Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook, Van'daki kullanıcılarının şehir bölümünde bulunan kısmını Van'ın, eski Urartuca adı olan Tuşba ile değiştirdi. Profil bilgilerinde memleket bilgisi Van olan tüm kullanıcılar şu sıralar profillerinde Tuşba adını görüyor.

Sosyal paylaşım siteleri arasında önemli bir yere sahip olan Facebook'un Van'daki kullanıcıları geçtiğimiz haftadan bu yana yaşadıkları şehir ibaresinde Tuşba adını görüyor. Van'ın Urartu döneminde kullanılan adı olan Tuşba'yı gören kullanıcılar, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Facebook'un Van'ın eski adını kullanması ise merak konusu oldu. Urartuca'da 'Güneş kenti' anlamına gelen Tuşba ismi, Van, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yeni oluşturulan merkez ilçelerinden birine de verilmişti.

TUŞBA ADI DEĞİŞTİRİLEMİYOR

Öte yandan Facebook'un bu değişikliği Van'daki kullanıcıların tepkisine neden olurken, Van yerine Tuşba olarak yazılan memleket bilgisi de hiç bir şekilde değiştirilemiyor. Kullanıcılar ise şimdilik Facebook'un yapacağı yeni bir düzenleme ile memleketlerini tekrardan Van olarak düzeltmesini ve yeni iki ilçe olan Tuşba ve İpekyolu'nu da sistem bilgileri arasına kaydetmesini bekliyor.

Editör: TE Bilisim