Teknolojiye ilgisiyle bilinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple'dan Türkçe F klavye talep etti. Apple bu isteği gerçekleştirdi. Şimdi, Apple ürünleri kullananlar F klavye seçeneğini tercih edebiliyor. Cumhurbaşkanı Gül, Apple'dan farklı bir uygulamanın daha Türkçeleştirilmesini istedi. Apple, İOS 8'le Abdullah Gül'ün bu isteğini gerçekleştirdi.

"SİRİ DE TÜRKÇE OLSUN"

Abdullah Gül, Apple CEO'su Tim Cook ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı bir görüşmede Türkçe klavye konusunda gösterilen hassasiyetin, önemli uygulamalarından biri olan Siri için de göstermesini beklediğini ifade etmiş, "Siri uygulamasının Türkçeleştirilmesinden memnuniyet duyarız" demişti.

SÖZÜNÜ TUTTU

Apple CEO'su Tim Cook, Gül'e verdiği sözü tuttu. Apple'ın ABD'nin San Francisco kentinde düzenlenen WWDC konferansından sahneye çıkan Cook, mobil cihazlar için geliştirdikleri yeni işletim sistemi İOS 8'i tanıtırken iPhone ve iPad'in sesli olarak tanıdığı dil sayısına 22 yeni dilin eklendiğini açıkladı. Bu dillerden biri de Türkçe. iPhone ve iPad yeni İOS 8 sistemiyle Türkçe söyleneni, anlayıp yazıya çeviriyor. Artık, 'Hangi filme gitsem?' gibi çok sayıda soruya Siri, Türkçe yanıt veriyor.

Editör: TE Bilisim