Van Gölü'nü turizme kazandırmak ve tanıtmak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalin 2’nci günü Gevaş ilçesinde düzenlenen ‘Ahtamara Aşkına’ yüzme yarışmasıyla sona erdi. Yarışma öncesi Gevaş Akdamar İskelesi'ne gelen Van Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, küçükler kategorisinde yarışmaya katılan yüzücülerin startını verdi. Yurt içi ve yurt dışından toplam 80 yüzücünün katıldığı yarışmada 47 kişi varış noktasını görürken, büyükler kategorisinde birinci olan Kocaeli'nden Emre Öztürk, Tamara'yı temsil eden Cevriye Kiye'nin elinden karpuz yiyerek birinciliğini kutladı.

 

TAMARA AŞKI 3 KİLOMETRE YÜZDÜRDÜ

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, adaya ‘Tamara’ aşkı için yüzdüğünü belirterek, “Birinci geldiğim için çok mutluyum. Tamara'nın aşkı için yüzdüm.” dedi. Büyük çekişmeye sahne olan 3 kilometrelik parkuru Gevaş iskelesinden başlatan Türkiye Yüzme Federasyonu yetkilileri ise, açık su hakemlerinin aldığı derecelere göre sonuçları açıkladı. Sonuçlara göre, Mastır Bayanlar Kategorisinde Pervin Ambarcılar, Mastır Erkeklerde Celal Altunbaş, Büyükler Bayanlarda Burcu Güldalı, Erkeklerde Emre Öztürk, Küçük Bayanlarda Selin Teber ve Küçükler erkeklerde Yağızhan Çolak birincilikleri elde etti.

 

VALİ KARALOĞLU’NA PLAKET


Yarışmada dereceye giren sporcuların ödülleri Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkan Vekili Nimet Döner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan tarafından verildi. Bu arada Yüzme Federasyonu yetkilileri tarafından yüzme sporuna katılarından dolayı Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ve Van Yüzme İl Temsilcisi Mehdi Tekçe’ye birer ‘teşekkür’ plaketi verdi. 


Orhan AŞAN-Şehrivan

Editör: TE Bilisim