ŞEHRİVAN HABER - Son yıllarda İranlı turistlerin çok yoğun bir şekilde ziyaret ettiği ve turizmi hareketlendirdiği Van'da sınır kapısından geçen turist sayısı her geçen gün artıyor. Artışlarla birlikte bir çok sektörde de hareketlilik yaşanırken bir çok il Van'ın yakaladığı bu hareketlilikten faydalanmak için hesaplar yapıyor.

İran ile sınır olmasına rağmen Başkonosolosluk gibi önemli kurumlara sahip olmamasına rağmen İranlılar'ın Türkiye'deki en büyük durağı olan Van'daki pastayı almak için bazı iller ciddi bir yarış veriyor.

Alışveriş çılgınlığının ilk başladığı dönemlerde İranlı turistleri Erzurum'a çekme çalışmaları yeterli sonuç vermekzen, Erzurum son dönemlerde kayak ve farklı alanlarda bir hareketlilik yaşadı. Bir dönem de Antalya ve civarındaki iller kış aylarında İranlılar'ı çekmek için bir plan yaparken bir dönem Akdeniz bölgesindeki bir çok ilin Valisi Van'a gelerek Van'daki bu hareketlilikten faydalanmak için hesaplar yaptı. Konuyla ilgili harekete geçen son il ise Trabzon oldu. Geçtiğimiz yıl Van-Trabzon seferlerinin başlaması ile Van'daki İranlıları çekmek için çalışmalar yapan Trabzon bu kez de sağlık turizmindeki hareketliliği kendi lehine çevirmek için girişimlere başladı.

TRABZON, SAĞLIK TURİZMİNDE DE PASTADAN PAY ALMAK İSTİYOR

Van’daki kış turizminin gözdesine yoğun ilgi! Van’daki kış turizminin gözdesine yoğun ilgi!

Trabzon Sağlık Turizmi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili bir basın toplantısı düzenlenirken toplantıda sağlık turizmi konusu da konuşuldu. Toplantıda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Van ve civardaki hareketliliğe dikkat çekerek dikkat çeken söylemler kullandı. Trabzon'un 500 milyarlık sağlık turizminden pay almak istediğini ifade eden Çelebi, uçak seferlerini artırarak daha çok kazanç elde etmeye çalışacaklarını ifade etti.

VAN'DAN DİREK UÇUŞLARLA TURİST ÇEKMEK İSTİYORLAR

Sağlık turizmi çalışmaları için gittikleri ülkelerde başka turizm çeşitleri üzerine de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çelebi, “Bunun yanında ticaret ve alışveriş yapmak için Trabzon’a gelmek isteyen Azerbaycan, Gürcistan, İran’dan insanları getirmenin çalışmalarını da yapıyoruz. Daha önce Trabzon'a Bakü'nün bizim çalışmalarımızla 2 uçak seferi koyulmuştu. Bu seferler haftada dörde çıkacak. Türk Hava Yolları da bir çalışma yapıyor. Onlar da belki bir uçak koyacaklar. Yani yoğunluk git gide artıyor. Arkasından Tiflis ile ilgili yine uçak seferi koyma çalışmalarımız var. Onlar 30 adet garanti koltuk istiyorlar. Eğer bu konuyu da çözersek Tiflis'ten de uçak seferlerini başlatacağız. Aynı şekilde Tebriz de var. Onlar Van bölgesinde çalışıyorlar. Van-Trabzon uçak seferlerinin saatlerini ayarlayıp o konuda da bir çalışma yapmayı amaçlıyoruz. Yaz aylarında zaten turizm konusunda çok sıkıntı çekmiyoruz. Geri kalan ayları da sağlık turizmi, alışveriş turizmi ve diğer turizm konularıyla ilgili çalışıp doldurmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ