Van Büyükşehir Belediyespor yeni sezon öncesi hazırlıklarına devam ediyor. Bir yandan futbolcular kampta hazırlıklara devam ederken diğer yandan spor tesislerinde ve stadyumda da yenileme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

Van Büyükşehir Belediyespor, spor tesislerinde ve stadyumda yapmış olduğu tadilatlarla yeni sezon için hazırlıklarına devam ediyor. Tesislerde odaların yenilenmesi adına yapılan çalışmaların titizliği, aynı şekilde stadyumda da devam ediyor. Soyunma odalarının ve diğer birçok oda yenilenmesinin yanı sıra stadın iç ve dışı da en ince ayrıntısına kadar boyandı ve tadilata girdi. Stadın halen birkaç tribün bölümünün kullanılmaması ise dezavantaj olarak görülürken kale arkası ve açık tribünler ise geçen sene olduğu gibi bu senede taraftarları bekliyor olacak. Geçen sene basın tribününde yaşanan sorunlar ise bu sene çok iyi bir şekilde atlatılmış ve hazır hale getirilmiş durumda. Stadyumun ve spor tesislerinin yenilenmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Büyükşehir Belediyespor basın sözcüsü Metin Doğrul ve Tesisler sorumlusu Hakan Güvenç çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 

DOĞRUL: VAN İÇİN YETERLİ DEĞİL

Van Büyükşehir Belediyespor basın sözcüsü Metin Doğrul stadyumun tadilat çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Yeni sezon öncesi gerek tesislerde, gerekse stadımızda bazı tadilatlar gerçekleştirdik. Çim sahamızı yeniledik. Malum depremden sonra stadımız hasar görmüştü ancak mevcut koşullarla gidermeye çalıştık. Tribünlerde, soyunma odalarıyla ilgili bir takım çalışmalar yaptık. Elimizden geldiğince stadı sezon başlayıncaya kadar kullanılabilir hale getireceğiz. Stadın duvarlarını iç ve dış boyadık. Tabi bu stat Van için yeterli bir stat değil, daha büyük ölçekte, daha kullanılabilir bir stada ihtiyacımız var. Ancak mevcut stadı biz onarmaya çalıştık. Yeni bir stat içinde merkezi hükümete görev düşüyor. Biz yine de Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarda hükümetin bu konuda bir çalışmasının olduğunu söylüyorlar ama nerde, ne zaman ve nasıl yapacaklar bilmiyorum.”

 

“SIKINTILARI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Spor tesisi ve basın tribünleri hakkında da açıklamalarda bulunan doğrul ayrı halen kapalı tribünleri hasarlı olduğu için kullanamadıklarını söyledi. Doğrul, “Bildiğiniz üzere takımımız şuan kamptadır. Bizde tesislerdeki eksikliklerimizi gideriyoruz. Odalarımızı revize ettik. 17 tane odamız bulunuluyor ve bu odaların çalışmaları sürüyor. Biz son birkaç yönetim kurulu toplantımızda Basın Tribününe sadece gazetecilerin girmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza bir liste vereceğiz ve sadece o listede olan gazeteciler içeri girebilecek. Elimizden geldiğince bu konudaki sıkıntıyı gidermeye çalışacağız. Haklısınız basın tribününde sadece gazeteciler oturabilir. Kapalı tribünün bir kısmı hasarlı görünüyor o yüzden kullanmamıza izin vermiyorlar. Portatif tribünler, kale arkası ve şeref tribünün olduğu bölümler kullanılacak. Tabi büyük bir taraftar kitlemiz var. Elimizde güzel bir stat olsa belki on binleri buraya toplayabiliriz. Biz merkezi hükümeti Van için güzel bir stadın yapılması için göreve davet ediyoruz. Bu konuda bizim çeşitli girişimlerimizde devam ediyor.” Dedi.

 

GÜVENÇ: STADIMIZ TAVŞANLI’YA HAZIR OLACAK

Tesis sorumlusu Hakan Güvenç ise tesisler ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 45 gündür 4 arkadaşımız ve stat amirimiz stadın iç bölümündeki komple boyalarını yaptık. Ayrıca iki tarafında ne derecede kötü olduğunu hep beraber gördük ve onunda çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu hafta içi bitecek. Allah’ın izniyle 23 Ağustos’ta konuk edeceğimiz Tavşan Linyitspor maçında stadımız hazır olacak. Bizim bir diğer sıkıntımızda var. Yine bilindiği üzere stadımızın sözleşmesi 2016 yılında bitiyor. Bunun için yazışmaları yaptık. Yazışmalar sonucunda bize verilen cevap şu şekil; Daha 2016 yılına kadar süreniz var. 2016 yılında sizin yazınızı değerlendireceğiz deniliyor. Şayet o yazışmanın cevabı olumlu olursa, kapalı tribünümüze de güçlendirme yaparak, kullanılır hale getireceğiz.”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim