İzmir’de dünya genelinden 38 ülkenin, Türkiye’den ise 41 ilin katıldığı Marble 2013 Fuarı’nda Türkiye’nin en büyük mermer fabrikalarından biri olan Vanmer tanıtım faaliyetlerini sürerken, Van Valisi Münir Karaloğlu da Van Mermer Fabrikasının da standının bulunduğu fuara bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Vanmer, fuarın ilk gününden bu yana yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Standa başta Suudi Arabistan ve Irak olmak üzere Amerika, İngiltere, Avusturalya, Ukrayna, Fransa, Hindistan ve Çin’den ziyaretçiler yoğun ilgi gösterirken,  Vanmer’in fuarın en güzel yerlerinden birinde kurduğu stand alanında Gökçenay Grubu üyeleri fabrika ve mermer ürünler hakkında ziyaretçileri bilgilendiriyor. Her anlamda yatırımcıyı destekleyen Van Valisi Münir Karaloğlu da, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu gibi Vanmer’i yalnız bırakmayan isimlerden. Fuara katılmak için İzmir’e giden Vali Karaloğlu, bir süre stant içinde kalarak yerli ve yabancı ziyaretçilerle sohbet etti. Vali Münir Karaloğlu, Gökçenay Grup yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gökçenay ve VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu’ndan oluşan grup daha sonra fuarı gezmek ve diğer yatırımcılarla üreticileri ziyaret etmek için ayrıldı. Fuardaki tüm salonlarda gezen ve yabancı ülkelerle Türkiye’nin farklı illerinden gelen yatırımcılarla bir araya gelen grup Burdur standında da bir süre oturdu.

 

KARALOĞLU: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

 

Vali Münir Karaloğlu gezdikleri standların yetkilileri ile görüşürken özellikle bazı yatırımcıları Van’a gelmeleri için davet etti. Barış sürecinde Van ve çevresine yatırım yapılması halinde hem bölge insanının istihdamına katkı sağlanacağına hem de güven ve istikrar ortamının oluşacağına dikkat çeken Karaloğlu, “Gökçenay Grup tarafından bizim ilimize yaptırılan Vanmer fabrikası bunun en büyük örneğidir. İlimize özellikle istihdamı arttıracak her türlü yatırım için bizler gereken tüm desteği sağlamaya hazırız. Yeter ki iş olsun, aş olsun, oradaki insanımız kendi bölgesinde doysun” dedi.

Editör: TE Bilisim