Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak, B. Vanspor’da gerçekleştirilecek kongre öncesi yönetim kurulu üyeliğine adaylığını açıklayarak “Vanspor’u eski günlerine geri döndürmek her Vanlının boynunun borcu. Bu memleketin Vanspor’a, tribünlere, dört büyüklere ihtiyacı var. Vanspor, bu şehrin dışarıya bakan yüzü, vizyonu ve gurur duymamız gereken bir marka haline gelmeli” Dedi.

Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak Belediye Vanspor’a desteğini açıklayarak, yönetim kurulu üyeliğine aday olduğunu belirtti. Toprak, “Bir dönemler Türkiye Süper Ligi’nde fırtına gibi esen ve 1993-1994 sezonundaki başarılı sonuçlarla sadece ülkemizde değil, Avrupa’da adını duyuran Vanspor’un Van’a sosyal, ekonomik, kültürel ve turistik açıdan katkısı bugün milyon dolarlar ödenerek yapılan reklam ve tanıtım çalışmalarından daha fazla. Spor otoritelerinin Van Gölü Canavarları ve Kara Kobralar olarak tanıdığı efsane takım Vanspor, dört büyüklerin korkulu rüyası haline gelmiş ve profesyonel ligin en zor deplasmanlarından biri olarak adını duyurmuştu. Kendi sahasında Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Avni Aker’de Trabzonspor’u yenerek adını tarihe yazdıran Vanspor, kötü gidişat ve karşılaştığı birçok sorun yüzünden şimdi zor durumda.” Dedi.

‘HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN’

Vanspor’a herkesin ve her kesimin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Toprak, “İlimizde biz dâhil 130’dan fazla sivil toplum örgütü var. Vanspor herkesin takımı. Bu iş sadece Belediye’nin omuzlaması ile olmaz, herkesin elini taşın altına bırakması lazım. Gelin, tüm ülkeye bir şehrin, bir takımın küllerinden nasıl doğduğunu gösterelim. İlimizin markasına sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

‘KÖTÜ GÜNDE DEĞİL, İYİ GÜNDE YANINDA OLMALIYIZ’

Vanspor’da yönetim kurulu üyeliği için aday olduğunu söyleyen Başkan Toprak, “Vanspor’un süper ligde olması demek, çözüm sürecinin daha da kuvvetlenmesi, bölgenin adının farklı ve sempatik bir şekilde duyurulması, lokantacısından taksi şoförüne kadar herkesin kazanması demektir. Vanspor’un kazanması demek, başta dört büyükler olmak üzere Anadolu kulüplerinin Van’a gelmesi ve Van’ın tanıtımının en kolay yol olan futbol aracılığı ile yapılması demektir. Kötü günler gelip geçicidir. Kolay zamanda herkesi bulursunuz, önemli olan zor zamanlarda buradayım diyebilmek. Gelin, bu zor zamanda Vanspor’u ayağa kaldıralım. Biz bunu başarmak için üzerimize düşeni yaptık, vazife üstlenmek için yola çıktık. Bu kongrede aday olan herkese yürekten başarılar diliyorum, tek temennim bu kongrenin iyi ve profesyonel bir yönetimle Büyükşehir Belediye Vanspor’u ülkemiz futboluna kazandırmasıdır” Dedi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim