Uydu ve Van kelimelerini dün yan yana getirdiğimizde aklımıza gelen tek şey Google Earths tarafından çekilmiş kuşbakışı görüntüler olurdu.

Artık gökyüzünden gelen görüntüden ziyade, karadan gökyüzüne giden görüntülerin tekrar dünyaya dağıtılmasıyla Van TV uydudan test yayınına başladı. Herkes için hayırlı olsun.

Uydudan yayın yapmak demek ilgili ilgisiz birçok insanın meraktan sizi izlemesi de demektir.

Kendimden örnek verecek olursam, uydudan televizyon izlediğimde Karadeniz kanallarını ve tarımsal kanalları ayrı bir ilgiyle izliyorum. Bana cazip gelen tarafları ise doğaya verilen önemle beraber coğrafya ve insan arasındaki ilişkiyi doğal bir şekilde yansıtmaları.

Van için mevcut duruma bakınca deprem sonrası süreç yerelde yayın yapan Merkür ve Van TV için birer fırsata dönmüş gibi duruyor.

Her iki kanalda da bir yenilenme görüntüsü mevcut. Aslına bakacak olursak eksik olan tek şey tatlı bir rekabet.

Ben bugüne kadar her iki kanalı rakip olarak gördüğümü ve kendimi böyle görüldüğüne dair bir sohbetin içinde bulduğumu da hatırlamıyorum.

Ancak biliyoruz ki tatlı bir rekabet olursa, program kalitesi muhakkak suretle artacaktır.

Van TV bugün kaynaklarını uydu yayınına göre şekillendirerek yeni bir yüzle yayında.

Ancak artık Van TV tek başına Van’ın Van TV’si olmaktan çıktı, daha geniş kitlelerin uydu cihazıyla ulaşabileceği Van’ın yeni yüzü olma yolunda.

Van TV artık her ne kadar kar amacı güden bir ortaklığın unsuru olsa da, güçlenmiş kurumsal yapısıyla ön planda olmalı.

Kurumsal yayın ve imaj danışmanlığından istifade eden, kanal ortaklarının yerine Genel Yayın Yönetmeni ve güçlü kadrosuyla ön plana çıkacak olan profesyonel bir anlayışla kurumsal ilke ve prensipler etrafında hareket edebilen bir televizyon kanalı Van’a da büyük hizmet ve katkılarda bulunabilir.

Şüphesiz ki Van TV denince akla gelen ilk isim Zahir Kandaşoğlu olacaktır. Bu kanalın bu noktaya gelmesi Kandaşoğlu ve ekibinin başarısıdır. Ancak bundan sonra ki en önemli adım Kandaşoğlu ve kanal adına karar verme yetkisinde olanların Van TV’nin kurumsal kimliğine ve ortaklık üstü bir duruşa yatırım yapmaları olacaktır.

Aydın Doğan, büyük bir medya patronu. Sahip olduğu kanallar ve gazeteler kendi kurumsal kimlikleriyle Aydın Doğan isminin fazlasıyla önüne geçti. Ama arka planda bu başarıya duyulan saygının kendini bulduğu yer Aydın Doğan’ın şahsıdır.

Van’da güzel şeyler olmaya devam ediyor ve edecek gibi. Van TV yeni bir yolun başında. Bu yola ve yolculuğa destek olmak gerekiyor.

Van TV’nin tesadüfü olarak uydu üzerinden izlenen bir kanal olmasından ziyade, bölgenin ve toplumun sesini Türkiye ve dünyaya duyuracak özgünlükte ve yeterlilikte olmasını umut ediyorum.

Biliyoruz ki bizde şeker, un ve yağ hepsi fazlayla var önemli olan helvayı tam kıvamında yapabilmek.

Herkese iyi seyirler diliyorum…