Üretime başlayalı henüz bir yıl olmayan Van Mermer Fabrikası, ününü Türkiye’nin dört bir yanına ve dünya pazarına yaymaya devam ediyor. Açılışını başbakanın yaptığı ve gittiği her yerde övgüyle bahsettiği Van Mermer, bir taraftan dünya pazarına açılıyor bir taraftan da Van adını Türkiye’ye ezberletiyor. Türkiye’nin en büyük fuarlarında bir bir yerini almaya başlayan ve hem kendini hem Van’ı hafızalara kazıtan Van Mermer, bu kez de İzmir’de.

 

Marble Fuarı kapılarını 19.kez açtı. Ziyaretçilerin ilk günden yoğun ilgi gösterdiği fuara Türkiye’nin en büyük mermer fabrikalarından biri olan Van Mermer damgasını vurdu. Gökçenay Grubun çıkarma yaptığı İzmir Uluslararası Fuarı’nda açılan standta Van ve bölgenin diğer illerinden çıkarılarak işlenen mermer ürünler sergileniyor. 120 metrekare alanda fuarın en büyük standlarından birinde Pervari Beige,  Piranşehir  Granite, Dolphin Granite, Avşar Granite, Süreyya Travertine, Silver Travertine, Van Beige, Kızıldağ Travertine gibi gözde ürünlerin sergilendiği standa özellikle yabancı ülkelerden gelen ziyaretçiler ilgi gösterirken, Van’ın adını tek başına gururla tanıtan Van Mermer dört gün boyunca sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcilerini de fuar süresince standlarında ağırlamaya hazırlanıyor.

 

YUNUS GÖKÇENAY VE NADİROĞLU DA İZMİR’DEYDİ

 

Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Gökçenay,  Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Genel Koordinatör Mousa Javadi, Fabrika Müdürü Fatih Esmek, İstanbul Bölge Sorumluları Zadik Dane ve Şule Gökçenay Dane, Koordinatör Yardımcısı Aslı Gökçenay Acar, Koordinatör Yardımcısı Didem Gökçenay Kılıçarslan, Pazarlama ve Satış Sorumlusu Cenk Kumral, Ankara Bölge Satış Sorumlusu Adem Demir ilk gün düzenlenen resmi açılış törenine katıldı.

İzmir, mermer ve doğaltaş sektöründe dünya çapında bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptı. Marble-19.Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Kültürparktaki İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Gökçenay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay ve VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu’nun da katıldığı açılış seramonisinde çeşitli dans gösterileri yapıldı, daha sonra açılış konuşmalarına geçildi.

 

DÜNYA DEVLERİ DE O FUARDA!

 

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı Selahattin Onur, Ege Maden İhracatçıları birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi ve fuar alanında bulunan standlar ziyaret edildi. 45 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 13 bin ton taş, 612 adet blok mermer ve doğaltaş sergileniyor.  Fuara 38 ülkenin yanı sıra Van’ın da yer aldığı 41 şehir katılıyor. Katılımda ilk beş ülkede İtalya, Çin, Hindistan ve ABD olarak yer aldı.

 

Emin Toktaş - Merkür

Editör: TE Bilisim