Dünya çapında yapılan ankete katılan 33 bin kişiden yüzde 53'ü sadece internette yayınlanan haberlere inanırken, yüzde 63'ü arama motorlarının sunduğu haberlere inandığını söyledi. Bu da insanların bir haber sitesindekine değil de aynı sitenin Google'da aramayla bulunan haberlerine güvendiklerini ortaya koyuyor. 

 

SOSYAL MEDYA DAHA ANLAŞILIR

Bunun bir nedeni, haber sitelerinin, haberleri, her platform için farklı bir biçimde sunuyor olması. Başlıklar, arama motorları için optimize edilirken, Google gibi platformların da aramalarda daha kısa, daha net ve anlaşılır başlık ve spotlara sahip haberlere arama sonuçlarında öncelik vermesinin de insanların arama motorlarında karşılarına çıkan haberlere daha fazla inanma eğilimine sahip olmasında payı bulunuyor.
Rapora göre, sosyal medyada paylaşılan haberlerin başlıkları daha yoruma açık şekilde seçilirken,Facebook'un haber paylaşımında Google'ı geçtiğine dikkat çekiliyor. 

 

ÇEVRENİN PAYLAŞIMINA İNANÇ DAHA YÜKSEK

Edelman'ın raporunda, ankete katılanların yüzde 78'i akrabaları ve arkadaşlarının internette paylaştığı haberlere inanıyor. 
Akademisyenlerin paylaştığı haberlere inananların oranı yüzde 65, 
Gazetecilerin paylaştığı haberlere inananların oranı ise yüzde 44.

Editör: TE Bilisim