Böylece çok basit şekilde yayın bittikten sonra video kayıtları IGTV'ye aktarılabiliyor.

Bu sayede canlı yayınlar daha sonrasında izlenebiliyor.

Koronavirüssalgınından korunmakiçin dünya genelinde yüz milyonlarca kişi sosyalizolasyon gereği evlerinden çıkmıyor. Doğal olarak bu süreçte insanlar işlerini evlerinden hallediyor ve interneti çok fazla kullanıyor.

Türkiye'de ankete katılanların %70'i telefon kullanımının arttığını söylüyor.


Milyonlarca kişi evlerinden çalışıyor ve doğal olarak cep telefonlarını daha fazla kullanıyor. 


Milyonlarca kişi evlerinden çalışıyor ve doğal olarak cep telefonlarını daha fazla kullanıyor.


Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırma, koronavirüs sürecinde insanların dijital ortamları ne kadar yoğun tercih ettiğini gösteriyor. Toplamda 73 şehirde 1293 katılımcıyla yapılan ankete katılanların %70'i cep telefon kullanımının arttığını söylüyor. Benzer şekilde %80'inin de bilgisayar kullanımı önemli bir artış göstermiş. Ayrıca cep telefonu kullanımı kadınlarda %42.7 oranında artarken, erkeklerde ise %52.8 oranında artış göstermiş.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


COVID-19 döneminde cep telefonu kullanımı önemli oranda arttı


Bu yükselişe 'kullanım oranı' gözünden bakıldığında sosyal ağların payı çok büyük. Yani aslında sosyal ağlar pastadan büyük bir dilim alıyor. Doğal olarak uygulamalar da bu süreçte önemli güncellemeler yayınlıyor.

Pek çok kişi sosyalleşmek, görüşlerini anlatmak ya da insanlarla bilgi paylaşmak için Instagramüzerinden canlı yayın yapıyor. Instagram canlı yayınlarının en büyük dezavantajı, yayın bittikten sonra kaydolmuyor oluşur. Aslında bu yüzden yayın kapatıldıktan sonra yalnızca hikâyeler kısmında 24 saat kısıtlamasıyla kalabiliyor.

Canlı yayın bittiğinde video tek tuşla IGTV'ye gönderilebiliyor.


Ancak yayınlanan yeni güncelleme, bugün itibariyle Instagram canlı yayınlarının IGTV'ye kaydolmasını sağlıyor. Güncelleme, Instagram'da da canlı yayınların bir arşiv olarak tutulabileceğini ve takipçiler tarafından daha sonrasında da izlenebileceğini gösteriyor. Böylece isteyen kullanıcılar herhangi bir sayfada IGTV kısmına girerek önceki canlı yayınları da görebilecek. Tabii canlı yayınların IGTV'ye aktarılması koşuluyla... Bu işlem de tek tuşla yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim