HP, geleneksel Anadolu Müşteri Toplantıları’nın Van ayağını dün, iş ortağı Makroem Bilgisayar’ın katkılarıyla gerçekleştirdi. Elite World Hotel’de yapılan etkinlikte HP yönetim ekibi, yaptığı sunumlarla en son HP ürünlerini ve çözümlerini müşteriler ve basın mensuplarından oluşan katılımcılara anlattı. Etkinlikte tüm ayrıntılarıyla anlatılanlar arasında dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti HP ElitePad 900’ün yanı sıra HP EliteBook Revolve, HP EliteBook Folio gibi her ihtiyaca uygun üyeleriyle HP dizüstü bilgisayar ailesi, HP masaüstü bilgisayar ailesi, HP baskı çözümleri, HP orijinal sarf malzemeleri, HP All-in-One bilgisayar ailesi, HP iş istasyonları, HP sunucu ailesi, HP veri depolama çözümleri, kurumsal sunucular ve HP servis hizmetleri yer aldı.

 

DÜNYANIN İLK ULTRABOOK İŞ İSTASYONU HP’DEN!

 

HP Katma Değerli Ürünler Kategori Müdürü Emre Er, HP profesyonel iş istasyonları ve monitörlerden oluşan Z portföyündeki genişlemelere de değindi. Er şunlara yer verdi: “Z portföyündeki genişleme HP’nin pek çok üreticinin terkettiği profesyonel pazara olan bağlılığını ortaya koyuyor. Z portföyünde dünyanın ilk Ultrabook™ iş istasyonu HP ZBook 14 ve çok hızlı veri transferi için Thunderbolt teknolojisi sunan ilk iş istasyonu serisini kapsıyor. HP Z Book ailesi, dünyanın ilk Ultrabook iş istasyonu HP ZBook 14’ün yanı sıra HP ZBook 15 ve 17’den oluşuyor. Mühendislik, bilgisayar destekli tasarım (CAD), mimarlık, tasarım, animasyon, film, eğitim, devlet ve sağlık hizmetleri sektörlerindeki profesyoneller için ideal olan HP Z ürün portföyü profesyonel uygulamalar için tasarlandı, test edildi ve sertifikalandırıldı.” Dünyanın ilk 27 inç All-in-One iş istasyonunun da bulunduğu HP iş istasyonları ürün gamını da katılımcılara aktaran Emre Er, HP’nin servis avantajlarını vurgulamayı ihmal etmedi.

 

İŞ’E DOĞRU DOKUNUŞ: HP ELİTEPAD 900 KURUMSAL TABLET

 

Etkinlikte ilk olarak HP Türkiye Kurumsal Kanal Satış Müdürü Sıtkı Yavuz,

HP’nin iş dünyası için özel olarak ürettiği dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti ElitePad 900’ün de aralarında bulunduğu tablet ve PC çözümlerini anlattı. Yavuz, HP’nin dizüstü, masaüstü ve All-in-One ürün ailelerini de tüm avantajlı yönleriyle tüketicilere tanıttı.

Vanlı tüketicilere HP’nin uygun maliyetli ve üstün performanslı ürünlerini tanıtmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Sıtkı Yavuz şunları söyledi: “İş dünyası için ürettiğimiz yeni ElitePad 900 her şehirde olduğu gibi burada da en çok ilgi gören ürünlerimiz arasında. ElitePad 900, sıradan tabletlerin ötesine geçerek dizüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor. HP ElitePad 900, aynı zamanda dünyanın ilk ve tek kurumsal tableti. SAP ve Oracle gibi BT ortamlarına kolaylıkla entegre olması ve bilinen Windows uygulamalarına uyum sağlaması verimlilik açısından büyük avantaj doğuruyor.”

 

GÜVENLİ VE MALİYET AVANTAJLI BASKI ÇÖZÜMLERİ

 

HP Türkiye Baskı ve Görüntüleme Grubu InkJet Yazıcılar Ürün Müdürü Zeynep Simur, Türkiye’deki kurumların HP yazıcılarını ve orijinal kartuşlarını kullanarak baskı maliyetlerinden nasıl tasarruf ettiklerini anlattı. HP baskı çözümlerinin orijinal kullanım bilincini yerleştirmesi, kablosuz erişim ve hemen her yerden baskı alma imkânı sunması, iş uygulamalarıyla belge yönetimini kolaylaştırması ve çevre dostu özellikleriyle enerjiden tasarruf sağlamasının kurumlara sağladığı avantajları paylaşan Simur, HP’nin tüm bireysel ve kurumsal ihtiyaçlara yönelik ürün portföyünden örnekler verdi. Zeynep Simur şunları söyledi: “Inkadvantage ürün ailemiz, orijinal kartuş kullanımı ve mobil bağlantı özellikleriyle yoğun ilgi görüyor. Sunumda da ayrıntılı olarak üzerine konuştuğumuz HP Deskjet Ink Advantage 5525 e-AiO yazıcı da tam da bu özellikleri içeriyor. Üstün baskı kalitesinin yanında HP ePrint gibi, nerede olursanız olun mobil telefonunuzdan göndereceğiniz belge ve fotoğrafların çıktısını alma avantajı sunan özellikleri sayesinde HP Ink Advantage 5525, özellikle mobil saha çalışanlarının en yaratıcı çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.”

 

OPTİMUM BASKI MALİYETİ

 

HP Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır,  Orijinal Sarf Kullanımı ile ilgili sunumunda katılımcılara orijinal sarf malzeme kullanımının avantajlarına da değindi. Boş yere harcanan kartuş, toner ve kâğıtların kurumlara ve bireylere getirdiği maliyet yüklerinden bahseden Bayır, dolum kartuşlarının yüzde 15’ten fazlasının ya aktığını ya da kalıcı zarar verdiğini söyledi. Sızdırma ya da yazıcıya zarar verme gibi dezavantajları olmayan HP kartuşlarının dolum kartuşlara oranla yüzde 50 oranında daha fazla baskı sonucu verdiğini anlatan Bayır, orijinal HP kartuşlarının iş verimliliğine olan katkılarının altını çizdi.

 

Serkan Bayır konu ile ilgili yorumlarını şöyle paylaştı: “HP tüketicilerinde orijinal kartuş kullanımının yarattığı avantajlara dair güçlü bir bilinç olduğunu görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Sahte ürünlere karşı oluşan bilinç sayesinde hem ürünlerimiz hem de o ürünlerle aldığımız sonuçlar güvenilirliklerini koruyor. Sunumumda küresel geri dönüşüm programımız “Gezegen Ortaklığı” ile ilgili bilgiler de sundum. Gezegen Ortaklığı Programı kapsamında ömrünü tamamlamış kartuş/toner ve donanımları kurumsal müşterilerden ücretsiz toplayıp lisanslı tesislerde geri dönüşüme gönderiliyor. Gezegen Ortaklığı Programı’nı başlattığımız 1987 yılından bu yana küresel olarak yaklaşık 2,5 milyar pound oranında e-atık ve sarf malzemesini geri dönüştürdük. HP, 1.600.000 metrik ton ağırlığındaki elektronik ürün ve malzemeyi 2015 yılı sonuna kadar geri dönüştürmeyi hedefliyor. HP bugüne kadar tüm dünyada 776.000 metrik ton elektronik malzeme ve orijinal HP yazıcı kartuşunu geri dönüşüme kazandırdı.”

 

SUNUCULARDA ESNEKLİK VE KONTROL

 

Kurumsal Sunucular, Veri Depolama ve Networking Sunumu – HP Sunucu, Veri Depolama Üniteleri Teknoloji Danışmanı Egemen Edrem, HP sunucu ve veri depolama ailesinin kurumlara sağladığı avantajları etkinliğin katılımcılarıyla paylaştı. HP Insight Control teknolojisi ile sunucuların en etkin ve esnek şekilde kontrol edildiğinden bahseden Edrem, çözümün kolay kurulum, tek pencereden yönetim, uzaktan kontrol, optimizasyon, ProLiant ve BladeSystem özellikleriyle operasyonel sunucu maliyetlerinin minimum seviyeye indiğinin altını çizdi.

 

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Müdürü Filiz Akdede, müşteri toplantıları ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Yurdumuzda teknolojiye olan ilgi gerçekten çok fazla. HP olarak müşterilerimizi ilk ağızdan dinleme amacıyla tüm Türkiye’yi dolaşıyor, müşteri toplantıları ile onların fikrilerini ve görüşlerini almaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’tan Afyon’a, Batman’dan Elazığ’a kadar farklı şehirlerde tüketicilerimizden büyük bir ilgi görüyoruz. Bunun son örneğini Van’da yaşadık. Dünya çapında 160 bin perakende satış mağazası ve 185 bin iş ortağı olan, dakikada 100 yazıcı, 120 bilgisayar ve 4 sunucu satışı yapan bir marka olarak küresel çapta ulaştığımız büyüklük artık Türkiye’deki tüketicilerimize daha hızlı bir şekilde yansıyor. Türkiye’nin en geniş satış ve destek ağına sahip teknoloji markalarından biriyiz. Baskı Grubu ve Kişisel Sistemler Grubu’nun bir çatı altında toplanıp HP Kişisel Sistemler ve Baskı Grubu olarak alınması bu ağı daha da güçlendirdi. Teknoloji merkezlerimizin yanı sıra ülke çapında toplamda 6 bin bayimiz ile tüketicilerimize ulaşıyoruz. Ayrıca Türkiye çapındaki tüm elektronik perakendecilerde HP ürünleri bulabiliyorsunuz.

 

HP olarak iş dünyasının mobilite ihtiyaçlarına yönelik ürün tasarlama kararlılığını sürdürüyoruz. Dolayısıyla dizüstü bilgisayarları, kurumsal tabletleri ve ultrabook’ları profesyonellerin aradığı şık tasarım, mobiliteye imkân sağlayacak hafiflik ve bir dizüstü bilgisayarın verimini yansıtacak şekilde tasarlıyoruz. HP olarak bilgisayar sektöründeki liderliğimizi ve buna bağlı olarak hızla büyüyen tablet sektöründeki liderliğinimizi de güçlendiriyoruz.

 

Toplantı odasından depoya, eğitimden sağlık sektörüne kadar tüm alanlarda, her türlü çalışma şartlarına uyum sağlayan ve dayanıklılık gösteren kurumsal tabletimiz HP ElitePad 900, Smart Jackets adı verilen akıllı aksesuarlarıyla donatıldığında, yaratıcılıkla işlevselliği ikiye ayrılan tek bir vücutta buluşturuyor ve klavye, SD kart okuyucu, USB ve HDMI eklentileriyle özel kullanım ihtiyaçlarına göre özelleştirilip yapılandırılabiliyor. Ofis ortamlarındaki yerleştirme istasyonlarında tam donanımlı bir klavye eklenmesi durumunda masaüstü bilgisayar deneyimi sunuyor.  Kurumlara özel ilk ultrabook ürünümüz olan HP EliteBook Folio uzun pil ömürleri sayesinde özellikle sıklıkla seyahat eden çalışanlar için ideal ve kullanımı son derece kolay bir çözümler olarak ortaya çıkıyor. Dizüstü bilgisayar ve tableti aynı biçim faktöründe buluşturan bir ürünümüz de var. HP EliteBook Revolve dizüstü bilgisayarların bütünlüğü ve tabletlerin esnekliğini aynı bünyede buluşturarak çalışanların her ortamda kesintisiz çalışma taleplerini karşılıyor.”

 

HP HAKKINDA

 

HP, insanlar, kuruluşlar, devletler ve toplumlara anlamlı bir katkı sağlamak amacıyla teknoloji için yeni olasılıklar ortaya çıkarır. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi HP, müşteri problemlerini çözmek için yazdırma, kişisel bilgi işlem, yazılım, hizmetler ve BT altyapısından oluşan bir portföyü bir araya getirir. HP hakkında daha fazla bilgi (NYSE: HPQ) http://www.hp.com adresinde bulunabilir.


Önder Altınal

 

 

Editör: TE Bilisim