Van ve Bitlis Valiliği tarafından düzenlenen ‘4’ncü Bitlis-Van Su Sporları Festivali’ görkemli bir açılışla başladı.Yaşam Alışveriş Merkezi önünden kortej yürüyüşü ile başlayan program, daha sonra Tatvan sahilinde devam etti.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda açılış konuşmasını Bitlis Valisi Veysel Yurdakul yaptı.

 

Festivalin açılış konuşmasını Van’da olduğu gibi Bitlis’te de Vali yaptı. Olağanüstü bir gün yaşadıklarını ifade eden Yurdakul, “Bir taraftan Avrupa Birliği tarafından desteklenen, seçkin destinasyon olarak bilinen Nemrut Kalderası, güzelliği, mavisi bize sağladığı ve sundukları ile bir barış ve bir dostluk denizi olan Van Gölü etrafında siz değerli hemşehrilerimiz, dostlarımız ve kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki bölgemiz gerek doğal değerleri gerek görsel ve tarihi değerleri ile sadece Bitlis bölgesine değil, Türkiye’de, hatta bütün dünyada çok büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin farkına varmış olmanın ifadesi olarak bir taraftan Bitlis Eren Üniversitemiz, öbür taraftan Tatvan Kaymakamlığımız ve STK’larımız, değerli medya mensuplarımız ile birlikte bu değerli günü idrak ediyoruz. Gerçekten bu çalışmalar ve bu programdaki amacımız insanımıza daha fazla aş, daha fazla iş ve istihdam sağlamak ve sadece bu bölgede değil, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde önemli bir turizm destinasyonu olmaktır. Zaten mevcut bir potansiyelin oluşturulması, turizm ağlarına katılması başta Tatvan ilçemiz olmak üzere Ahlat, Adilcevaz ve Bitlis olarak turizmden daha fazla istifade etmektir. Ben bu bakımdan bu güzel organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Vali Yurdakul’un konuşmalarının ardından protokol tarafından 4’ncü Bitlis-Van Su Sporları Festivali'nin açılışı yapıldı.Gün boyu yelken, kano, dragon, plaj futbolu, yamaç paraşütü yarışlarının yapılacağı festival, pazar günü de çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

ORADA DA BOL YARIŞMA VARDI

 

Etkinlik kapsamında, dragon, yelken ve yamaç paraşütü yarışları devam ederken, kadınlar plaj voleybolu yarışları yapıldı. Tatvan sahilinde düzenlenen kadınlar plaj voleybolu yarışlarına, 4 takımdan 16 sporcu katıldı.  Bitlis Su Sporları Şenliği’nin ikinci gününde Vali Veysel Yurdakul su kayağı yapıldı.

 

BURAK KUT KONSER VERECEK

 

Şenliğin ikinci gününde ünlü şarkıcı Burak Kut, bir halk konseri verecek. Tatvan sahilindeki konser saat 20.30’da başlayacak. Etkinlik kapsamında, su akrobasisinde akla gelen ilk grup olan ve dünyanın en iyi kayakçılarından oluşan ABD’li grup “Stars of Florida” bir gösteri sunacak. Japonya’dan Ortadoğu’ya birçok ülkede büyüleyici gösteri yapan “Stars of Florida”, her gösterisinde hazırladığı özel koreografilerle su kayağının bütün stillerini sergiliyor. “Stars of Florida”, Van Gölü’nde saat 17.00–18.00 arasında yapacağı gösteride de sürpriz şovları ile konuklarını büyüleyecek.

 

DRAGONLAR ORADA DA ÇARPIŞTI

 

Bu yıl 4.’sü düzenlenen “Van-Bitlis Su Sporları Festivali” Tatvan ayağı yapılan su sporları yarışlarıyla ikinci gün de Tatvan’da devam etti. Tatvan’da yoğun bir katılımla gerçekleştirilen festival kapsamında Van Gölü’nde düzenlenen yarışmalar ise festivale ayrı bir güzellik katıldı. Etkinlikler kapsamında gölde yapılan dragon yarışları ise nefes kesti. Dereceye girmek için yarışmacıların bir birleriyle kıran kırana yarıştıkları dragon yarışlarında renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

BİTLİSLİLER DE SERVET KOCAKAYA İLE COŞTU

 

Bu yıl 4’üncü düzenlenen festivalin Bitlis ayağı ise en az Van kadar hareketli geçti. İki gün boyunca Bitlis’te yapılan yarışlar ve etkinlikler sonrasında Bitlis’te de akşam Servat Kocakaya Konseri vardı. Van Gölü’nde yapılan “4. Uluslararası Bitlis-Van Su Sporları Festivali” etkinlikleri kapsamında sanatçı Servet Kocakaya, Bitlis’in Tatvan ilçesinde konser verdi. Etkinliklerin büyük kısmının Tatvan sahilinde gerçekleştiği İşletme Parkı’nda konser veren sanatçı Servet Kocakaya, seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla vatandaşları coşturdu. Birbirinden güzel şarkılar seslendiren Kocakaya, aralıklarla konuşma yaparak Tatvan’ın güzelliklerine değindi ve Tatvan sahilinde konser vermenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Van Gölü’nün halk arasında deniz olarak anıldığını ifade eden Kocakaya, barış sürecinin çok önemli olduğunu ve süreçte güzel gelişmelerin yaşandığını, daha da olumlu sonuçlar elde edileceğini umut ettiklerini söyledi. Konsere, il ve ilçe dışından gelen vatandaşlarla birlikte yoğun katılım oldu. Öte yandan, “4. Uluslararası Bitlis-Van Su Sporları Festivali” etkinlikleri kapsamında, 30 Haziran Pazar günü yamaç paraşütü, yelken ve sörf yarışları, plaj voleybolu, bisiklet turu ödül töreni, sanatçı Burak Kut konseri, 1 Temmuz Pazartesi günü ise birbirinden farklı yarışmalar ve Van Gölü feribot turu yapılacağı belirtildi.

 

VAN VE BİTLİS ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDE

 

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Su Sporları Şenliği için İstanbul’dan ile gelen basın mensuplarını ağırladı. Kahvaltıyla başlayan başlayan program, dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Gölü’nü ziyaretle devam etti. Basın mensuplarına Nemrut Kalderası’nı gezdiren Yurdakul, deniz seviyesinden 2 bin 442 metre yüksekte bulunan krater gölü çevresindeki Ilık Göl ve Soğuk Göl’ü basına tanıttı.Daha sonra ilin tarihi ve kültürel yerlerine gezi düzenlendi. Etnoğrafya Müzesi, İhlasiye Medresesi, Şerefiye Camii, Kehrevi Türbesi, Şerif Bey Tepesi’ni gezen basın mensupları, 7 bin yıllık geçmişi olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bitlis’e hayran kaldı. Günün sonunda Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, basın mensuplarına tarihi Papşin Han’da akşam yemeği verdi. Bitlis’e özgü yöresel yemekleri tadan gazeteciler, yerel sanatçıların seslendirdiği Bitlis türküleri eşliğinde eğlendi. 

Editör: TE Bilisim