Ömer Faruk TOKTAŞ - Şehrivan


Deprem döneminde Van Büyükşehir Belediyespor oyuncularının kullandığı Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri çadırkent olarak kullanıldığı için büyük hasarlar görmüştü. Van Belediye Spor ise geçtiğimiz sezonu pek başarılı bir şekilde kapatamamıştı. 2014’ün Mart ayında yapılan bir kongre ile göreve gelen Kulüp Başkanı Mahmut Pala yönetim kurulunda bulunan üyeler ile birlikte yaz boyunca büyük uğraşlar sarf ederek Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri’nde bir onarıma gidip ve tesisi eksiksiz bir halde kullanıma hazır hale getirdi. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bomba transferler ile takım açısından da eksiklikleri giderip takviyeleri sağlayan kulüp yönetimi yeni sezona tam anlamı ile hazır bir şekilde giriyor. Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Mahmut Pala ve Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz yeni sezonda başarısızlık açısından herhangi bir bahaneleri olmadığını ve umutlu bir şekilde şampiyonluğu hedeflediklerini belirtiler. Yaptıkları transferlerde takımın ihtiyacı doğrultusunda hareket ettiklerini belirten yetkililer adeta bir kriz haline gelen stat sorununa da değindiler.

‘HERHANGİ BİR BAHANEMİZ YOK’

Futbolcuların daha rahat hazırlanmaları için tesisleri yaz boyunca yürütülen çalışmalar ile hazır hale getirdiklerini belirten Kulüp Başkanı Mahmut Pala “2014’ün Mart ayında bir kongre yapıldı. Bizde bu kongrenin ardından görev başına geçtik. Geldiğimiz günden bu yana hem alt yapı hem de A Takım ile ilgili bütün çalışmalarımızı, bütçemizi ve bu sene yapacağımız diğer çalışmaların hepsini belirledik. Bizim şu an en yaşlı oyuncumuz Ali oda 32 yaşında. 17 yaşında olan futbolcumuzda var. Yaş ortalamamız daha çok 22-23 yaş diyebiliriz. Yaz boyunca yönetim kurulundaki arkadaşlarla birlikte tesislerdeydik. Burada yaptığımız çalışmalarla eksiklerimizi ve ihtiyaçları giderdik. Boyaması, iç dizaynı ve malzeme ihtiyaçlarının hepsini giderdik. Futbolcularımız geldiklerinde rahat bir şekilde ve çalışmaları için tüm bu çalışmaları tamamladık. Transfer noktasında belirlediğimiz taktik takımın ihtiyaç duyduğu noktalara takviye yapmaktı. Bizim şu an yeni sezonda başarısızlık açısından herhangi bir bahanemiz yok. Yeni sezona hazırız. Hedefimiz şampiyon olmak.” Dedi.

‘İHTİYAÇ DOĞRULTUSUNDA TRANSFER YAPTIK’

Takımın ihtiyacı doğrultusunda transfer yaptıklarını ve eksiklikleri giderdiklerini belirten Pala “Takımımızın taktik oyun anlayışında neresi önemli ise oralara daha yoğunluk verdik. Defans alanına Keçiörengücü Spor’dan 1992 doğumlu Yakup Demir’i, ön liberoya Gölcük’ten Sercan Özden’i, Sandıklıspor’dan Furkan Işıkdemir’i transfer ettik. Sağ bek olarak elimizde oyuncumuz vardı fakat bizim bu oyuncuya bir alternatif seçenek oluşturmamız gerekiyordu. Bu nedenle Giresunspor’dan Tolga Karatekin’i aldık. Ayrıca önceki sene bizde oynayıp sonradan Yeni Diyarbakırspor’a geçen Baran Basut’u aldık. Yine geçen sene Güngörenspor’da oynayan bu kentin çocuğu Murat Berke’yi aldık. Diyarbakır Büyükşehir’den eski futbolcumuz ve çok değerli kaptanımız Ali Kurt’u aldık. Forvet mevkiine de önemli bir isim olan Galatasaray alt yapısından yetişmiş Anıl Dilaver’i kiraladık. Kocaelispor’dan kaleci olarak Rıza Altıntaş’ı aldık. Bunun dışında takımımızda yeni isim olarak bünyemizden yetiştirdiğimiz genç isimler de var.” diyerek ekledi.

‘YENİ SEZONA İDDİALI BAŞLADIK’

Yeni sezona iddialı bir şekilde girdiklerini belirten Kulüp Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz “Bizim geçen sene en çok sıkıntı çektiğimiz alan forvet alanıydı. Bu sene Galatasaray alt yapısından yetişmiş olan anıl Dilaver’i aldık. Transfer konusunda orta sahaya ve kanatlara ağırlık verdik. Zaten kanatlara ve orta sahaya aldığımız oyuncuların çoğu da gol ayağı olan sporculardır. Bu sporcular arasında örneğin Murat Berke ve Baran Basut var. Savunma alanında pek sıkıntı yaşamıyorduk. En büyük sıkıntımız forvetti onu da dediğim gibi yaptığımız takviyelerle çözüme kavuşturduk. Bu sezona iddialı başladığımızı belirtmek istiyorum. Zaten iddialı başlamak da gerekiyordu. Van büyükşehir oldu ve büyükşehre hitap edecek bir takıma ihtiyaç vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bizlere ciddi katkıları oldu bu yüzden ona teşekkürlerimizi sunuyorum. Çoğu ligde daha sporcuların evrakları bile tamamlanmamışken biz bugün-yarın sporcularımızın ücretlerini tamamlamak üzereyiz. Buda oyuncuların sezona daha iyi motive olmasını sağlamak içindir.” Şeklinde konuştu.

STAT KRİZİ BİTMEK TÜKENMEK BİLMİYOR

Başka illerde 6. Stat konusunda çalışmalar yapıldığını fakat Van’da kiralık bir statta oyuncuların top koşturduğunu belirten Kaçmaz “Tesisler çok gündeme geliyor fakat bizim tesislerden daha fazla stat konusunda yaşadığımız sıkıntılar var. Bürokratik anlamda imza süreçlerinde sorunlar yaşandığı için stat anlamında zorluklar yaşanıyor. Stadımızda yaşadığımız sorunları da kendi imkânlarımız ve bütçemizle gidermeyi düşünüyoruz. Normalde başka illerde bu böyle mi diye sorarsanız; tabi ki böyle değil. Bizim stat alanında yaptıklarımızı normalde AFAD’ın yapmış olması gerekiyordu. Neticede bu kulüp Van’a ait ise AFAD’ın da Van’a hizmet eden bir kuruluş olduğu unutulmamalıdır. Depremden sonraki süreçte de stat ile ilgili bazı korkularımız vardı. Açılmayacak mı, kullanılamaz durumda mı gibi soru işaretleri vardı kafamızda. Yaklaşık 2 aydır oradayız. Bunla ilgili bir sıkıntı kalmadı fazla hasar olmadığı ilerleyen dönemlerde öğrenildi. Ama buna rağmen o stadı kullanmak yanlış. Ne kulübe ait ne de belediyeye ait olan bir stat. Kiralık olarak kullanılıyor. Bazı illerde 6. Stat yapımları sürerken biz hala kiralık statta oynuyoruz bu bence yaşanan ve yaşanılabilecek en büyük sıkıntıdır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim