ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-  ‘10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ 26- 29 Eylül 2019 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. 26 Eylül’de açılışı gerçekleştirilecek olan fuarın önemine değinen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl bir ilke imza atarak uluslararası statüde olacağını vurgulayarak, özellikle Ortadoğu da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok ülkeden turizmciler bir araya geleceğini ifade etti.

GÜLER: FUAR BU YIL BİR İLKE İMZA ATACAK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, 26- 29 Eylül 2019 tarihleri arasında açılacak olan ‘10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl bir ilke imza atarak uluslararası statüde olacağına söylerken fuar hazırlıklılarının da tamamlandığını ifade etti. Güler, “Fuar ile ilgili bütün çalışmalarımızı bitirdik, şu an açılış hazırlıklarını yapıyoruz. Türkiye’de sektörde, kamu ve kurumlarından üst düzey bir katılım var. Özellikle İran, Ermenistan, Irak ve Azerbaycan pazarlarını girebilmek adına bir teveccüh var. 81 ilden fuara katılım sağlayacak firmalar mevcut aynı zamanda İran’dan üst düzey bir katılım var. İran’ın fars bölgesinde 100 kişilik bir heyet burada misafir edeceğiz. Türkiye’nin en büyük 3’üncü turizm fuarına ev sahipliği yapacağız. Fuarımıza 500 firma katılım sağlayacak. Bu yıl 5 bin profesyonel olmakla birlikte 60 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

“15 ÜLKEDEN YAKLAŞIK 300 AKADEMİSYEN VE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ OLACAK”

Fuara yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılımın olacağını anımsatan Güler, “Türkiye’den hem turizm sektörü hem de kamu kurum ve kuruluşlarının yoğun bir katılımı söz konusu. Aynı zamanda İran, Azerbaycan, Irak ve Gürcistan’dan da valilik düzeyinde katılım olacak. Bunun yanında yine bu ülkelerdeki acenteler, tur operatörleri ve otellerden de katılım var. Yurt dışından bizim organize ettiğimiz 300 kişilik heyetin dışında kendi imkanlarıyla gelen bin 500 kişilik bir ziyaretçi söz konusu. Yine Azerbaycan’dan turizmi geliştirmek amaçlı hem bakanlık hem de turizm sektörünün bileşenlerinden oluşan 30 kişilik bir heyet bekliyoruz. Yine her sene fuarla birlikte gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Turizm Kongresi’ne 15 ülkeden yaklaşık 300 akademisyen ve üst düzey yönetici burada olacak. Van’ın, bölgenin, hatta Ortadoğu’nun turizmi ele alınacaktır”

FUAR 26 TELEVİZYONDA CANLI YAYINLANACAK

Van Turizm ve Seyahat Fuarı’na ilginin her sene arttığına vurgu yapan Güler, “Yıllar önce fuarlara yeni başlarken Van çok özel ve müstesna bir yer demiştik. Hem coğrafi hem stratejik konumunun yanında insanının misafirperver olmasıyla gerçekten Türkiye’nin en önemli illerinden biri. Dışarıdan gelen insanlarda bu güzelliği görünce hayran kalıyor ve gittikleri yerlerde bunu anlatıyorlar. Türkiye’de de Van artık bir marka şehir. Bu nedenle herkes Van’ı görmek istiyor. Fuarın 26 televizyon kanalında canlı yayınlanacak. Bu da hem şehrin hem de fuarın tanıtımına büyük katkı sunacaktır. İnanıyorum ki Türkiye’deki tüm renkleri bir arada göreceğiz” dedi.

YILSONUNDA HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Güler, “2019 yılında 5 tane fuarımızı gerçekleştirdik ve bu fuarlar 600 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi. Yılsonuna kadar 4 tane daha fuar programımız var ve bu fuarların bitiminde toplam 1 milyon ziyaretçi hedeflemekteyiz. ‘Değer üretiyoruz’ sloganı ile 2019 yılının ilk yarısında yaptığımız Van Mobilya Fuarı, Van İnşaat, Yapı ve İş Makineleri Fuarı, Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, MEKİF (Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı) fuarları ile yaklaşık 500 firmayı, yurt içi ve yurt dışı toplam 400 bin ziyaretçi ile buluşturarak ilimiz ve bölgemiz ekonomisine ve turizmine katkı sunmayı başardık. 10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı’ başta olmak üzere ‘Van Asya İpekyolu Fuarı’ bu yıl ilkini yapacağımız ‘1. Van Markalar Buluşması ve İndirim Günleri Fuarı’ ve ‘Van Kitap Fuarı’ ile ilimiz, bölgemiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

GÜLER: YURT DIŞINDAN BİRÇOK TURİZMCİ BİR ARAYA GELECEK

Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan ‘10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ (VAİTT) ile dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini Van’da bir araya getirmeye hazırlandıklarını dile getiren Güler, “2018’de katılımcı bazında yüzde 60 büyüme kaydeden VAİTT, geçen turizm sektöründe bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle Ortadoğu da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok ülkeden turizmciler bir araya gelecek” diye belirtti.

GÜLER: VAN BÖLGE’NİN EN BÜYÜK FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Turizm bileşenlerinin yapacağı verimli görüşmelerde büyük bir verim elde edileceği kanaatinde olduğunu ifade eden Güler, “Bu kapsamda da 10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Batı Asya ve Ortadoğu ülke pazarları ile birlikte Türkiye’nin yeni turizm destinasyonu olan Doğu ve Güney Doğu bölge pazarlarına girmek için büyük fırsatlar içermektedir. Yine fuar ile eş zamanlı organize edilen ‘3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’ne yaklaşık 15 ülkeden 300 civarında akademisyen ve turizm duayenleri tarafından bölge turizmi değerlendirecek ve somut çıktılar gerekli yerler ile paylaşılacaktır. Tüm turizm bileşenlerinin bölgenin en büyük, ülkemizin ise üçüncü büyük fuarı olan ‘Van Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan maksimum düzeyde faydalanmalarını umuyoruz” dedi.

GÜLER: FUARLAR ESNAFA CAN SUYU OLACAK

Güler, “Fuarımız ilk günkü ruhla birçok sektörü bir arada barındıran ve kampanyalar, sürpriz hediyeler ile 90’lı yıllarda yaşadığımız nostaljiyi canlandırmak, aynı zamanda işleri durgun olan esnafın biraz da olsa rahat nefes alması amacı ile bu yıl ekim ayında yenilenmiş yüzüyle ‘Van Asya ve İpekyolu Fuarı’ 22- 27 Ekim 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecektir. Ayrıca Van’da üretim ve ticaret yapan esnafın hedeflendiği yılın en durgun günlerinde, esnafa can suyu olabilecek ve aynı zamanda tüketicinin önemli markaları en uygun fiyatlara bir arada bulacağı ‘1. Van Markalar Buluşması ve İndirim Günleri Fuarı’ ise 29 Ekim-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecektir” dedi.

“TÜM VAN HALKINI FUARA DAVET EDİYORUM”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda birçok etkinliğin yanı sıra yarışmaların düzenleneceğini dile getiren Güler, “Bu sene çok güzel ve çok renkli bir fuar göreceğiz. 26 Eylül Perşembe günü başlayacak olan fuarımız, pazar gününe kadar devam edecek. Fuarda 81 ilin yöresel ürünleri de yer alacak. Her sene yaptığımız balık başı ayran aşı etkinliğimiz yine olacaktır. Tüm Van halkını fuara davet ediyorum” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim