ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ/HAMİT KARAKUŞ-  Kentin uzun süredir gündeminde olan Van Gölü Havzası turları ile ilgili Vanlı turizmciler önemli bir adım attı. Öncülüğünü Van Gölü Havzası Turizm Derneği’nin yaptığı girişim ile Türkiye’de önemli turlar düzenleyen büyük firmalar Van Gölü Havzası’nın turlara dahil edilmesi noktasında Van’a davet edildi. Son dönemlerde Van’a ve bölgeye gelen turistleri bir turla daha çok bölgede tutma çabası içinde olan turizmciler bir de gelen isimler için Van’da dolu dolu bir program düzenledi. Halihazırda Van ve bölge illerine gelen turistlerin bireysel olarak yaptıkları gezileri Van Gölü Havzası Turları adı altında Karadeniz, GAP turu gibi marka turlardan biri haline getirmeyi planlayan turizmciler bir de kapsamlı bir buluşma organize etti. Cuma günü önemli tur operatörlerinin katılımıyla başlayacak olan toplantı ve gezi etkinliği için gün sayılırken VAHATÜDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, hazırlığın detaylarını Şehrivan’a anlattı. Tunçdemir, “Karadeniz, Kapadokya’ya defalarca gidiyorlar ama Van gölü havzasını da bu turlara koysunlar istiyoruz.” Dedi.

 

 

Van Gölü Havzası Turizm Derneği, (VAHATÜDER) çeşitli illerden gelen turizm operatörlerini ‘Van Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezisi’ kapsamında Van’da ağırlanacak. VAHATÜDER, tarafından organize edilen Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezisine dair Şehrivan’a konuşan VAHATÜDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, “2019 adına turizminin gelişeceğini, buna göre de hazırlık yapmak lazım olduğunu düşünerek İstanbul’da, Antalya’da, İzmir’de buralardaki tur operatörlerini, tur yapan operatörlerini Van’a davet ettik. Bölgemizi onlara tanıtmak istiyoruz. Hem de gezdirmek istiyoruz. Kendi programlarını Van’a tanıtsınlar. Karadeniz, Kapadokya’ya defalarca gidiyorlar ama Van gölü havzasını da bu turlara koysunlar istiyoruz.” Dedi.

 

 

HEM KONUŞACAKLAR, HEM GEZECEKLER!

 

VAHATÜDER, tarafından organize edilen Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezisi’ 23-25 Kasım 2018 tarihleri arasında Van yapılacak.  2019 yılında gerçekleştirilecek olan yurtiçi-yurtdışı programlarıyla birlikte ‘Van Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezi’nin bilgilendirme toplantısı ise 23 Kasım 2018 Cuma günü saat: 19.00’da Elite World Hotel de düzenlenecek. 3 gün 2 gece sürecek gezi programına İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden tur operatörleri katılım sağlayacak. Geziye katılıma sağlayacak olan Tur Operatörlerine, Van Gölü Havzası ile ilgili bilgilendirme toplantısı ve Van’ın ören yerleri gezdirilecek.

 

 

TUNÇDEMİR: BÖLGEMİZİ ONLARA TANITMAK İSTİYORUZ

 

VAHATÜDER, tarafından organize edilen Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezisine dair Şehrivan’a konuşan VAHATÜDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, bir tur operatörü olduğunu ifade ederek, “Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı olarak iş turizmini önemseyen bir insanım. İç turizm bizim için birinci derecede farz olan bir şey. İç turizmini biraz biz geri plana bıraktık. Geri bırakmamak adına 2019 adına turizminin gelişeceğini, buna göre de hazırlık yapmak lazım olduğunu düşünerek İstanbul’da, Antalya’da, İzmir’de buralardaki tur operatörlerini, tur yapan operatörlerini Van’a davet ettik. Bölgemizi onlara tanıtmak istiyoruz. Hem de gezdirmek istiyoruz. Kendi programlarını Van’a tanıtsınlar. Karadeniz, Kapadokya’ya defalarca gidiyorlar ama Van gölü havzasını da bu turlara koysunlar istiyoruz.” Dedi.

 

 

ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ OLMUYOR

 

Çağırdıkları birçok acente sahibinin davetlerine katılacağını söyleyen Tunçdemir, “Sağ olsunlar hepsi de gelecek. Bunun devamının da olacağına inanıyoruz. Biz bunu yapabildik, başkaları da bir şeyler yapsın. Herkes bir şeyler yapsın istiyoruz. Bizim işimiz doğrusu pazarlama işidir. Bizim info yapmamız lazım. Biz bu işin infosunu yapamazsak bu iş olmaz. Kendiliğinden armut piş ağzıma düş olmuyor. Bizde de hareket olacak. Biz esnaflar olarak hepimiz taşın altına elimizi koyduk. Bunu kimseden bir beklentimiz olmadan ben ve arkadaşlarım yaptık. Birimiz oteli tuttu, birimiz restorandı, birimiz yemeğini, aracını tuttuk. Herkesin bizi desteklemesi lazım. Biz örnek olduk en azından ben öyle düşünüyorum. Devamını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

 

TUNÇDEMİR: İRAN PAZARINI YENİDEN CANLANDIRMAK LAZIM

 

Amaçlarının Van gölü havzasını markalaştırmak olduğuna vurgu yapan Tunçdemir, “Bakanın bizden birisinin olması bizim için çok avantajlı. Bizim isteklerimiz, taleplerimiz olacak bakandan. Bakanda, daha iyi pazarlayalım, daha çok müşteri alalım, daha çok insanlar bu bölgeyi gezmiş olsun. 2019’da birinci gayemiz iç pazar. İran durdu diye bizim beklemememiz lazım. İran pazarını yeniden canlandırmak lazım. Önceden Van’a çok turist geliyordu. Bu turistler Avrupa’dan, Fransa’dan, İngiltere’den geliyordu. Urartular için geliyorlardı. Bu bizim için çok önemli. Biz görevimizi yapacağız. İnşallah da başarılı olacağına inanıyorum. 2019 da çok iyi geçecek.” Diye konuştu.

 

 

“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”

 

Tunçdemir, “Başta valimiz olmak üzere, sivil toplum örgütünden ve vatandaşlarımızdan destek istiyorum. Bizim arkamızda dursunlar. Bizlere güvensinler. Bizlerde inşallah en iyi şekilde Ülkemizi, İlimizi tanıtacağız. Van çok gelişti. Flamingolar, inci kefali vs. Bundan dolayı dört günlük değil yedi günlük hedefliyoruz. Bizim değerlerimiz çok. Halen turizme açılmamış olan bölgeler var sizlerde biliyorsunuz.” Dedi.

 

 

TUNÇDEMİR: ÇOK UMUTLUYUM

 

Tunçdemir son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bunun için bizler dört gün, üç geceyle Van gölü havzasını başlatıyoruz. Sonrasında da bahsettiğim gibi hedefimiz yedi günlük konaklama ile devam etmek. Bizi anlayan adamlar olsun. Bize destek olsunlar. Ben şahsım adıma çok umutluyum. Hepimiz beraber Van halkı olarak elimizi taşın altına koyalım. Sonuçta hepimiz bu bölgenin insanıyız. Biz en iyi şekilde ilimizi tanıtalım. Eksiklerimizi, alt yapılarımızı önemseyelim. Ve eksiklerimizi tamamlayalım. Çünkü bizlerin insanlara en iyi şekilde o hizmeti vermemiz lazım.”

 

 

GEZİ PROGRAMI:

 

1.GÜN: (23 KASIM CUMA)

 

*Havalimanında Grubu Karşılama

*Van Kahvaltısı

*Akdamar Adası (Akdamar Kilisesi Gezisi)

*Van Kalesi, Eski Van ve Tuşba Evleri Gezisi

*Elite World Toplantı (Saat: 19.00’da)

*Van Oturma Gecesi

 

2.GÜN: (24 KASIM CUMARTESİ)

 

*Muradiye Şelalesi Gezisi, Çaldıran Ovası, Tendürek Volkanik Dağı Seyri ve İshak Paşa Sarayı Gezisi

*Ahmedi Xani Türbesi Gezisi, Ağrı Dağı Seyri, Doğu Beyazıt Kapalı Çarşı Gezisi

*Arbuni Savat ve Urartu İmalat Gümüş Merkezi Gezisi

*Van’ın Yöresel Yemeği ve Yöresel İkram

 

3.GÜN: (25 KASIM PAZAR)

 

*Hoşap ve Çavuştepe Kalesi Gezisi

*Van Müzesi ve Van Kedi Evi Gezisi

 

HANGİ İLLERDEN KATILIM SAĞLANACAK

 

3 Gün 2 Gece sürecek olan Van Gölü Havzası Turları Markalaştırma İnfo Gezisi’ne katılım sağlayacak olan il ve tur operatörleri:

 

İSTANBUL: Hüseyin Kurt (Oliva Mice), Ece Delen (Destination Options), Ferhat Özdemir (DBT Turizm), Sevinç Akdoğan (Gezici Yak Turizm), Emre Özbasan (Lalit Turizm), Fikri Özdemir (Folklorik Turizm), Erdal Çeri (Çeri Turizm), Mustafa Kemal Vardar (Pronto Tur), İbrahim Tanrıverdi (Arnika Turizm), Bora Özgen (Turizm Sesi), Göksal Serdar (Turizm Gazetesi), Tansu Demir (Lite Turizm), Yeşim Kıral (Blueshuttle Turizm), Hayrunisa Leyla Cingöz (Logo Travel), Nurten Keskin (Rollier Turizm)

 

İZMİR: Leyla Türkay (Sies Turizm)

 

ANTALYA: Ömür Özdemir (Domino Turizm)

 

DALAMAN: Meral Akgün (Pisagor Turizm)

Editör: TE Bilisim