iPhone 16'nın rakibi Huawei Mate 70 serisinin çıkış tarihi belli oldu! iPhone 16'nın rakibi Huawei Mate 70 serisinin çıkış tarihi belli oldu!

ŞEHRİVAN HABER - Türkiye'nin yerli otomobili TOGG Türkiye genelinde hızlı bir satış süreci devam ettirirken piyasada görünürlüğünü de artırmaya devam ediyor.

Satışı yıl içinde yapılan ve kısa sürede on binlerce araç satan TOGG'un Türkiye ile birlikte Avrupa ve dünya pazarına girip girmeyeceği konusu kadar güvenlik ve çarpışma testlerindeki durumu da merak ediliyor. Dünya genelinde bir çok aracın güvenliğini ve performansını değerlendiren bir program olan Euro NCAPP programının TOGG aracı için test yaptı mı? Yapmadıysa neden yapmadı? İşte merak edilen o soruların cevabını Sürüş Güvenliği Uzmanı Turgut Yüksekdağ verdi. İşte o soruların cevabı:

Euro NCAP’in özel bir kuruluş olduğunu, sadece Avrupa’da satışa sunulan araçları teste tabi tuttuğunu belirten Yüksekdağ “Togg henüz Avrupa'da satışa sunulmadığı için Türkiye'ye gelip satın almaları gerekiyor. (ki bu çok zor) Togg'un Türkiye'deki satış sistemi de Euro NCAP'in satın alması ya da test edebilmesi için şu anda uygun görünmüyor. Türkiye'den alsalar da yurt dışında götürmek vs çok uzun işler, bu nedenle Euro NCAP bu test için otomobilin Avrupa'da satışa sunulmasını bekleyecektir” ifadelerini kullandı.

Euro NCAP’in her otomobili test etme gibi bir görevi olmadığını belirten Yüksekdağ “Togg Avrupa’da satışa sunulsa bile Euro NCAP testine gireceği garantisi yok yani.” diye yazdı.

“EURO NCAP ÖNEMLİ BİR TESTTTİR”

Paylaşımının devamında da önemli bigiler veren Yüksekdağ son olarak “Euro NCAP testi önemli, değerli bir testtir. Markalar bu testten aldıkları yıldızları markalarına değer katan özellikler olarak kullanıyorlar. Togg’un Avrupa'da satışa sunulduktan sonra Euro NCAP testine girmesini umut ediyoruz.” paylaşımında bulundu.

Kaynak: ÖNDER BİLALOĞLU / ŞEHRİVAN