Bu yıl kapılarını 19. kez ziyaretçilerine açan Marble Fuarı’na da diğer tüm fuarlarda olduğu gibi Van Kahvaltısı damgasını vurdu. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen önemli firmaların da arasında bulunduğu fuarda yer alan Van Mermer, konukların onuruna verdiği Van kahvaltısı ile de tüm dikkatleri üzerine çekti.

 

Ziyaretçilerin ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdiği fuara Türkiye’nin en büyük mermer fabrikalarından biri olan Van Mermer’in kurduğu stand alanında sabah saatlerinde yaşanan güzel görüntüler fuara gelen ziyaretçileri hem şaşırttı hem sevindirdi. Gökçenay Grubun çıkarma yaptığı İzmir Uluslararası Fuarı’nda açılan standa Van’dan getirilen yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltıya fuar için Van’dan gelen Vali Münir Karaloğlu, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Burdur Valisi olan Nurettin Yılmaz Ege Maden İhracatçıları birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, İzmir’deki Vanlı işadamları ve ziyaretçiler katıldı.

 

100 KİŞİYE KAHVALTI VERİLDİ

 

100 kişiye sunulan Van kahvaltısını fuar alanında gören bazı ziyaretçiler Van Mermer stand alanına gelip fotoğraf çekerken, bazıları da yöresel kahvaltı ürünlerinden tattı.

Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gökçenay,  Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Mirza Nadiroğlu, Genel Koordinatör Mousa Javadi, Koordinatör Yardımcısı Didem Gökçenay Kılınçarslan , Koordinatör Yardımcısı Aslı Gökçenay Acar,Vanmer Konsept Danışmanı ve Mimarı Nazım Kılınçarslan, Fabrika Müdürü Fatih Esmek , İstanbul Bölge Sorumluları Zadik Dane ve Şule Gökçenay Dane, Mersin Bölge Sorumlusu Barış Gökçenay, Pazarlama ve Satış Sorumlusu Cenk Kumral, Ankara Bölge Satış Sorumlusu Adem Demir ikinci gün sabah düzenlenen Yöresel Van Kahvaltısında misafirlerini alanın girişinde karşıladı. Keyifli bir ortamda geçen kahvaltıya Hindistan Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Danışmanı Dr.H.N.Sharma ve ekibi de katıldı. Vali Münir Karaloğlu ve Gökçenay Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay ile bir süre sohbet etti.

 

VALİ VAN MERMER’DEN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

 

Vali Münir Karaloğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada; Van’dan Türkiye’nin en büyük mermer fabrikası olan ve Van’ın gururu haline gelen Van Mermer’i İzmir’de yalnız bırakmamak için geldiklerini ifade ederek “Van kahvaltısı Van’ın markası ve fuarlardaki tanıtım araçlarından en önemlisidir. Paylaşmanın, kaynaşmanın göstergesidir. Tabi fuarda davetlimiz olarak gelen ve daha önce beraber çalıştığımız Bitlis Eski Valimiz ve Burdur Valisi Sayın Nurettin Yılmaz’ı ve ev sahibi olan İzmir Valisi Mustafa Cahit Bey’i çağırdık, kırmayıp geldiler. Yabancı konuklarımız geldi ve güzel bir kahvaltı oldu. Güzel bir tanıtım olduğunu düşünüyorum, Van için yapılan tüm tanıtımlara destek veriyoruz yeter ki içinde Van olsun” diye konuştu.

 

NADİROĞLU: İLK KEZ KATILIYORUZ, GURURLUYUZ

 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise İzmir’de Van Mermer gurubunu yalnız bırakmak istemedikleri için bulunduklarını belirterek “Biz özellikle Van ili olarak ilk kez bu fuara katılıyoruz. Başbakanımızın açılışını yaptığı bu kuruluş için sabah hem ilimizin tanıtımı anlamında hem de bir kaynaşma olması amacıyla Valileri, işadamlarını davet ettik. Güzel ve önemli bir gündü. Van artık ulusal ve uluslararası fuarlarda kendini tanıtmaya göstermeye başlamıştır, bu tesisle Vanlıların gurur duyması ve sahip çıkması lazım. Artık dünyaya açılan bir il olduk, Amerika’ya ihracat yapan bir tesisimiz var, bunda emeği geçenlere teşekkür ederim. Çözüm süreciyle birlikte Van’a yatırımlar gelecek” dedi.

 

MERMER YETMEZ KAHVALTI DA OLSUN DEDİLER

 

Gökçenay Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay da yaptığı ‘teşekkür’ konuşmasında; “Mermer fuarlarında kahvaltı bir ilk oluyor bu ilki yine kahvaltısı ile meşhur Van’ımız yapmalıydı. Bu düşünce ile hareket ettik. Güzel bir kahvaltı verdik ve ziyaretçilerimizin de ilgisi alakası oldu. Standımız dışarıda olunca böyle bir fikir gelişti ve bunu icraata dönüştürdük neticede ortaya böyle güzel bir şey çıktı. Kahvaltıya gelenlere bu taşlar Van’dan çıkıyor dedik. Desteklerinden dolayı adeta bir Vali gibi değil de bir danışman gibi bizlerle beraber olan kıymetli Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Hindistan Başbakan Danışmanı Dr. Sharma “Van kahvaltısının ününü daha önce duymuştum ve şimdi tanıştığım Vanmer’in değerli sahipleri ile burada tatma imkânı buldum. Yeni bir yatırım ve bu yatırımı yaptıkları için mutluyum. İnşallah ilerde iki ülke arasında bir işbirliği ve karşılıklı iş anlaşmaları yapılır, biz de gereken katkıyı sağlarız” diye konuştu.

 

VAN MERMER’E İLGİ BÜYÜK!

 

120 metrekare alanda fuarın en büyük standlarından birinde Pervari Beige,  Piranşehir  Granite, Dolphin Granite, Avşar Granite, Süreyya Travertine, Silver Travertine, Van Beige, Kızıldağ Travertine gibi gözde ürünlerin sergilendiği standa özellikle yabancı ülkelerden gelen ziyaretçiler ilgi gösterirken, Van’ın adını tek başına gururla tanıtan Van Mermer dört gün boyunca sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcilerini de fuar süresince standlarında ağırlıyor. 45 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 13 bin ton taş, 612 adet blok mermer ve doğaltaş sergileniyor. Fuara 38 ülkenin yanı sıra Van’ın da yer aldığı 41 şehir katılıyor. Katılımda ilk beş ülkede İtalya, Çin, Hindistan ve ABD olarak yer aldı.

 

Editör: TE Bilisim