ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ / ÖMER FARUK TOKTAŞ- Geçtiğimiz yıl flaş bir sezon geçirerek sıkıntılara rağmen 2. Lige yükselen, adını değiştirerek eski günleri anımsatan bir isme kavuşan Van Spor FK’da taraftarın desteğini alma anlamında önemli bir eksik giderildi. Yıllardır 2 ve 3’üncü liglerde mücadele etmesine rağmen takımının takım ile bütünleşmesi noktasında bir mağazaya sahip olmayan Van Spor FK ilk kez kurumsal bir mağazaya kavuştu. Şimdiye kadar forma ve diğer kurumsal ürünleri olmayan takım, sadece işadamlarından destek almaya çalışarak maddi gelir sağlamaya çalışırken, Van Spor Store mağazası ile ilk kez takım taraftarının bizzat takımına destek olup kazanç sağlayacağı sistem olan mağazasını kurmuş oldu. Takımın formasından, eşantiyonlarına kadar bir çok ürünün bulunduğu kurumsal mağaza 2. Ligdeki takımın kurumsallığına da katkı sunarken, mağaza kentteki bir çok kurum ve kuruluş temsilcisinin katılımıyla açıldı. Geçtiğimiz yılki rüzgar ile bu sezona da bomba gibi başlayan takımın taraftar ile buluşma noktası olan satış mağazasının açılışında mağazanın kurumsallığı, takıma olan katkısı ve diğer tüm yönlerine vurgu yapıldı. Başkan Servet Yenitürk, açılışta şu sıralar bir çok süper lig ve alt lig takımlarının yaptığı gibi bir destek kampanyası da başlatacaklarını duyurdu.

Son dönemlerde yakaladığı başarılı grafikle kentte ilgi odağı olan ve 2. Ligde mücadele verdiği ilk 3 maçında da iyi bir futbol oyunu ile taraftarlarını kendine hayran bırakan Vanspor Futbol Kulübü Van adına bir ilk olan kendi lisanslı ürünlerinin satılacağı ‘Vanspor Store Mağazası’na kavuştu. Yıllardır taraftarların Vanspor ürünlerini alabilecekleri bir adres bulamaması noktasında yaşadığı eksikliği giderecek olan mağaza öte yandan Vanspor Futbol Kulübü’nün de kendi gelirlerini elde etme noktasında açmış olduğu ilk kapı oldu. Bu tarz çalışmalar ile Vanspor’un elde etmiş olduğu gelirlerini bir nebze olsun iyileştirmeye çalışacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk Vanspor’un Vanlıların olduğunu ve takımlarına destek olmak isteyen herkesin az çok demeden Vanspor Store’a gelerek takıma destek sunabileceklerini belirtti.

VAN’A VE TAKIMA DESTEK İÇİN ORADAYDILAR

Artos İş merkezinde açılan mağazanın açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Spor FK Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, Vanlı iş adamları ve taraftarlar katıldı. Kurdele kesimi ile devam eden tören, mağazanın gezilmesi ve ikramlarla sona erdi. Açılışta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Vali Bilmez'e üzerinde ismi yazılı atkı takdim edilirken, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu tarafından basın mensupları ve taraftara forma, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından ise atkı hediye edildi.

VALİ BİLMEZ’DEN İŞ ADAMLARINA DESTEK ÇAĞRISI

Açılış kurdele kesiminde konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, satış mağazasının hayırlı olmasını dileyerek, işadamlarına Vanspor’a sahip çıkılması çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Sadece iş adamlarından değil, Van’daki gençlerimizden de Vanspor’a destek bekliyoruz. İyi dilek temennilerinden bulunmaları, maçlara gelmeleri de bir destektir. Bu takım bir kişinin, bir kurumun, bir kesimin takımı değil. Van’da yaşayan tüm insanların ve Van dışında yaşayan Van’a bağlı olan, Vanspor’u seven herkesin takımıdır. Burada bir kurtarıcı gelsin, takımı omuzlasın ve götürsün yaklaşımı var. Bunun olmaması gerekiyor. Herkesin çam sakızı, çoban armağanı bu işin bir tarafından tutması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“VAN’DAKİ HER KESİMİN KUCAKLAYACAĞI BİR TAKIM OLMALIDIR”

Vanspor’un tartışma konusu olmaması gerektiğini belirten Bilmez, “Servet Başkan ve ekibi geçen sene önemli bir başarı elde ettiler. Bir üst lige takımı çıkardılar. İnşallah bu sezon ve önümüzdeki sezonlarda da bu başarı elde edilir. Bu takım siyasete malzeme edilmemelidir, günlük politik tartışmalara malzeme edilmemeli. Van’daki her kesimin kucaklayacağı bir takım olmalıdır. Böyle olursa herkes destek verir, böyle olursa birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve kentimizin tanıtımına katkı sunarsa bu takıma ihtiyacımız var. Yoksa tartışmak için dünya kadar gerekçemiz var. Bir gerekçe daha yaratmamıza gerek yok. Bu yüzden başkanımız ve yönetimini bir kez daha tebrik ediyorum” diye belirtti.

YENİTÜRK: “KENDİ GELİRİMİZİ ELDE ETMEYE BAŞLADIK”

Vanlıların ve taraftarların Vanspor ürünlerini alabilecekleri bir yer eksikliğini gidermek adına önemli bir adım atılmış olduğunu vurgulayan Vanspor Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk “Vanspor için ilk defa kendi kaynağını oluşturmak adına bir başlangıç yaptık. Bunu haricinde ekstra çalışmalar yapıp gelir kaynakları elde etmeye çalışacağız. Bu bir başlangıç niteliğindeydi bizim için. En önemlisi taraftarlarımızın Van sevdalılarının artık nereden forma alabilirim ve Vanspor’a has nerden ürünler elde edebilirim kaygılarını ortadan kaldırmış olduk. İsteyen gelip buradan istediği ürünü alabilir ve siparişini verebilir. Van adına Vanspor adına hayırlı olsun diyorum. Vanspor her zaman söylediğimiz gibi Vanlılarındır. Biz bugün varız, yarın yokuz. Bizim amacımız bu takımı Van’a mal ederek götürebilmek. Vanspor’a sahip çıkmak zorundayız. Vanspor’a iş adamları, Van halkı sahip çıkmadığı müddetçe Vanspor’un başarıya ulaşması imkânsızdır.” İfadelerini kullandı.

YENİTÜRK: “BİR BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ”

İlerleyen günlerde Van ve İstanbul’da bir bağı kampanyası başlatacaklarını ifade eden Yenitürk “Taraftarlar, basın, Van halkı bu takımın yanında ama maddi açıdan elimiz güçlü olmadığı müddetçe bir yere kadar gidebiliriz. İlerleyen zamanlarda hem Van’da hem İstanbul’da bir yardımlaşma kampanyası da düşünüyoruz. Bu kampanyada da karınca kararınca kimin gönlünden ne koparsa destek sunmasını bekleyeceğiz. İnşallah hep birlikte bu takımı sahipleneceğiz ve layık olduğu yerlere taşıyacağız. Biliyorsunuz ki bir kenetlenme ve heyecan var. Amacımız bunu daimi hale getirmek. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Önümüzdeki deplasman maçları için de uzun mesafeler bir yana ama kısa mesafeli maçlar için bir, iki demeden taraftarlarımızı takımın yanında olmaları için deplasmanlara götürmeyi düşünüyoruz.” Dedi.

TAKVA: “KURUMSAL BİR ÇATIYA KAVUŞMAK GÜZEL”

Şehirlerin markalaşması yolunda futbolun önemli bir yer tuttuğunu belirten Van ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise “Çok keyifli bir açılışa katılmış olduk. Ben 50 yaşındayım ve biz Vanspor’u 1. Ligde olduğu zamanlarda da görmüş, izlemiştik. O zamanlardan beri Vanspor’luyuz. Ama ilk defa Vanspor ürünleri böyle kurumsal bir çatı altında satışa sunuldu. Bu anlamda kentle kurulmuş olan bağın daha da güçleneceğine inanıyorum. Tüm futbolseverlerin ve kentin dinamiklerinin burada bir arada olduğunu görmek çok önemli ve kıymetlidir. Vanspor Store mağazası bu takımı kurumsal anlamda daha da güçlü kılacak diye düşünüyorum. Aynı zamanda Vanspor’a kendi imkân ve olanakları çerçevesinde bir katkı sunmak isteyenler içinde bir kapı olacak. Başta yönetim kurulu olmak üzere teknik heyeti ve tüm yöneticileri tebrik ediyorum. Bizde her zaman olduğu gibi bundan sonra da Vanspor’u desteklemeye devam edeceğiz. Bir kentin markalaşması ve yerel kalkınmasını tamamlayabilmesi için bir spor ayağına ihtiyaç duyuyor. Spor da Dünya çapında bir trend haline gelmiş olan futbol ile tanımlanıyor. Dolayısıyla Van’ın da süper lig de oynayacak bir futbol takımına ihtiyaç duyduğu açık bir şekilde görülmektedir. Vanspor bu anlamda Van’ın bu ihtiyacını giderecek olan kurumdur.” Şeklinde konuştu.

İNANÇ: “LİGE İYİ BAŞLADIK”

Vanspor’un geçen sezon çok iyi bir başarı elde ettiğini ve sezona iyi bir başlangıç yaptığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç “Öncelikle 2019-2020 futbol sezonumuzun bütün kulüplere, antrenörlere, sporculara, hakemlere; bütün futbol camiasına özelde Vanspor adına hayırlı olsun diyorum. Vanspor geçen yıl bize 2.lige çıkma onurunu ve mutluluğunu yaşattı. Bundan dolayı geçen yıl görev yapan futbolcularımız, teknik kadromuz ve yöneticilerimizle emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu sene yönetim değişikliği ile beraber Vanspor yeni bir kadro ile sezona çok güzel bir başlangıç yaptılar. 3 haftada 7 puanla ligin şu an da 7. Sırasında yer alıyor. Bunlardan yani alınan puanlardan daha da önemlisi oynanan futboldur. Vanspor’un oynadığı futbolda bu anlamda umut vadediyor. Oynanan bu futbol devam ettiği müddetçe 1i lig yolunda da emin adımlar ile ilerleyeceğimiz kanaatindeyim.” Şeklinde konuştu.

İNANÇ: “BEKLENTİLERİN ARKASINDA MADDİYAT YATIYOR”

Elde edilmiş olan başarıların perde arkasında yatan bir maddi ihtiyaç olduğunu belirten İnanç “Elde edilmiş olan başarının ve beklentilerin arka planında da ciddi anlamda bir bütçe gerektiğini herkesin bilmesi gerekiyor. Bu anlamda kulübümüzün desteğe ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamda atılan bugün ki önemli adımlardan bir tanesi de Vanspor ürünlerinin satılacağı bugün açılan Store mağazası oldu. Bu mağaza ile öyle umuyorum ki Vanspor önemli bir gelir kaynağı elde etmiş olacak. Bizde buradan taraftarlarımızı, iş adamlarımızı ve tüm gönüllülerimizi bu mağazadan bir parça da olsa alışveriş yapmaya ve Vanspor’a katkı sunmaya davet ediyoruz. Sunulan katkılar ve elde edilen bütçenin de yönetimimiz tarafından doğru bir planlama ile kullanılması ile de daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Vanspor Store mağazası tüm Vanlılara hayırlı olsun.” Diye ekledi.

ŞENBAŞ: “LİGDE BİZİ ZORLAYACAK ÇOK TAKIM YOK”

Ligde kendilerini zorlayacak pek fazla takım olamdığını belirten Takım Kaptanı ve Kalecisi Salih Şenbaş “Öncelikle Vanspor Store mağazasının öncelikle hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Ligle alakalı da güzel bir başlangıç yaptık ve inşallah bunun devamı gelir diye düşünüyorum. İkinci lige yükselmiş olduk burada bizim vereceğimiz reaksiyon çok önemli. İçinde olduğumuz ligde sayabileceğimiz bir iki takım var. Bu takımlarda öyle aman aman takımlar değiller. İçinde bulunduğumuz sezon tamamen sahaya yansıtacağımız mücadele ile alakalı sonuçlanacak. İnşallah bizde rakip kim olursa olsun ve hangi sahada olursak olalım çıkıp elimizden gelenin fazlasını verip iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Taraftarlarımıza da buradan bu Vanspor Store’a sahip çıkmaları için çağrıda bulunuyorum. Yeni ve güzel bir heyecan oluşmuş durumda buradan alacağımız ürünlerle tribünlerimizi kırmızı-siyaha boyayarak güzel bir tablo elde edebiliriz diye düşünüyorum.” dedi.

YÖNTEN: “VANSPOR STORE KENTTEKİ HERKESİME HİTAP EDİYOR”

Vanspor Store’nin kentte büyük bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliği tamamlamak adına olumlu bir adım attıklarını ifade eden Vanspor FK Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Yetkilisi Mustafa Fikret Yönten, “Mağazamızı kentte ve takımımıza kazandırdığımız için mutluyuz, mağazamız sadece Vanspor’a ait değil, kentteki esnafın, halkın ve futbolseverlerin mağazasıdır. Her kesime hitap edecek bir mağaza kentimize kazandırdık. Takımımıza ait ürünlerin bulunduğu, küçükten büyüğe herkese hitap edecek şekilde açtık. Her kesimden mağazamıza yoğun ilgi var. Destek veren herkese teşekkürü borç biliyorum. Mağazamızda takımımıza ait lisanslı ürünler hem kalite hem de ürün çeşitliliğinden dolayı olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

“KOMBİNE SATIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Kombine biletlerine değinen Yönten, “Kombine satışlarımız normal şekilde devam ediyor. Talep var, herkes bu hafta sonu oynanan maçı izleyerek ortamı ve atmosferi gördükten sonra kombine alımını bu haftaya sarkıttı. Bu hafta içerisinde kombine satışlarında iyi satış yapacağımızı umuyoruz. Kombine alan taraftarlarımız bu hafta kombine almayan seyircilerle birlikte oturdular, bu hafta içerisinde kombine alan taraftarlara ayrı bir yer belirledik, protokolün sağı ve solu olarak yer ayıracağız” diye belirtti.

YÖNTEN: “HERKESİ DESTEK VERMEYE ÇAĞIRIYORUM”

Son olarak destek çağrısında bulunan Yönten, “Takımımız ve mağazamız içinde vatandaşlara çağrımız; özellikle futbolseverlerden ve iş adamlarımızdan isteğimiz, ilgi alaka ve destek vermelerini bekliyoruz. Özellikle uzun yıllardır herkesin beklediği takımın formasını ve ürünlerinin satıldığı bir mağaza, buna karınca kararınca destek vermelerini bekliyoruz. Hepimizin ortak değeri olan takımımıza destek vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

SOĞANDA: “BUNA İHTİYACI VE TALEBİ VARDI”

Vanspor’un önemine değinen Van Ak Parti Eski İl Başkanı Zahir Soğanda, “Vanspor geçmişi ile taraftarı ile üst liglerde yer alması gereken bir takım konumunda yer alıyor. Dolaysıyla geçmişi uzun yıllara dayanan takımın bu şekilde mağazalara sahip olması gerektiğini düşünüyorum, zira taraftarların buna ihtiyacı ve talebi var. Vanspor’un kaynaklarını çeşitlendirmesi lazım. Stadın revize edilerek devre girmesi takım geleceği adına önem arz ediyor. Gençliğin bir araya gelebilmesi ve daha fazla sarılabilmesi için bu mağazalara ihiyaç vardır. Bu vesile ile hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“O ESKİ GÜNLERE KAVUŞMAMIZ GEREKİYOR”

Futbolun bütünleştirici yönüne vurgu yapan Soğanda, “Spor bizim gibi gelişmekte olan kentler için önem arz ediyor. Zira ilimiz kedisi, kalesi, gölü ve kahvaltısıyla meşhur ama geçmişine baktığımız zaman ilimiz esas Vanspor ile meşhurdur. Bütün Vanlılar hatta diğer illerde yaşayan Vanlılar, geçmişte takım etrafından kenetlenmiş vaziyetteydi. O eski günlere kavuşmamız gerekiyor. Vanspor, Vanlılar ve çevre iller için önem arz ediyor. Dolasıyla Vanlıların elini taşın altına koyması gerekir, Vanspor’un daha ileriye taşıması gerekiyor. Burada Vanspor’un hedefi ve mücadelesi 1.Lig olması lazım. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

ŞİMŞİR: “TAKIM VE KENT ADINA İYİ OLDU”

Vanspor Store’nin kentte ilk defa açıldığını ifade eden Vanspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir, “Takım adına böyle bir mağazanın açılması güzel, her yerde olduğu gibi burada da açılması bir başlangıç olması, tabi bunu bir zincir haline getirmekten ziyade bu şehrin, kentin ileri gelenlerin ve saygın kişilerini bir arada bulmak daha önemliydi. Sadece bir arada olmaları yeterli değil, destek anlamında da Servet Başkan’a destek vermelerini bekliyoruz. Sadece fotoğrafta aynı kare içerisinde olup, destek sözleri ya da Vanspor Store’den alışveriş yapmak yeterli değildir. Yönetim Kurulu veya Başkanımızın yanında olmaları bizleri memnun edecektir. Takım ve kent adına iyi oldu” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim