapılacaksa da kendi yerinde yapılmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim