Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Spor Toto 3’ncü Lig 3’ncü Grup’ta mücadele eden Karakobralar, Van Büyükşehir Belediyespor Tesislerinde, Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Yapılan genel kurulun ardından yeni yönetim belirlenirken, yeni yönetimde ise tanıdım isimlerin yer alması gözlerden kaçmadı. Yeni yönetimde VAN TB Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak’ta yer alırken, ayrıca öncesinde 11 asil olan yönetim 15 asil ve 7 yedek üyeye çıkarılarak yeni yönetim güçlendirildi.

Genel Kurul’da yeni seçilenlerle yönetim güçlendirilirken, Van Büyükşehir Belediyespor Tesislerinde yapılan Olağanüstü Genel Kurula Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eş Başkanları Abdülkerim Sayan, Sevil Rojbin Çetin, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Selim Bozyiğit, TUYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün ile kulüp yöneticileri ve üyeler katıldı. Verilen bir önerge ile Divan Başkanlığı’nı Selim Bozyiğit’in yaptığı genel kurul bir dakikalık saygı duruşunun ardından başladı. Açılış konuşmasını yapan Van Büyükşehir Belediyespor eski Kulüp Eş Başkanı Mahmut Pala, önemli açıklamalarda bulundu. Genel Kurulda açıklanan mali rapora göre ise Van Büyükşehir Belediyespor kulübünün 08.11.2014 tarihli hesap bakiyesinde 74 TL 19 kuruş bulunmaktadır.

EN BÜYÜK EKSİKLİK SPOR KOMPLEKSLERİ

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını ve geldikleri günden bugüne kadar uğraşlar verdiklerini belirten Pala ayrıca, en büyük eksikliklerinin tesis ve spor komplekslerinin olduğunu söyledi. Pala şu sözlere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden beri büyük uğraşlar verdik. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek için çeşitli alanlarda çalışmalar yürüttük. Sporun mahiyetine uygun bir şekilde spor okulları oluşturduk. Sadece bununla da yetinmedik. Üniversiteye hazırlık kursu açarak 100 öğrenciden toplam 48 öğrenciyi özellikle beden eğitimi gibi bölümlere yerleştirdik. Yönetimimiz döneminde ilk kez kadın futbol takımı oluşturuldu. Alt yapılarda en büyük eksiğimiz tesis ve spor komplekslerimizin olmayışıdır. Önümüzdeki süreçlerde Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediyeleri ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu konuda çalışmalar yürütmesi gerekmektedir. Alt yapı tesisleri geleceğe yatırımdır. Bu amaçla tesislerin çoğalması daha kaliteli futbolcuların yetişmesini sağlayacaktır. Bugün Türkiye sporunun içinde bulunduğu kaos alt yapıya yapılan yatırımların az olmasından kaynaklanmaktadır. Bu anlamda ülke dışından mevcut futbolcuları transfer ederek günü kurtarma anlayışı ile ülke sporu yönetilmeye çalışılıyor.”

PALA: EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI

2013-2014 sezonunda hedeflerine ulaşamadıklarını dile getiren Başkan Pala, bir yapılanmaya gittiklerini ve bu neticede birçok değişiklik yaptıklarını söyledi. Pala, “2013-2014 sezonunda hedefimiz takımımızı ligde tutmaktı. Yine aynı sezon önemli mesafeler kat ettik. Devre arası çıtayı yükseltme adına takıma takviye yaptık. Bunun yanı sıra bazı futbolcular ile yollarımızı ayırdık. Teknik sorumlusuyla yaşadığımız bazı sıkıntılardan ve teknik sorumlusunun ben merkeziyetçi davranmasından dolayı yollarımızı ayırdık. Takıma çok şey katacağını düşündüğümüz bir hoca ile anlaştık. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hedefimize göre takım başarılı olmadı. Bunun da birçok nedeni var. Sonuçta 2013-2014 sezonunda kümeye düşme potasının bir üstünde sezonu kapattık.” Sözlerine yer verdi.

“TAKIMIN KÖTÜ GİDİŞATI DEVAM EDİYOR”

2014-2015 futbol sezonunu da değerlendiren Pala takımın kötü gidişatının devam ettiğini sözlerine ekledi. Pala şöyle devam etti: “2014-2015 sezonunun başında kampı erken başlatarak hedef büyüttük. Hedefimiz 2. Lige çıkmaktı. Birçok futbolcuyu bu hedefler çerçevesinde transfer ettik. Bu şekilde sezona başladık. Van Büyükşehir logosuna yakışır bir şekilde lige başlamak istiyorduk. Fakat bu ilk üç hafta içerisinde gerçekleşmedi. Bu nedenle teknik sorumlusu ile yolları ayırdık. Bizi daha iyi yere getireceğini düşündüğümüz teknik sorumlusu ile anlaştık. Buna rağmen takımın kötü gidişatı devam ediyor.”

“YÜK SADECE VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE”

Başkan Pala son olarak ise takımın yükünün sadece Büyükşehir Belediyesinde olduğunu da belirterek, “Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü gençliğimizin geleceğidir. Bu felsefe ile hareket etmeliyiz. Bu nedenle Van’daki bütün yetkili kurumlar elini taşın altına koymalıdır. Şimdiye kadar ise sadece Van Büyükşehir Belediyesi hem maddi hem manevi katkı sunmuştur. Sportif faaliyetleri sadece belediyeler değil aynı zamanda iş adamları da katkı sağlamalıdır. En kötü koşullarda bile takımımızı yalnız bırakmayan belediyemize ve taraftarlarımıza teşekkür ederim. Yeni yönetiminde hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi. Pala’nın konuşmasının ardından genel kurulda faaliyet, denetim raporları ayrı, ayrı okunarak oylandı. Daha sonra Divana verilen bir önerge ile kulüp yönetiminin 11 kişi yerine 15 kişiden asil ve yedek olarak, gerek duyulduğu zamanda tek rakamlı sayı olarak çoğaltılması ve azaltılması gibi öneriler yönetim kurulu ve delegasyon tarafından kabul edildi.

MALİ RAPOR:

Başkan Pala’nın açıklamalarının ardından açıklanan mali raporlara göre Van Büyükşehir Belediyespor kulübünün 08.11.2014 tarihli hesap bakiyesinde 74 TL 19 kuruş bulunmaktadır. İşte o raporlar: 2014-2015 futbol sezonunda Van Büyükşehir Belediyespor kulübü olarak gelirleri; Bir önceki yönetimden aktarılan 16 bin 500 TL. Van Mavi Kent A.Ş üzerinden toplam olarak kulübümüze aktarılan 1 milyon 30 bin TL. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan kulübümüze aktarılan gelirimiz 135 bin 238 TL. Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan elde ettiğimiz gelirlerimiz 13 bin 220 TL. Spor Toto İddia gelirlerimiz 155 bin 140 TL. Kulübümüze yapılan bağışlar 62 bin TL. Van Büyükşehir Belediyespor fonundan ayrılan 265 bin 137 TL. Maç gelirleri 8 bin 10 TL. Sporcuların bonservis bedelleri 26 bin 500 TL. İhtiyaçları karşılamak üzere alınan borç paralar 213 bin 785 TL.

GİDER ÇOK PARA YOK!

2014-2015 futbol sezonunda Van Büyükşehir Belediyespor kulübü giderleri; “Forma, eşofman, futbol topu gibi tüm spor malzemeleri için toplam 119 bin 165 TL. Güvenlik hizmetleri için harcanan para miktarı 8 bin 130 TL. İşçi işleri ve futbolcular ve hocaların maaş başı peşinatları alacaklarına masumen ödenen ödenekler 920 bin 667 TL. Hastane ve sağlık merkezleri giderleri 18 bin 347 TL. Bakım ve onarım giderleri 40 bin 795 TL. Seyahat ve konaklama giderleri 200 bin 821 TL. Yemek ve gıda giderleri 124 bin 269 TL. Banka işlem giderleri 21 bin 788 TL. Avukatlık, noter ve işlem giderleri 13 bin 339 TL. Diğer kargo, dijitürk vb. diğer giderler 16 bin 235 TL. Gençlik Müdür kesintileri 4 bin 759 TL. Altyapıya aktarılan 132 bin 600 TL. Faturalandırılmayan giderler 53 bin 798 TL. Alınana borç paranın ödenmesi 248 bin 730 TL.”

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Yönetim Kurulu'na Ayşan Harmancı, Mehmet Muhsin Bayram, Yasin Can, Suat Türk, Eşref Ukay, Yavuz Oruç, Metin Doğrul, Ahmet Arslan, Beritan Tayan, Leyla Atsak, Selman Toprak, Mehmet Kurt, M. Asim Askar, Mahmut Pala ve Gökhan Suylu seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri hafta içinde gerçekleştirecekleri toplantının ardından Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp eş başkanlarını kamuoyu ile paylaşacak.

Editör: TE Bilisim