Depremden sonra tamamlanan ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, okul okudukları dönemde Türkiye’nin kalorifer yakıtı alacak parasının olmadığından dolayı kaloriferlerin yanmadığını belirtti. 2011 Yılında yaşanan depremlerin ardından tamamlanan ancak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis edilen Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Spor Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılışa Vali Aydın Nezih Doğan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Rektör Yardımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

REKTÖR BATTAL: DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DEPREMDE SPOR SALONUNDA HİZMET VERDİ

Spor salonunun açılışında konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, YYÜ için çok anlam ve önemli bir açılış yaptıklarını belirterek, “Bugün üniversitemiz için çok anlamlı ve önemli bir açılışı yaptık. Bu binanın hikâyesi uzun, deprem döneminde artık bütün binalara girilmeme imkânı olduğu dönemde Diş Hekimliği Fakültemizi de ister istemez oradan taşımak zorunda kaldık. Bu spor salonumuz uzun süre diş hekimliği fakültesi olarak kullandık. Tabi o süreçte öğrencilerimizde uygulamasını belli düzeyde ertelediler. Buradan da o öğrencilere sabırlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu deprem bir kişinin veya bir grubun fedakârlığı ile aşılacak bir durum değil. Bizim öğrencilerimiz, personellerimiz kadirşinas bir şekilde el ele vererek, omuz omuza vererek depremin bu sıkıntılarını daha kolay bir şekilde atlattık” Dedi.

REKTÖR BATTAL: YENİ BİR SPOR SALONU TEMELİ ATACAĞIZ

Rektör Battal, yeni açılan spor salonunun YYÜ’nün önemli sorunlarını gidereceğini belirterek, “En kısa sürede spor salonumuzu öğrencilerimize kavuşturduk. Bu spor salonu çok önemli sorunlarımızı giderecek. Ama bu bize yeterli değil. Malumunuz 24 bin tane öğrencimiz var. Yaklaşık 4 bin civarın personelimizi artık istihdam ediyoruz. Burada ikamet ediyorlar. Dolayısıyla bütün bu nüfusun sorunlarını çözecek düzeyde bir spor salonu değil. En kısa sürede yeni spor salonumuzun, içerisinde olimpik yüzme havuzunun olduğu, basketbol sahalarının olduğu, voleybol sahalarının olduğu, jimnastik sahalarının olduğu değişik ferdi sporların yapılabileceği büyük bir spor salonumuzun da temelini atmak üzereyiz. İnşallah onu da en kısa sürede yapıp bitireceğiz. Gençlerimizin, insanlarımızın, akademik idari personellerimizin ve Vanlı hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Bu salonumuzun eğitim ve öğretime büyük katkılar sunacağını umuyoruz” dedi.

VALİ DOĞAN: BİZİM DÖNEMİMİZDE TÜRKİYE’NİN KALORİFER YAKITI ALACAK PARASI YOKTU

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, gençlerin karşısında konuşmaya pek alışık olmadığını belirterek, “Şüphesiz böyle bir kurumda insan konuşma yaparken hemen aklımıza gelen bir ikinci şey ise kendi gençlik yıllarıdır. Şimdi ki eğitim-öğretimi geçmişe göre kıyaslarsak şimdi öğrenci kardeşlerimizin lehine önemli farklıların oluştuğunu görebiliyoruz. Bizim okul okuduğumuz dönemler kaloriferler yanmıyordu. Çünkü o zaman Türkiye’nin kalorifer yakıtı alacak parası yoktu. 5 sente muhtaç olduğumuz günlerdi. O günlerden ve bugünlere alınan mesafe yapılan hizmetleri hayırla yad etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. Bir eğitim ortamı dediğimizde, üniversite eğitimi ortamı dediğimizde bunu sadece dershaneleri bir mürekkep ortam olarak görmememiz gerekiyor. Dershaneler olmazsa olmazımız ama dershaneleri tamamlayan laboratuarımız, kütüphanelerimiz, spor salonlarımız ve dinlenme bölgelerimiz yok ise aslında orada bir üniversite alanından bahsetmiyoruz anlamına gelir. Yüzüncü Yıl Üniversitesi gibi Türk eğitim hayatına çok önemli katkılar sağlayan bir üniversitenin de her bakımdan üniversite olabilmesi için tasvip eden şartlardan bir tanesi de yerine getirmiş oluyor. Şüphesiz burada sadece öğrencilerimiz iyi vakitler geçirmeyecekler. Ama Türk spor için iddialı takımlarda yetiştirecekler. Yine üniversitede olduğumuz dönemde Hacettepe Üniversitesi’nin çok başarılı bir basketbol takımı vardı. Çok iyi bir futbol takımı vardı. Daha sonraki yıllarda da süper ligde de mücadele eden bir futbol takımıydı. Dolayısıyla böyle bir tesis beşeri sermayemize katkı sağlayacaktır. Ben bu tesisin üniversiteli gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞARILI OYUNCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşlardan sonra 3-7 Aralık 2013 tarihlerinde Malatya İnönü Üniversitesi'nde yapılan Hentbol 2. lig Grup Birinciliği müsabakalarında başarılı olarak birinci lige yükselen kız ve erkek hentbol takımı ile 20-24 Aralık 2013 tarihlerinde Erzincan'da yapılan 2. Lig Grup Birinciliğine katılarak birinci lige yükselen kız voleybol takımı oyuncularına ödülleri Vali Aydın Nezih Doğan, Rektör Prof. Dr. Battal, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Pak tarafından verildi.


Orhan AŞAN - Şehrivan

Editör: TE Bilisim