Türkiye ve İran'dan 92 firmanın yer aldığı "7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı", yaklaşık 25 bin ziyaretçi ağırladı.

Ajans Asya Fuarcılık tarafından Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve üç gün süren "7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı" beklentilerin üzerinde bir ilgi gördü.

Türkiye ve İran'dan 92 firma, 21 ilin Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri, kurum, kuruluş, otel ile seyahat firmalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar, birbirinden farklı ürünlerle ziyaretçilere adeta görsel bir şölen sundu.

Yerli ve yabancı yaklaşık 25 bin ziyaretçinin uğradığı fuarda, Van'ın yöresel, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, AA muhabirine, fuarın amacına uygun, güzel ve renkli geçtiğini söyledi.

Van'da 2016 yılının son fuarını gerçekleştirdiklerini anlatan Güler, 2017'de de yeni bir heyecanla fuar çalışmalarını yürüteceklerini belirtti.

Güler, fuara 15 bin civarında ziyaretçi beklediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Çünkü hem mevsim hem de süreç konusunda tereddütlerimiz vardı. Ama ilgi beklentilerimizin üstünde oldu ve son gün itibariyle yaklaşık 25 bin insan fuarımızı ziyaret etti. Çok renkli ve güzel bir fuar geçirdik. Bu konuda çok mutluyuz. Yine İran'dan 10 tane firma fuarımızda stantlarını açtılar ve İran'dan heyetler de fuarımıza katıldı.Turizm anlamında çok verimli bir fuar oldu."

Fuarın kente ekonomik canlılık getirdiğini anlatan Güler, "Fuar dolayısıyla kentteki oteller, lokantalar ve alış veriş merkezlerinde doluluk yaşandı. Yaklaşık bin 500 İranlı ziyaretçi ağırladık. Fuar aynı zamanda kentin ve ülkenin tanıtımına büyük katkı sağladı." dedi.

Editör: TE Bilisim