Bölgede yaşanan çatışmalar yüzünden neredeyse unutulmaya yüz tutan Dereiçi travertenleri, çözüm süreci ile birlikte yeniden ziyaretçilerin akınına uğramaya başladı. Travertenleri gezip bölgede piknik yapan gönül elçileri, manzaraya hayran kaldıklarını söyledi

Van şehir merkezine 150, ilçeye ise 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dereiçi Köyü'nün üst tarafında bulunan travertenler, bölgede başlayan huzur ortamı ile birlikte yeniden ziyaretçi ağırlamaya başladı. 1997 yılında köyün yakınında bulunan Akçalı Jandarma Karakolu'nun PKK'lıların saldırısına uğraması ve bu saldırıda 2'si uzman 7 askerin şehit olmasından sonra ziyaretçilerin uğramadığı Dereiçi travertenlerin toplu olarak yapılan ilk ziyaretçileri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projesi kapsamında Kaymakamlık tarafından oluşturulan 10 kişilik Gönül Elçileri grubu oldu.

“BÖLGE TURİZME KAZANDIRILMALI”

Gönül Elçileri grubu, sabah saatlerinden itibaren gittikleri travertenlerde şifalı sularda yürüyüp, piknik yaptı. Pamukkale'yi aratmayan güzelliği ile büyüleyen travertenlere hayran kaldıklarını anlatan Başkale Kaymakamlığı Gönül Elçisi Koordinatörü Sosyal Hizmet Uzmanı Fadime Soylu, bölgeyi ilk defa gördüğünü anlattı. PKK'nın bölgeden çekilmesinin olumlu etki oluşturduğunu belirten Soylu, “Bölgede keşfedilmese gereken o kadar çok güzellik var ki, bunların tek tek gezilmesi, tanıtılması gerekir. Buradaki travertenlerin görünümü Pamukkale'ye çok benziyor. Karşılaştığımız manzaraya hayran kaldık. Herkesin buraları görmesini istiyoruz. Bölge artık turizme kazandırılmalı” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim