Van Valiliği ile Bitlis Valiliği’nin bu yıl ortaklaşa düzenlediği ‘4. Van-Bitlis Uluslararası Su Sporları Festivali’ tanıtım anlamında hedefine ulaştı. Görsel ve yazılı haberlerde Van gölündeki etkinliklerin öne çıkması Van Valiliği tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Van gölünü tanıtmak amacıyla 4 yıl önce başlatılan ‘Su Sporları Festivali’ bu yıl ABD, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen sporcularla uluslararası hüviyet kazandı. 630 sporcunun iştirak ettiği su sporları yarışmalarının yanı sıra ABD’den gelen ‘Stars Of Florida’ su akrobasi takımının gösterileri Vanlılara unutulmaz bir gün yaşattı. Kocaeli-Van Dostluk Parkı ile Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi, Gevaş, Çatak, Tatvan, Erciş ilçelerinde devam eden gösteri ve yarışmalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Organizasyonu yakından takip eden Vali Münir Karaloğlu, Yardımcısı Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul ile birlikte gösteri yarışmasına katıldı. ‘Ahtamara Aşkın’a yapılan yüzme yarışmaları büyük bir çekişme içinde geçerken, il dışından gelen onlarca sporcu Yelken ve Kürek yarışmalarına devam ediyor.  

 

FESTİVALE ZEKİ METİN DAMGASINI VURDU

 

Ünlü pop sanatçısı Burak Kut’un da ücretsiz bir konser verdiği ‘Su Sporları Festivali’ ulusal görsel ve yazılı basında da geniş yer buldu. Özellikle ABD’den gelen ‘Stars Of Florida’ akrobasi takımının provalarında başlayan basının ilgisi festivalin yapıldığı günlerde de devam etti. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan ve YYÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık’ın farklı sunumlarıyla denizde şov yapan akrobasi takımı Vanlılardan tam not aldı.

 

ULUSAL BASINDA ‘VAN ŞOV’

 

ABD’den gelen sporcuların Van Kedisi ve Van Gölü Canavarı kostümleri gösterisi ise gösterilere damgasını vuran kareler oldu. Dünya’da ve Türkiye’deki yoğun gündeme rağmen başta CNN Türk olmak üzere, TRT, TGRT, Kanal D, TRT, STV, Star TV, Habertürk, Kanal 7, A Haber, Samanyolu Haber gibi birçok ulusal kanalda yaklaşık 25 dakika Van Gölündeki festival etkinlikleri yayınlandı.

 

ULUSAL GAZETELER 1 SAYFADAN VERDİ

 

Görsel haberlerle birlikte ‘Su Sporları Festivali’ ulusal yazılı basında da yer aldı. Hürriyet, Posta, Milliyet, Vatan gazeteleri ‘Stars Of Florida’ takımının gösteri haberlerini birinci sayfalarına taşırken, Zaman, Türkiye, Star, Cumhuriyet, Habertürk, Radikal, Anayurt, Özgürgündem, Milat, Yeni Çağ gibi gazetelerde haberi iç sayfalarda okuyucularıyla paylaştı. Van Gölünün tanıtılması amacıyla yapılan etkinliğin ulusal basında yer alarak hedefine ulaşması Van Valiliği tarafından da memnuniyetle karşılandı. Van Valiliği, Van Gölündeki güzellikleri haberleriyle dünya kamuoyunun gündemine taşıyan yerel ve ulusal medya temsilcilerine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim