TEKNOLOJİ devi Apple, en önemli kozunu oynamaya hazırlanıyor. Şirket, bugün Türkiye saati ile 20.00’da ABD’nin Kaliforniya’da yapacağı etkinlikle akıllı telefon modeli iPhone 6’yı tanıtacak.

Tarihinin en köklü değişikliğine hazırlanan Apple, şu ana kadar ürettiği en büyük ekran olan 4 inci, iPhone 6 ile 4.7 inç ve 5.5 ince yükseltecek. Şirket, özellikle 5.5 inçlik iPhone 6 modeliyle ‘phablet’ segmenti için ilk adımı da atmış olacak. İddialara göre 4.7 inçlik iPhone 649 dolardan, 5.5 inçlik model ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

IWATCH BEKLENTİSİ

Apple’dan sızan bilgiler, akıllı saat modelinin de bugün tanıtılacak cihazlar arasında yer alacağını gösteriyor. ‘iWatch’ adında olması beklenen bu modelde spor ve günlük aktivite üzerine özellikler ön planda olacak. Nabız ölçer ve adım sayar gibi özelliklerle kullanıcılar günlük aktivitelerini ve spor performanslarını ölçebilecek. Buradaki verilerse iPhone’lardaki uygulamalara gönderilecek ve kullanıcıların takip edebilmesi sağlanacak.

HESAPLAR SAATTEN

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Apple mobil ödemeler için harekete geçti. Şirketin, American Express (AmEx), MasterCard ve Visa ile işbirliği yaptığı iddia edildi. Bu da Apple’ın NFC’li iPhone 6 ile kredi kartlarının yerini almaya hazırlandığını gösteriyor. Apple böylece mobil ödeme özelliğiyle hem akıllı telefonlar hem de mobil ödemeler endüstrisinde de iddialı olmaya hazırlanıyor.

Editör: TE Bilisim