Van-Bitlis Uluslar arası 4’ncü Su Sporları Festivali yapılan Yelken yarışmalarıyla sona erdi. Van Valiliği’nin girişimleri sonucu kente gelen ‘Stars Of Florida’ akrobasi takımının su üstündeki muhteşem gösterisi bölge halkına muhteşem bir hafta sonu yaşattı. Van, Tatvan Adilcevaz ve Erciş’te gösteriler yapan ve dün günü ülkelerine dönen ‘Stars Of Florida’ takımı sporcuları yolculuk öncesi Van Valisi Münir Karaloğlu tarafından da kabul edildi. Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer’in de hazır bulunduğu akrobasi takımını Vali Ali Paşa Toplantı Salonu’nda kabul eden Karaloğlu, ekibe gösterilerden dolayı teşekkür etti.

 “ÖNÜMÜZDEKİ YIL BEKLİYORUZ”

 Şemmame’yi en az Vanlılar kadar güzel oynadıklarını anımsatan Vali Karaloğlu, “Stars Of Florida’ 4’ncüsünü düzenlediğimiz Van gölü Su Sporları Festivali’ne farklı bir renk kattı. Vatandaşlarımız da ‘Stars Of Florida’ akrobasi takımını sevdi. İnşallah ‘Stars Of Florida’ takımının gösterisi bölgedeki gençlerin daha çok su sporlarıyla ilgilenmesine vesile olur. Ekibi önümüzdeki yıl su sporları festivaline bekliyoruz”

 ŞEMAMÊ AMERİKA’YA TAŞINIYOR!

Takım üyelerinden Alyssa Henry, bölgenin yöresel oyunlarından olan "Şemame"yi Van'da öğrendiğini ve oynamaktan çok zevk aldığını belirterek, "Amerika'ya döndüğümde bu oyunu arkadaşlarıma da öğreteceğim" dedi. Vali Karaloğlu’nun teşekkür konuşmasının ardından ‘Stars Of Florida’ takımı sorumlusu üzerinde tüm sporcuların imzalarının yer aldığı su kayağı hediye etti. Vali Karaloğlu da ziyaret anısına üzerinde ‘Akdamar Kilisesi’nin yer aldığı bir plaket ve kentin İngilizce yapıldığı tanıtım materyallerini hediye etti. Valilik girişinde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Karaloğlu, misafirlerini yolcu etti. 

Editör: TE Bilisim