ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ- Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) tarafından organize edilen, İstanbul ve Antalya’da bulunan önemli tur operatörleri, acente yetkilerinin Van’a ziyaretleri sonrası iç turizm ile ilgili atılan önemli adım meyvelerini vermeye başladı. Van’a ziyaretleri sonrası gerçekleştirilen toplantı sonrası Van’a tur düzenleyecekleri sözü veren tur operatörleri ve acente yetkilileri önümüzdeki aylarda başlayacak olan Van’a ve Bölge’ye tur programlarına Van Gölü Havzası’nı da dahil etti. İç turizm ile ilgili atılan bu önemli adımın Van’daki turizmcilerle birlikte mimarı ve öncüsü olan Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Şehrivan Gazetesi’ne konuştu. Tunçdemir, Van’a davet edilen tur operatörleri ve yetkililerinin ziyaretleri sonrası olumlu sonuçlar aldıklarını ve burada önemli girişimlerde bulunarak Van’a tur düzenleyeceklerini ifade etti.

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) tarafından organize edilen, İstanbul ve Antalya’da bulunan önemli tur operatörleri, acente yetkilerinin Van’a ziyaretleri sonrası iç turizm ile ilgili atılan önemli adım meyvelerini vermeye başladı. Van’a ziyaretleri sonrası gerçekleştirilen toplantı sonrası Van’a tur düzenleyecekleri sözü veren tur operatörleri ve acente yetkilileri önümüzdeki aylarda başlayacak olan Van’a ve Bölge’ye tur programlarına Van Gölü Havzası’nı da dahil etti. İç turizm ile ilgili atılan bu önemli adımın Van’daki turizmcilerle birlikte mimarı ve öncüsü olan Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, Şehrivan Gazetesi’ne konuştu. Tunçdemir, Van’a davet edilen tur operatörleri ve yetkililerinin ziyaretleri sonrası olumlu sonuçlar aldıklarını ve burada önemli girişimlerde bulunarak Van’a tur düzenleyeceklerini ifade etti.

TUNÇDEMİR: TUR OPERATÖRLERİ VAN GÖLÜ HAVZASINI PROGRAMLARINA KOYDULAR

Van’a davet edilen tur operatörleri ve yetkililerinin ziyaretleri sonrası olumlu sonuçlar aldıklarını ve burada önemli girişimlerde bulunarak Van’a tur düzenleyeceklerini ifade eden Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, “Van Gölü Havzası Turizm Derneği olarak temel amacımız tur operatörlerini buraya getirip info yaptırmaktı. Van Gölü Havzası ve Bölge’ye turlarını yaptırmaktı. Biz bu konuda başarılı olduğumuza inanıyorum.  Davetimiz üzerine gelen tur operatörleri ve acente yetkilileri hem bölgeyi gezdiler hem de ortamın güvenli olduğunu gözlemlediler. Tur operatörleri ve acente yetkilileri “Daha önce buraya tur yapmadık veya yapamadık” “Evet! Biz buraya rahatlıkla tur yapabiliriz.” diyerek Van Gölü Havzasını ziyaret ettikten sonrası tur programlarına koydular.  Ziyaretleri sonrası Van Gölü Havzası’nı programlarına koymaları buraya tur düzenlemeleri bizleri memnun etti.” diye ifade etti.

TUNÇDEMİR: SOSYAL MEDYA KONUSUNDA BAŞARILI OLMADIK

Asıl hedeflerinin sosyal medya da Van Gölü Havzası turlarının hak ettiği yerde olması gerektiğini ifade eden Tunçdemir, “Baktığımız zaman günümüz koşullarında herkesin sosyal medyayı kullandığı bir dönem de Van Gölü Havzası turlarının hak ettiği yerde olmadığını ve bu konuda başarılı olamadığımızı söyleyebilirim. Bu anlamda sosyal medya da çok fazla destek alamadık. İnternet üzerinden ya da sosyal medya üzerinden ‘GAP ve Karadeniz’ turlarını diye arattığınız da hemen karşınıza tur ile ilgili bilgiler karşınıza çıkar. Van, Van Gölü Havzası yazdığınız zaman ne yazık ki Van turları ya da Van Gölü Havzası turları çıkmıyor. Biz bunu birlikte hareket ederek, başarılı bir şekilde Van ve Bölge olarak bunu başarmak zorundayız. Ne yazık ki biz bunu yapamadık. Bu şahsım olarak ya da Van Gölü Havzası Turizm Derneği ile yalnız olmuyor. Bu anlamda bu konuda herkes elini taşın altına koymalı, bunu başarmamız lazım. Biz baş koyduk, mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bunu da başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

“İLİMİZDE TURİZMİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”

İran ile yaşanan vize krizi sonrası yabancı turistte azalma yaşanması ve dış turizm konusuna değinen Tunçdemir, “Bizim öncellikli amacımız İran, Ermenistan ve Irak pazarının dışında iç pazar yani kültür turlarını geliştirip ilk sıraya çıkararak ilimizde turizmi geliştirmemiz lazım. Uzun yıllardır güvenlikten dolayı Bölge’de iç turizm ve kültür turları düzenlenmedi. İran pazarı olmadan da biz kültür turları, eskiden Van’a yapılan Avrupa turlarını tekrar canlandırıp getirebilirsek bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum.” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞMA YÜRÜTMEMİZ GEREKİYOR”

Bölge’de yerli turist konusuna değinen Tunçdemir, “Bölge’de yaşanan yerli turist patlamasında biz de payımıza düşeni alacağız. Ama ne kadar pay alabiliriz diye soracak olursanız, bizin yapacağımız çalışmalara bağlı olacaktır. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019 yılında hak ettiğimiz yeri almasak bile yine büyük bir pay alacağımıza inanıyorum. Bu konuda daha çok çalışıp ona göre hareket etmemiz lazım. 2019 yılı bizler açısında çok önemli, bunun devamında birlikte hareket edip, birlikte çalışma yürütmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

TUNÇDEMİR: BU ADIMLARI ATARAK YERLİ TURİST ÇEKEBİLİRİZ

Geçtiğimiz yıl Van’da konaklayan yerli ve yabancı turist konusuna değinen Tunçdemir, “İran ile yaşanan vize sorunu sonrası yabancı turist sayısında azalma yaşandı. Ama yerli turist ile 2018 yılında 1 milyon turist sayısını yakaladık. Bu anlamda yerli turist çekebilmek adına tanıtım yaparak, fuarlar gerçekleştirerek, info yaparak ve tur operatörlerini buraya davet ederek programlarına Van Gölü Havzası’nı ve Van turlarını ekleyerek iç turizm ve yerli turist çekebiliriz. Van olarak iç turizmi geliştirmek istiyorsak bu adımları atmamız gerekiyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim