Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yeni evlenenler konvoy halinde ilk olarak bölgenin büyük alimlerinden Şeyh Ahmet Hani Hazretlerinin türbesi ile hemen alt tarafında bulunan muhteşem mimariye sahip İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret ediyor. Yaz aylarında izinlerini memleketlerinde kullanan vatandaşlar ile yurt dışından bölgeye gelmeye başlayan turistlerin ilgi odağı olan Doğubayazıt'taki İshak Paşa Sarayı ziyaretçi akınına uğruyor.

GELİN VE DAMATIN İLK DURAĞI OLDU

Bölgede terörün kalkması ile birlikte Van ve Ağrı'ya gelen binlerce yerli ve yabancı turistler bölgedeki turistik mekanları geziyorlar. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ikamet eden Abdülmenaf İnanç (31), düğün töreninden sonra eşi Zeynep ile birlikte önce Kürt mutasavvıf ve sunni İslam alimi Ahmet Hani Hazretlerinin türbesini ziyaret etti, ardından İshak Paşa Sarayı'nı gezdi. Gelinlik ve damatlıkla sarayı ziyarete gelen İnanç çiftini gören misafirler ise mimarisi enfes güzellikte olan yapının gelin ve damat ile şenlendiğini belirtti.

GÜNLÜK BİN ZİYARETÇİ

Bölgenin Osmanlı dönemi sancak beylerinden İshak Paşa tarafından inşaatına başlanan ve uzun yıllar imarı devam eden saray, merkezi buharlı ısıtma sistemi ile günün en iyi teknolojik şartlarına haiz olduğunu gösteriyor. Tarihçilerin kayıtlarına göre imar faaliyeti 99 yıl devam eden saray Anadolu'da İstanbul Topkapı'dan sonra en büyük saray olarak kabul ediliyor. Önceki yıl açık mekanlarının üzeri özel ahşap konstrüksiyonlar ve fiberglas şeffaf örtülerle kapatılan saray görenleri hayran bırakıyor. Taş işçiliğinin zirve eserlerinden birisi olan İshak Paşa Sarayı'na yaz aylarında günlük olarak binden fazla ziyaretçi geliyor. Yeni evlenen çiftlerin fotoğrafları için de doğal bir plato formundaki saraya giriş ücreti ise 5 TL.

Editör: TE Bilisim