Haftasonu Van Denizi’ni renk cümbüşüne boyayan festival Pazar günü de birçok etkinlikle devam etti. Festivali'nin ikinci günü, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde dragon, yağlı direk, ördek yakalama, plaj voleybolu ve plaj futbolu yarışları yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sporcunun katılıdığı dragon, plaj voleybolu, yelkenli, yağlı direk, ördek yakalama yarışlarında sporcular birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışmalar sırasında Van Valisi Münir Karaoğlu, Ulupamir köyünden yarışmaya katılan Kırgız takımına katılarak, İl Müftülüğü İmamlar takımı ve Çatak Kaymakamlığı Dengbej takımına karşı yarıştı. Türkiye'de ilk defa bir dragon takımı oluşturan imamlar yarışmada sonuncu gelirken, denbejler ikinci, Vali Karaloğlu'nun bulunduğu Kırgız takımı ise birinci oldu.

VAN DENİZİ ŞİMDİ GÜZEL!

Yarışma sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, bu yıl 4.'sünü Bitlis Valiliğiyle ortak yaptıkları su sporları festivalinin Van Gölü sahillerindeki tüm yerleşim yerlerinde yapıldığını söyledi. Önceki yıllarda sadece Edremit ve Gevaş ilçelerinde bu etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Karaloğlu, "Biz bin 640 metredeki yerel halkın deyimiyle Van Denizi'nden yeteri kadar istifade etmiyorduk. Bu etkinliklerle beraber halkın çok yoğun bir ilgisi, coşkusu oluştu. Gençler daha fazla su sporlarına ilgi duydu. Bizim bütün amacımız buydu. Bizim Van'da iki tane su sporları merkezimiz var. Yaz tatilinde yaz spor okullarımız devam ediyor. Yaz spor okullarında bütün spor branşlarına çocuklarımızı bekliyoruz. Yaratıcının verdiği bu büyük nimeti, bu büyük değeri kullanmak istiyoruz. Bölgede güzel şeylerin olduğunu, olabileceğini bütün Türkiye'ye göstermek istiyoruz" diye konuştu.

VALİ DENGBÊJLERE KARŞI!

Katıldığı dragon yarışmasıyla ilgili gazetecilerin yönelttiği soruya Karaloğlu, "Bizim yarışmamız gösteri amaçlıydı. Ben Ulupamir köyündeki Kırgız ekibiyle yarıştım. Arkadaşlarımız da imamlar ve Çatak dengbejleriyle yarıştı. Keyifli geçti. Bu sene dragonda 53 tane takımımız var. Önümüzdeki yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığımız, su sporlarıyla ilgili federasyonlarımız daha yoğun ilgisiyle Van Gölü'ndeki bu etkinlikler gerçek anlamda çok sayıda ülkenin katılımıyla uluslar arası bir spor etkinliğine de dönüşür diye temenni ediyorum" deyi konuştu.

Akşam saatlerine kadar sürecek olan yarışmalar sonrası dereceye girenlere ödüllerinin verileceği, Gevaş ilçesinde de "Ahtamara Aşkına" adlı yüzme yarışının düzenleneceği bildirildi. 


Orhan Aşan/Şehrivan

Editör: TE Bilisim